GLIN - reprezentujesz poziom taki, jakbyś dopiero wyszedł z piaskownicy. Przepraszam bardzo. Czego oczekujesz? Że wyliżemy ci wszyscy dupę po siarczystej srace, abyś łaskawie udostępnił narzędzia? Społeczność internetowa, ba, ogólnie społeczność buduje się, gdy ludzie pomagają sobie nawzajem, nie oczekując nic wielkiego w zamian. Nie wiem, czy zauważyłeś, ale rozpierdalasz ten schemat. Nie rozumiem twojego postępowania. Czy do nauczyciela też mówisz: "Napiszę sprawdzian, jak dasz mi pięć złotych."? Po prostu jarasz się tym, jak nie wiadomo czym i myślisz, że jesteś wielki, bo tylko ty potrafisz eksportować modele. Kolejny raz wrócę do twojego poziomu - zachowujesz się jak pięcioletnie dziecko, które dorwało pistolet-zabawkę i nie chce się dzielić z nikim, tłumacząc "MOJE!". Udostępniając narzędzia przysłużysz się społeczności oraz rozwojowi moddingu, a dodatkowo wszyscy zapamiętają cię jako "spoko kolesia", który udostępnił narzędzia, aby pomóc innym. Niestety - teraz budujesz sobie opinię dzieciaka, który uważa się za nie wiadomo kogo, bo ma narzędzia do eksportu modeli. Na szczęście to tylko forum, ale ktoś inny udostępni takie toole i wtedy będzie z ciebie tzw. beka.
Wiesz, znam kolesia, który w naszej szkole uważa się za wielkiego, bo potrafi obsługiwać coś potocznie nazywanego "sprzęciorem". Jest to wzmacniacz, głośniki, mikrofony i tak dalej. Zachowuje się dokładnie, jak ty: uważa, że jest mocarz, bo tylko on to potrafi. Prawda jest taka, że obsługa tego sprzętu jest dziecinnie prosta. Po godzinie potrafisz ustawić wszystko. On uważa się za bossa, a wszyscy z niego leją.
Mógłbym ten post streścić jednym słowem: "spierdalaj", ale mogłoby to być przez niektórych negatywnie odebrane oraz nie mógłbym ująć w tym komentarza twojego zachowania.
Dziękuję za uwagę
.