Kopiowanie animacji dla nowych zwierząt 2151 7

O temacie

Autor Miszcz

Zaczęty 16.05.2009 roku

Wyświetleń 2151

Odpowiedzi 7

Miszcz

Miszcz

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Witam. Powiedzmy, że buchnąłem sobie z gry Mount & Blade model 3d konia. Czy mógłbym dodać tego konia do gry? Chodzi mi głównie o to, czy mogę dać mu animacje innej bestii np. ścierwojada. Czy koń wykonywałby wtedy te same ruchy, miał takie samo zachowanie itp.?
Czy do każdego modelu trzeba mieć inną, WŁASNĄ animację? Jeśli można dać innemu zwierzęciu animację jakiegoś już żyjącego stworka bardzo prosiłbym o tutorial :P , Z góry dziękuję za odpowiedzi

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Jak sobie wyobrażasz konia zachowującego się jak ścierwojad?  :P

TheSnajper

TheSnajper

Użytkownicy
posty51
  • Użytkownicy
lepiej jako wilk lub cieniostwór... ale wrócmy do tematu. Wyrzucisz animacje np. cieniostwora , podmienisz modele i nałożysz kości.

PS: Nigdy tego nie próbowałem wiec niewiem czy wypali

Gothic jest stary i ograniczony. Nie zajmuję się już moddingiem tej gry i obchodzi mnie ona tyle, co zeszłoroczny śnieg!

Miszcz

Miszcz

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
No wiesz. Bo ścierwojad się pasie na łące, zajada trawkę :P  Właściwie wilk też może być xD Czyli jeśli chcę dodać konia to KONIECZNIE muszę posiadać 3ds Max`a?  Nie idzie tego jakoś ominąć? Nie stać mnie na ten program, internet co chwilę przerywa, jestem głodny...

sebastiansok

sebastiansok

Użytkownicy
posty93
Propsy1
  • Użytkownicy
//del

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu!

orpisek
  • Gość
Nie wiem czy takie coś jest możliwe ale by było bardzo przydatne więc dołączam się do prośby. :P

sebastiansok

sebastiansok

Użytkownicy
posty93
Propsy1
  • Użytkownicy
//del

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu!

zkajo

zkajo

Użytkownicy
posty102
Propsy28
  • Użytkownicy
Ścierwojad i koń mają inny szkielet - więc animacja nie będzie pasować ;-)

Moje gg: 8169289

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry