2 GB ramu ;o ??!! Cholera i mój PC schodzi powoli na psy ;/ Na mój gust wymagania i poziom grafiki w grach powinien stanąć 2 lata temu. Chyba była ona dostatecznie ładna by zaspokoić oczekiwania graczy. Twórcy mieli by mniej pracy i nie martwili by się o poziom grafiki gier innych producentów. Wydaje mi się ,że większa część graczy z przeciętnymi komputerami sie ze mną zgodzi.
Przecież 2gb praktycznie już od dawna jest standardem. Poza tym ramy względem innych części komputerowych są bardzo tanie.
Co do grafiki zgadzam się jednak każdy wie jakie są wymagania rynku, poza tym "apetyt rośnie w miarę jedzenia". Równie dobrze ludzie renesansu mogli stwierdzić że poziom życia jest dostatecznie wysoki aby zaspokoić ich wszystkie potrzeby w takim stopniu, że rozwój naukowy, technologiczny jak i zdobywanie nowej wiedzy to czynności zbędne.
Moim zdaniem jeśli ktoś nastawia się na granie w najnowsze gry w przyzwoitej jakości, a tym samym nie dysponuję dostateczną grubością portfela, bądź po prostu nie ma ochoty regularnie dokupywać nowych podzespołów za cenę pralki powinien zainwestować w konsolę. Chyba lepiej wydać trochę więcej pieniędzy niż za dobry komputer na takie PS3 i mieć długowieczny kombajn, który oprócz gier oferuje wiele innych rarytasów w dziedzinie rozrywki niż denerwować się kolosalnymi wymaganiami każdej wychodzącej gry. Sam już dawno olałbym kilkuletnie nastawianie się na nowego peceta i kupił ps3, ewentualnie xboxa gdyby nie to, że komputer służy mi bardziej do pracy w często bardzo wymagających programach (których wymagań nawiasem mówiąc nie spełniam

) niż do pykania w najnowsze call of duty o czym w sumie też mogę pomarzyć xD.