Wyeksportuje modele z Gothic3 43739 123

O temacie

Autor GLIN

Zaczęty 7.05.2009 roku

Wyświetleń 43739

Odpowiedzi 123

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
Mam pytanie. Kiedyś pisałeś, ze wytłumaczysz jak i czym wyciągasz te modele, kiedy to wyjawisz ?

GLIN

GLIN

Użytkownicy
posty37
Propsy2
  • Użytkownicy
Kitu nie wciskaj bo nie pisałem nigdy że wytłumaczę.

TheCobra

The-Cobra.wxv.pl<~~ tylko tu najnowsze demo GHP

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
GeneralLee właśnie nieprawda nie da się od tak wyciągnąć modela jeszcze trzeba go podać obróbce ... nie chce mi się pisać tyle . Mógłbym ale to na jutro bo nie wiem czy mi się dzisiaj uda.
Ja to odebrałem tak, że napiszesz dokładniej jak to robisz. A poza tym co to za tajemnica jak to robisz ?

GLIN

GLIN

Użytkownicy
posty37
Propsy2
  • Użytkownicy

GLIN

Wyeksportuje modele z Gothic3
#83 2009-05-21, 18:44(Ostatnia zmiana: 2009-05-21, 18:50)
To ostatnie "Mógłbym ale..." to było oddzielnie do kogoś tam nie pamiętam.
A czy widziałeś gdzieś aby ktoś kto potrafi robić animacje i inne... dzielił się wiedzą bo ja nie...

EDIT: Nie pisać już więcej na temat który zaczoł Athar bo znów bezsensowne posty będę się nabijać.

TheCobra

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy

Althar

#84 2009-05-21, 18:53(Ostatnia zmiana: 2009-05-21, 18:55)
A to przepraszam, nie wiedziałem, że to było osobno, myślałem, ze jest razem. Tak, widziałem, żeby ktoś się dzielił wiedzą poprzez np. tutoriale, poza tym ci, którzy to umią z czegoś też musieli sie nauczyć np. książki (np. do C++), bo wątpię by ktoś się nauczył sam z siebie robienia np. animacji metodą prób i błędów, chociarz jest to możliwe, ale uważam, ze dla wspólnego dobra powinno być to wyjawione, bo to się przyda innym, a poza tym nie dostaniesz za to kasy i inni też nie (w przypadku wyjawienia eksportu modeli, w przypadku animacji, już tak jak się zatrudnisz w firmie czy coś).

EDIT: Ja już skończyłem, nie moge źle zinterpretować twojej wcześniejszej wypowiedzi ? (pytanie retoryczne)

Pietrek

Pietrek

Użytkownicy
posty98
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Pietrek

#85 2009-05-21, 18:57(Ostatnia zmiana: 2009-05-21, 18:58)
A dział z tutami to co? Gdyby nikt tutaj nie dzielił się swą wiedzą z innymi, to na forum mielibyśmy chyba jedną grupę, składającą się z jakichś sześciu modderów. Ukrywasz to, jakby zależało od tego Twoje życie. :rolleyes: Jak chcesz pomagać, to lepiej udostępnij sposób, w jaki to robisz ludziom.

EDIT: Sorry, pisałem z okna szybkiej odpowiedzi i ktoś mnie uprzedził. :P

GLIN

GLIN

Użytkownicy
posty37
Propsy2
  • Użytkownicy
Nie jest to taka tajemnica ale dlaczego ja mam to zrobić skoro ja się wiedzą podzielą a nic z tego nie będę mieć. (zabrzmiało jakbym był jakiś... xD) chodzi mi oto że jak ja chcę coś od forum to mam figę (przykładem może być temat poszukuje skryptera... temat został wyśmiany i skasowany xD). Napiszę tutorial jak wy zrobicie coś dla mnie.
Pierwszą rzeczom mogła by być prośba z poprzedniej podstrony.

TheCobra

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy

Althar

#87 2009-05-21, 19:18(Ostatnia zmiana: 2009-05-21, 19:30)
"Prośba z poprzedniej podstrony" - nie rozumiem, możesz wyjaśnić jaka to prośba ? Może mógłbym Ci pomóc.

EDIT: Chodzi o te "klocki animacji" ? Niestety nie znam sie za bardzo na 3D, ale poszukam coś w necie.

EDIT2: Przykro mi, ale nie widze nic, co mogłoby Ci się przydać, chyba, że masz na myśli kości, bipedy i inne, bo o "klockach animacji" nic nie znalazłem.

GLIN

GLIN

Użytkownicy
posty37
Propsy2
  • Użytkownicy
tak o nie chodzi

TheCobra

Pietrek

Pietrek

Użytkownicy
posty98
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Pietrek

#89 2009-05-21, 19:32(Ostatnia zmiana: 2009-05-21, 19:33)
Nie oczekuj od ludzi życzliwości przy takim zachowaniu. Dobrze, że nie wszyscy użytkownicy strzelają takie fochy jak Ty, bo mielibyśmy tu średniowiecze. Albo targowisko. :P

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

#90 2009-05-21, 20:05(Ostatnia zmiana: 2009-05-21, 20:08)
GLIN - reprezentujesz poziom taki, jakbyś dopiero wyszedł z piaskownicy. Przepraszam bardzo. Czego oczekujesz? Że wyliżemy ci wszyscy dupę po siarczystej srace, abyś łaskawie udostępnił narzędzia? Społeczność internetowa, ba, ogólnie społeczność buduje się, gdy ludzie pomagają sobie nawzajem, nie oczekując nic wielkiego w zamian. Nie wiem, czy zauważyłeś, ale rozpierdalasz ten schemat. Nie rozumiem twojego postępowania. Czy do nauczyciela też mówisz: "Napiszę sprawdzian, jak dasz mi pięć złotych."? Po prostu jarasz się tym, jak nie wiadomo czym i myślisz, że jesteś wielki, bo tylko ty potrafisz eksportować modele. Kolejny raz wrócę do twojego poziomu - zachowujesz się jak pięcioletnie dziecko, które dorwało pistolet-zabawkę i nie chce się dzielić z nikim, tłumacząc "MOJE!". Udostępniając narzędzia przysłużysz się społeczności oraz rozwojowi moddingu, a dodatkowo wszyscy zapamiętają cię jako "spoko kolesia", który udostępnił narzędzia, aby pomóc innym. Niestety - teraz budujesz sobie opinię dzieciaka, który uważa się za nie wiadomo kogo, bo ma narzędzia do eksportu modeli. Na szczęście to tylko forum, ale ktoś inny udostępni takie toole i wtedy będzie z ciebie tzw. beka.

Wiesz, znam kolesia, który w naszej szkole uważa się za wielkiego, bo potrafi obsługiwać coś potocznie nazywanego "sprzęciorem". Jest to wzmacniacz, głośniki, mikrofony i tak dalej. Zachowuje się dokładnie, jak ty: uważa, że jest mocarz, bo tylko on to potrafi. Prawda jest taka, że obsługa tego sprzętu jest dziecinnie prosta. Po godzinie potrafisz ustawić wszystko. On uważa się za bossa, a wszyscy z niego leją.

Mógłbym ten post streścić jednym słowem: "spierdalaj", ale mogłoby to być przez niektórych negatywnie odebrane oraz nie mógłbym ująć w tym komentarza twojego zachowania.

Dziękuję za uwagę :P .

TheSnajper

TheSnajper

Użytkownicy
posty51
  • Użytkownicy
Miałem nie pisać jak się to robi ale rozwoju Polskiego moddingu nie wolno blokować.
3DR Ripper- http://www.deep-shadows.com/hax/3DRipperDX.htm pozwala na wydobywanie modelów 3d z niemal każdej gry( w której jest nieco bardziej high poly) Musicie mieć tylko Maxa 7...mi na innych importer 3dr niedziała :D   Życzę miłej zabawy :P

Gothic jest stary i ograniczony. Nie zajmuję się już moddingiem tej gry i obchodzi mnie ona tyle, co zeszłoroczny śnieg!

Jason525PL

Jason525PL

Użytkownicy
posty116
Propsy6
  • Użytkownicy
Obóz redock to ja mogę dać...ale to jest wersja amatorska zrobiona prze ze mnie :P ...oto link
http://www.speedyshare.com/694705286.html
Tylko się proszę nie śmiać bo to jest pierwsza wersja

Tasilvar

Tasilvar

Użytkownicy
zwykły user
posty264
Propsy17
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • zwykły user
Obóz redock to ja mogę da
nie otwierałem jeszcze ale czy  to jest zen do g1 czy g2?

Jason525PL

Jason525PL

Użytkownicy
posty116
Propsy6
  • Użytkownicy
G2...tylko texturki mogą nie pasować gdyż ja je mam z G3

GLIN

GLIN

Użytkownicy
posty37
Propsy2
  • Użytkownicy
TheSnajper zawiodłam się na tobie... i nie uważam się za takiego... czy ja tak wiele oczekuje w zamian. Poczytaj cie trochę temat zaczoł się a wy tylko ja ja ja a jak ja coś chciałem to nawet 1 słowa nie usłyszałem tylko kolejną prośbę.

TheCobra

Tasilvar

Tasilvar

Użytkownicy
zwykły user
posty264
Propsy17
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • zwykły user
A mógłbyś zapodać mi to jako plik .3ds albo zen do g1 bo nie mam plytek g2...

Jason525PL

Jason525PL

Użytkownicy
posty116
Propsy6
  • Użytkownicy
Proszę...tylko byś musiał sobie troche pomniejszyć bo zrobiłem za duże
http://www.speedyshare.com/572596777.html

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
No i już wszystko jasne, a to, że nikt Ci (GLIN) nie pomaga, to twoja wina, bo pewnie nie prosisz o odpowiednie rzeczy, albo wcześniej się źle zachowywałeś, a poza tym, ludzie chcieli wiedzieć jak to się robi, a ty na to "nie, wy zróbcie coś dla mnie" jakbyś najpierw dał program to wszyscy by Ci pewnie pomogli.

PS:
...tylko byś musiał sobie troche pomniejszyć bo zrobiłem za małe
Chyba nie dokońca o to chodziło, chcesz, żeby sobie zrobił jeszcze mniejsze ? Pewnie chodzi Ci o powiększenie, bo jest za małe lub na odwrót.

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
Wracajcie dzieci skąd przyszliście! A BU! Nikt tu was nie chce.

magiczne quote
a jak ja coś chciałem to nawet 1 słowa nie usłyszałem

Ja za przeproszeniem pierdolę, wiem, że dzieci tak w piaskownicy swoje potrzeby argumentują. Widocznie nie nadążam i teraz polikwidowano piaskownice, na rzecz komputerów. Znak czasów... Po tym, jak formułujesz zdania, wnioskuję, że masz 11 lat (lub coś koło tego, nawet jeśli masz te 13 czy 14 to nie czuj się dorosły xD).

Dlaczego tu wcześniej nie zajrzałem? Tu jest tak ciekawie i śmiesznie :P

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry