Potwory nie atakują / Skrypt strażnika bramy 5477 4

O temacie

Autor Tofee

Zaczęty 31.12.2008 roku

Wyświetleń 5477

Odpowiedzi 4

Tofee

Tofee

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
Mam 2 pytania, które mi się narobiły w czasie tworzenia moda  :D

1.Jaki jest skrypt na taką sytuację gdy: przed jakimś obozem stoi strażnik,ale nie chce on nas wpuścić.A gdy wejdziemy bez jego pozwolenia do obozu wszyscy nas atakują. Jest to jakaś zmienna zmieniająca gildię?

2.Zapewne banalna odpowiedź,ale gdy w startupie wstawiam potwory i robię paczkę z modem to gdy podchodzę do tych potworków w samej grze one po prostu mnie ignorują,nie atakują mnie.Dopiero gdy ja zrobię to pierwszy.O co chodzi?

I przy okazji rzecz nie do końca związana ze skryptami,ale co będę nabijał posty  :(  

Gdy w Spacerze robię lighta "fire",a na visual wpisuję torch.pfx (także fire.pfx) to po zrobieniu paczki z modem, gdy go włączam światło jest, ale pfx'a nie widać.Dlaczego tak jest?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
1.Jaki jest skrypt na taką sytuację gdy: przed jakimś obozem stoi strażnik,ale nie chce on nas wpuścić.A gdy wejdziemy bez jego pozwolenia do obozu wszyscy nas atakują. Jest to jakaś zmienna zmieniająca gildię?
Poprzeglądaj skrypt DIA_Grd_212_GuardPassage.d w G1 lub DIA_Addon_BDT_1088_Torwache.d w G2. Jeśli będziesz miał jakieś pytania, to pisz.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
ad2. potrzebna jest funkcja init_twoj_zen, w której ustawisz monster attidutes, sprawdź inne funkcje init (też w startupie).

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
ad3: Nie jestem pewien ale w spacerze w lightcie musisz ustawić showvisual na true. Powtarzam to tylko moje przepuszczenia, zawsze robię pfx jako osobny vob

Artex

Artex

Użytkownicy
posty99
  • Użytkownicy
Cytat: Adanos link=topic=4853.msg41453#msg41453 date=Dec 31 2008, 11:47\'
Poprzeglądaj skrypt DIA_Grd_212_GuardPassage.d w G1 lub DIA_Addon_BDT_1088_Torwache.d w G2. Jeśli będziesz miał jakieś pytania, to pisz.

W G1 i G2, kiedy wchodzimy gdzieś bez pozwolenia, ludzie w środku nie atakują nas, tak jest tylko w G3.

Zrób może żeby ludzie w środku byli do ciebie nastawieni wrogo, a rozmowa ze strażnikiem (kiedy cię wpuszcza) zmienia ich na neutralnych.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry