Czy da się przenieść mod Gothic Strike do Gothica II? 4559 8

O temacie

Autor Miszcz

Zaczęty 13.04.2009 roku

Wyświetleń 4559

Odpowiedzi 8

Miszcz

Miszcz

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Witam :D  To znowu ja i moje chore ego :lol2: , Chciałbym sobie postrzelać kałachem w Gothicu 2. I tutaj moje pytanie: Czy można jakoś przenieść współczesne bronie z moda GothicStrike do Gothic2? Najlepiej, by odbyło się to bez zbędnego zamieniania plikami. Dźwięk ma zostać ten sam. Chodzi mi JEDYNIE o dodanie broni. Mam wszystkie pliki z ww. moda, ale nie wiem co z nimi zrobić. Skopiować mesha, textury i napisać skrypt? To wystarczy by stworzyć NOWĄ broń? Czy może nie obejdzie się bez zamieniania tych rzeczy? Z góry dziękuję za odpowiedź ;]

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Pewnie się da. Wystarczy tylko przenieść odpowiednie modele, tekstury i skrypty. No i zrobić paczkę z modem.

Miszcz

Miszcz

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Tylko, że w tej paczce nie ma skryptów. Są tylko foldery Content i _compiled. A w tym Content, gdzie powinien być skrypt IT_Ranged_weapons jest tylko zwykły folder .zip pod tytułem: "OS". Textury broni są nowe. A textury pancerzy nie są mi przydatne :D  Meshe widać, że też są nowe. Więc wątpię, że je podmienili. Grając, zauważyłem że NPC w tym modzie nie mogę strzelać z łuku. Błąd z animacjami? Widziałem tam folder "ANIMS". Dźwik też jest podmieniony. A ja chciałbym po prostu NOWĄ (nie podmienioną) broń/bronie ;]  A w pisaniu skryptów broni to nie jestem dobry. Dzięki :lol2: ,

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Skrypty są pewnie skompilowane jako gothic.dat w folderze _compiled. Należałoby je wypakować Gothic Sourcerem. Najlepiej to zlokalizuj odpowiednie modele i tekstury, wrzuć do paczki z modem i przekonaj się czy działa :lol2:

TheSnajper

TheSnajper

Użytkownicy
posty51
  • Użytkownicy
Ja sam osobiście do swojego G2NK wrzuciłem M4A1 :lol2:  Zawsze chciałem zrobić jakiś mod o drugiej wojnie światowej ale za każdym razem co się przybieram przychodzi nie chęć

Gothic jest stary i ograniczony. Nie zajmuję się już moddingiem tej gry i obchodzi mnie ona tyle, co zeszłoroczny śnieg!

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
A co ten post ma do tematu?

W tym GothicStrike atakowanie z tych broni różni się od strzelania z kuszy? Jeżeli nie, to wrzucasz model i w skrypcie po prostu w odpowiedniej linijce wstawiasz nazwę modelu. Nie musisz dekompilować skryptów.

Miszcz

Miszcz

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Dzięki Dekster ;]  Snajper, sam zrobiłeś to M4A1? :D  Mam pytanie, bo jestem zupełnie zielony w skryptach (lepiej idzie mi Spacer i grafika 3d :P ,). Jak wypakować ten plik .dat GothicSourcerem?

Miszcz

Miszcz

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Wielkie dzięki. A mógłby mi ktoś je przesłać przez GG (1737980) czy coś? GothicSourcer mi się zawiesza podczas pracy i nie wiem co zrobić :P

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry