Ministerium 40836 118

O temacie

Autor Dante

Zaczęty 6.03.2009 roku

Wyświetleń 40836

Odpowiedzi 118

Dante

Dante

Użytkownicy
posty36
Propsy37
  • Użytkownicy

Dante

Ministerium
2009-03-06, 01:52(Ostatnia zmiana: 2010-01-04, 21:27)
Witam!
Pewnie już nikt ni pamięta skromnego dema moda z przed pół roku do GIINK "Ministerium", którego w zasadzie nauczyłem się robić na tym forum. Otóż nie poszedł on do kosza lub na odstawkę, tylko został przeniesiony na nowy silniczek zwany "Eshentel Engine" polskiego programisty. Mapki i obiekty są za to "w stylu gohtica", jednak mechanika gry i AI będzie juz tylko moja anie wymuszona przez ZenGin. Wrzucam też parę screenów z wymodelowanych obiektów - lecz bez otexturowania bo takowe dobiero mam z zamiarze...
Pozdrawiam, Arek

http://images.upload2world.com/get-3-2009-..._com_peyjen.JPG

http://images.upload2world.com/get-3-2009-...d_com_mmkhi.jpg

http://images.upload2world.com/get-3-2009-...d_com_gdlzo.jpg

reszta na www.lifecode.go.pl

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Mapki i obiekty są za to "w stylu gohtica",
Mi to bardziej przypomina styl Walta Disneya niźli wieki średnie. Rozmieszczenie budynków na pierwszym screenie wydaje się być nawet bardziej paskudne od planu zagospodarowania przestrzennego oblivionowych miast.
Z jakich materiałów przy umiejscawianiu swych modeli korzytasz?

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
Zamek to lekkie przegięcie ale miasto nie jest złe.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Widzę modele z WoG i Gothica. Rozumiem, że umieszczanie modeli z G odbywa się za zgodą autorów (no, chyba, że udostępnili to gidześ za darmo)?

Dr House

Dr House

Użytkownicy
Everybody Lies
posty139
Propsy1
  • Użytkownicy
  • Everybody Lies
Fakt, zamek przypomina mi trochę bodajże Dalaran z Warcrafta 3 :lol2:

Arathor

Arathor

Użytkownicy
UberKleiner
posty156
  • Użytkownicy
  • UberKleiner
No kurna Vertex przecież to jest idealna kopia Fioletowej Cytadeli dalaranu z WoW :lol2:

ja tam podchodzę do tego moda sceptycznie narazie czekam na screeny z gry potem zobaczymy co z tego wyjdzie :P

Powiem krótko, TheSnajper opanuj się człowieku albo nie rób wogóle modyfikacji.

Dante

Dante

Użytkownicy
posty36
Propsy37
  • Użytkownicy

Dante

Ministerium
#6 2009-03-06, 22:21(Ostatnia zmiana: 2009-03-06, 22:28)
@Gother: na jakiej podstawie oceniasz złe rozmieszczenie obiektów archit. miasta nie znając ich funkcji i przeznaczenia w grze a tym bardziej rozplanowania przestrzennego otoczenia wokół miasta?

@Dekster: Kilka modeli zapozyczyłem z WoGa, lecz każdy z tych obiektów przeszedł i tak przeróbkę chociaż by pod wzgl ilości poli. Ich autorzy są raczej dumni że ktokolwiek to wykorzystuje do swych projektów z ich starych archiwów WoGa (potwierdzone od jednego z nich). Z Gothica nie ma ZADNYCH modeli i NIGDY nie będzie!

@Vertex, @Desco: ani warcraft ani wow. Zamek jest ciut podobny do tego z Aden w Lineage II, lecz rozkład pomieszczeń zupełnie inny. Co do disney'a to też ma być trochę "bajkowo"

Pietrek

Pietrek

Użytkownicy
posty98
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Pietrek

Ministerium
#7 2009-03-06, 22:35(Ostatnia zmiana: 2009-03-06, 22:37)
Zamek byłby o wiele lepszy bez tych wszystkich szpiczastych wież.

Za to miasto mi się podoba. Jak będziesz miał, to zamieść oteksturowane.

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
@Gother: na jakiej podstawie oceniasz złe rozmieszczenie obiektów archit. miasta nie znając ich funkcji i przeznaczenia w grze a tym bardziej rozplanowania przestrzennego otoczenia wokół miasta?
Jesteś tu w miarę nowy więc będzie bez uszczypliwości. Na podstawie zdjęć które tu podałeś wyraziłem opinię, że wizualnie wygląda toto paskudnie i zapytałem z jakich materiałów korzystasz przy rozmieszczeniu tych budynków.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Mi się tam podoba. Koleś przynajmniej, zamiast ciągle moddować, przerzucił się na programowanie.

Powodzenia.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Z Gothica nie ma ZADNYCH modeli i NIGDY nie będzie!
A, no to sorry, mój błąd :] .

Zubot

Zubot

Użytkownicy
posty202
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Dante link=topic=5361.msg46063#msg46063 date=Mar 6 2009, 22:21\'
Z Gothica nie ma ZADNYCH modeli i NIGDY nie będzie!

To jak nic nie będzie z gothica to po jakiego grzyba, temat jest w dziale Modding Gothica  :]

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Bo jest to robione w klimatach Gothica, ale modele nie są z gry... Już rozumiesz?

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ale jest na innym silniku, to w ogóle inny projekt. Z Gothicem to ma tyle wspólnego, co piernik i wiatrak (tyle samo liter).

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Wiadomo, ale z tego co zrozumiałem, jest to rozszerzenie modyfikacji, więc coś z Gothiciem ma wspólnego :]

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
Czyli ze to będzie mod który był wcześniej do Gothica przeniesiony na inny silnik w klimatach z Gothica tylko z inna grafika    :]    Chyba o to chodzi twórcy

Piskor

Piskor

Użytkownicy
ego masturbator
posty143
Propsy9
  • Użytkownicy
  • ego masturbator
Wielki plus za to, że ktoś wyszedł poza moddingowy level. Brawa dla Dante, twój projekt własnie zyskał fana. Rób swoje, najlepiej omijaj themodders szerokim łukiem, tutejsze komentarze za wiele ci nie dadzą.

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Cytat: GeneralLee link=topic=5361.msg46085#msg46085 date=Mar 7 2009, 12:17\'
Czyli ze to będzie mod który był wcześniej do Gothica przeniesiony na inny silnik w klimatach z Gothica tylko z inna grafika    :P    Chyba o to chodzi twórcy
Zauważ że mod nie miał nic wspólnego z Gothiciem, po za tym że był uruchamiany z Gothic Startera

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
No  dobra jak by można było przenieść Gothica na inny silnik graficzny to by było to większe były by możliwości modingu  i lepsza grafika no ale bez praw do gry to chyba nie da rady ...

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Ministerium
#19 2009-03-07, 14:19(Ostatnia zmiana: 2009-03-07, 14:27)
A gdzie chłopak miał dać temat? Nie ma takiego działu na własne projekty, wszystko na tym forum jest powiązane (niestety) tylko z gothic'iem. Jako że zna trochę tutejszych usterów i że chciał się pochwalić to napisał w tym dziale. Poza tym screeny mi się podobają, napisz na nr gg ( sygnatura ) jak mnie projekt zaciekawi to możliwe że w miare możliwości i czasu pomogę.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry