Zmiana postaci głównego bohatera 9801 3

O temacie

Autor peterssj

Zaczęty 8.04.2009 roku

Wyświetleń 9801

Odpowiedzi 3

peterssj

peterssj

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Witajcie ostatnio bawię się programem d'jinni to chyba wiadomo i mam do was pytanie jak sprawić by zamiast geralda można było grać NP Alvinem. Da się coś takiego zrobić bez pisania w skryptach podmieniając jakiś model postaci? a jeśli już trzeba uzyć skryptów to prosze powiedzcie mi jak zmienić postać głównego bohatera gry ale tak żeby np: Alvin mógł walczyć mieczem. Robie filmy w wiedzminie i by to mi się przydało z góry dziękuje

MaciekWitcher

MaciekWitcher

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
No to zacznijmy...
Mam nadzieje że masz wypakowane BIFy, jeśli tak przejdź dalej, jeśli nie poczytaj na Djinni.wikia.com :D  

w katalogu utc albo _templates00(zależy czym wypakujesz) będziesz miał szablon wiedzmin, dodajesz go do modułu to jest właśnie domyślny gracz!
Możesz mu teraz zmienić apperance, dodać itemki(nie trzeba skryptem) i co tam ci się wymaży.

Wątpie by dało się grać Alvinem. Ma inną... geometrię modelu i sam szkielet, animacje nie będą raczej współgrały... :P

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Alvinem grać się będzie dało, ale o walce możesz zapomnieć o_o  Ja radziłbym Ci poduczyć się edytora cut-scen którego możliwości są niemal nieograniczone i będziesz mógł na nim stworzyć wspaniały film już po kilku tygodniach nauki (tutki - patrz na polską wikie dżiniego).

berengar

berengar

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Witam i przepraszam za odświeżenie tematu, ale mam problem właśnie z grą inną postacią niż domyślny Geralt.
Planowałem zrobić nową przygodę. Tyle że zamiast Geralta miałby kto inny być bohaterem. Akurat w dwóch przygodach widziałem takie rozwiązanie. Problem polega na tym, że w skrypcie jaki zrobiłem, zmieniłem appearance na inny. Pojawia się nowy model, ale nie ma animacji ataków. Postać jak wyjmie miecz stoi w danej pozie i jedynie przesuwa się, także nie ma animacji ataków. Co robię źle? Zależy mi na tym by móc grać z animacjami inną postacią w tym modzie. Jak się zorientowałem samo appearance to animacje, więc podmieniałem model i animacje. Jak zrobić nowy model i animacje Geralta?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry