[G2NK] Zdarzenie na morzu 43157 93

O temacie

Autor Dark

Zaczęty 3.09.2008 roku

Wyświetleń 43157

Odpowiedzi 93

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy
Ja tego moda nie kapuje lekko, biegam po każdej ładowni ale nie umiem znalezc Rubinowego ostrza, tej szkatułki...
prosty mod ale za krótki....

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

wietrzyk

wietrzyk

Użytkownicy
Black Eye Games
posty435
Propsy390
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Black Eye Games
aż tak mocno schowałem? napisz pw to podam tobie miejsca w którym się znajdują, nie che psuć zabawy osobom które jeszcze nie przeszły moda, a nie chcą wiedzieć gdzie znajduje się te kilka rzeczy.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Zdarzenie na morzu
#42 2008-09-04, 16:35(Ostatnia zmiana: 2009-06-24, 00:33)
Dobra, to ja uzupełnię listę o jeszcze jeden punkt.
6. Gra się zacina przy ataku maga.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli ktoś ma pomysł na jakąś misję poboczną itp to może śmiało to wrzucać bo i tak musimy napisać kilka skryptów. Jeśli będzie ciekawa z pewnością trafi do moda.

PexPawlo

PexPawlo

Użytkownicy
posty81
Propsy16
  • Użytkownicy
Na przykład jeden z członków załogi przemyca skrzynkę z egzotycznym alkoholem, gdy kapitan(albo ktoś kto tam dowodzi)wykrywa to i zleca ci znaleźć tę osobę. Szukamy i pytamy różnych gości aż wreszcie napotykamy jednego ze skazańców  który za miskę zupy zdradzi nam kto to jest. Ów człowiek który przemyca oferuje nam pewną miksturę która podnosi nasze statystyki za dotrzymanie tajemnicy. Możemy przyjąć jego propozycję lub wykonać zlecone zadanie i go wydać.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Brzmi fajnie, jak coś jeszcze będziesz mial to wal na pw.

Szkodnik
  • Gość

Szkodnik
Gość

Zdarzenie na morzu
#46 2008-09-04, 18:23(Ostatnia zmiana: 2008-09-28, 16:24)
Oto moje błędy:
1.Można by było jakoś ten startscreen "przesunąć" w lewo ponieważ w adresie soulfire.pl(w prawym dolnym rogu) nie widać"l".
2.Skrzynie są "za wysoko". Te skrzynie są w ładowni na statku gdzie jest kapitan, nadzorca itp. Screen - http://www.vpx.pl/zdjecie,beztytulu2164.html
3.Po creditsach powinno wyjść z gry?

Szkodnik
  • Gość

Szkodnik
Gość

Zdarzenie na morzu
#47 2008-09-04, 18:25(Ostatnia zmiana: 2009-12-26, 00:18)
Zagrałem dopiero teraz :lol2:   ale w moda się grało fajnie  :P  . Czekam na wersję 1.1.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
heh mod jak mod tylko trochę krótki ale jednak fajnie że sf ma już coś na swoim koncie :P

Sentarion

Sentarion

Złote Wrota
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Złote Wrota
  • Szef zespołu
Mod prezentuje się całkiem ciekawie, chociaż są błędy. U mnie też strasznie się tnie gdy mag zaczyna atakować i nie było trupów paladynów. Poza tym mam chyba jeszcze jeden błąd - w ładowni nigdzie nie ma tej kuszy, całą ją obszedłem i nic. Ale ogólnie i tak wyszło nieźle, dubbing jest na bardzo dobrym poziomie.

SnapperHunter
  • Gość
Ja też mam jeden bug... :P   w pewnym momencie gdy podchodze do barierki na statku to zapadam sie pod ziemie.

Nygus

Nygus

Użytkownicy
posty132
Propsy14
  • Użytkownicy
Kusza jest :lol2:  szukaj w ladowni w statku na ktorym byl zly mag :P  ja rowniez czekam na wersje 1.1 mam nadzieje ze bedzie ciekawa bo wersja 1.0 sorki ale fabula jest taka zwyczajna : |

gothI

gothI

Użytkownicy
posty167
  • Użytkownicy

gothI

Zdarzenie na morzu
#52 2008-09-04, 20:28(Ostatnia zmiana: 2008-09-04, 20:31)
a ja mam takie pytanie

To tak miało być?

http://s3.zapodaj.net/83492747.jpg.html
http://s3.zapodaj.net/3388912.jpg.html

GG:10938162

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Zdarzenie na morzu
#53 2008-09-04, 20:32(Ostatnia zmiana: 2009-06-24, 00:45)
Miało, Goth to krasnal. Porozmawiaj z nim.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Po creditsach powinno wyjść z gry?
Tak, bo ja tak dałem w skryptach.

Znalazłem dwa błędy:
1. Przeoczyłem błąd ortograficzny w dialogu z Kapitanem: "Dowódca karze nam wypływać." powinno być "Dowódca każe nam wypływać."
2. Nie pomyślałem, że ktoś może zdobyć kuszę przed rozmową z Kapitanem. Do dialogu z kuszą należy dodać warunek, żeby dialog uruchomił się po pierwszej rozmowie z Kapitanem (oczywiście trzeba mieć wtedy też kuszę).

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
Gdybym miał  zrecenzować ten mod to napisanie zwykłego "buahahaha" byłoby wystarczającą wypowiedzią.

Generalnie dobrze, że w końcu wydaliście ten mod - ktokolwiek kto ma choć cień rozumu, będzie miał w końcu dowód na to, że Soulfire to team, który uczy się dopiero modować, a nie wielcy doświadczeni moderzy za jakich się podają.

No bo sorry - mod można przejść w 5 minut(idź na drugi statek, rozwal maga i szkielety, wróć do dowódcy, idź do maga, wróć do dowódcy, idź do kapitana, wracaj po głupią kuszę, idź do kapitana). Tak mało ambitnej i beznadziejnej fabuły to dawno nie widziałem. Niektórzy to czarnych magów naprawdę wszędzie by wcisnęli... Po za tym prócz zabicia tego cholernika i jego sług to wszystkie pseudozadania polegają na rozmowie lub przyniesieniu czegoś. Ani to fajne, ani ciekawe. No, ale bardziej rozbudowane zadania by was najwyraźniej przerosły. Tym bardziej, że nie przewidziano nawet tak oczywistej rzeczy jak to, że kusze kapitana można wcześniej znaleźć...

Druga rzecz - sam fakt, że mod jest zapowiadany prawie od roku i że większość obiecanych rzeczy wcale się nie znalazła w modzie(swoją drogą sprytne posunięcie z usunięciem wcześniejszych postów z tymi obietnicami - nawet na GS) świadczy o waszym amatorstwie.  No gdzie jest nowy świat? Przecież pokazywany był nawet nieoteksturowany model!

Trzecia rzecz - żeby taki mały modzik miał tyle bugów to w ogóle jakieś nieporozumienie jest - Dark cały czas tłumaczył opóźnienia "dopinaniem wszystkiego na ostatni guzik", a tymczasem to coś wygląda jakby nie było testowane przed wydaniem!

Czwarta rzecz - Niby od lipca robicie to co teraz wydaliście(poprzednia wersja was przerosła tfu... sprawiała problemy i poszła do kosza). Myśleliście nad modowaniem innej gry? Nie wiem czy wiecie, ale zrobienie takiego moda w Morrowindzie lub Oblivionie to niecały weekend pracy dla jednej osoby! Wstawienie 3 statków(modele z oryginalnej gry), udekorowanie ich kilkoma pierdołami(u was niektóre pomieszczenia są dość biedne), stworzenie NPC(większość z nich gada to samo, więc dialogi by szybko poszły), nadanie im inteligencji(rutyny) i na koniec stworzenie questów to naprawdę kilkanaście godzin gry dla jednego doświadczonego moddera. jeśli w Gothicu coś takiego zajmuje ponad miesiąc dla całej grupy to naprawdę zmieńcie grę bo szkoda czasu!

Piąta rzecz - czasem się zastanawiam czy wszyscy tu obecni potrafią samodzielnie myśleć. Bo widzę, że niektórzy kupują te ściemy darka i nawet jak dostali gówienko do zjedzenia to jeszcze sie z radością oblizują i wychwalają tego kto je wydalił. No sorry, ale nazywanie Soulfire najlepszymi modderami to wielka zniewaga dla poziomek, moddersów i kilku pojedynczych ludzi(np Brata Xardasa).

Mam nadzieje, że chociaż kilka osób przejrzy na oczy, ale trochę w to powątpiewam. Głupoty na świecie nie brakuje - taki Hitler czy Stalin też potrafił sobie znaleźć całą masę ślepo oddanych idiotów. Na szczęście tacy zawsze w końcu przegrywają...

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie jest tak źle, ale mogło być lepiej xd
Dark jak najszybciej wydaj ten quest_patch bo nie ma wco jak narazie grać.
Szczerze zdziwiłem się, jak zobaczyłem ile on zajmuje, z moim netem nie opłaca się czekać 20 min na 4-5 min. moda :]

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Zdarzenie na morzu
#57 2008-09-06, 00:38(Ostatnia zmiana: 2008-09-06, 00:44)
Cytat: Luke_Flamesword link=topic=3686.msg31111#msg31111 date=Sep 5 2008, 20:40\'
Generalnie dobrze, że w końcu wydaliście ten mod - ktokolwiek kto ma choć cień rozumu, będzie miał w końcu dowód na to, że Soulfire to team, który uczy się dopiero modować, a nie wielcy doświadczeni moderzy za jakich się podają.

Tą nową wersję moda robiłem tylko ja, oszust i wietrzyk a nie cały team.

Cytat: Luke_Flamesword link=topic=3686.msg31111#msg31111 date=Sep 5 2008, 20:40\'
Druga rzecz - sam fakt, że mod jest zapowiadany prawie od roku i że większość obiecanych rzeczy wcale się nie znalazła w modzie(swoją drogą sprytne posunięcie z usunięciem wcześniejszych postów z tymi obietnicami - nawet na GS) świadczy o waszym amatorstwie.  No gdzie jest nowy świat? Przecież pokazywany był nawet nieoteksturowany model!

Wcześniejszych postów ? Ciekawe kto mógł to zrobić, pewnie to jeden z soulfierowców włamał się do acp gsu i pousuwał. nie wiem o czym wogóle mówisz.. A co do świata - Leży sobie spokojnie niewykorzystany.
Mam nadzieje, że chociaż kilka osób przejrzy na oczy, ale trochę w to powątpiewam. Głupoty na świecie nie brakuje - taki Hitler czy Stalin też potrafił sobie znaleźć całą masę ślepo oddanych idiotów. Na szczęście tacy zawsze w końcu przegrywają...

Hi Hitler.

Baster

Baster

Użytkownicy
Root Oszust
posty184
Propsy11
  • Użytkownicy
  • Root Oszust

Baster

Zdarzenie na morzu
#58 2008-09-06, 08:35(Ostatnia zmiana: 2008-09-06, 09:29)
Nie gadaj Luke, z modem i ambientami miałem trochę pracy, głupio słyszeć jak teraz wyzywają :P  Zresztą mod wcale nie jest najgorszy, fabuła rzeczywiście najlepsza nie jest ale mod potrafi wciągnąć na parę chwil no i udało się zrobić fajny klimacik :]

P.S. Jestem pewien że czekałeś żeby mod wyszedł i powiedzieć o nim wszystko co najgorsze :D  A ja bym się cieszył że mod w ogóle wyszedł, przecież modderzy mogą tworzyć mody lub się obijać i tak i tak gówno z tego jest :)

@down: Rzeczywiście, jak pisze w temacie, jeszcze Damianx, Dexter już więcej i najwięcej Adanos ale to bez porównania, z was 3 jedynie Adanos się narobił no i w jego skryptach znalazłem najmniej bugów :)
Edit: Zapomniałem Dex, że częściowo vobowałeś świat... Zwracam honor :)

Co do postu Piskora to nic o tym nie wiedziałem no i nie wiem też które skrypty dostaliście, Bo jeśli to były te moje przed wyjazdem to sprawdzałem i tam były bugi, ale ja jakoś sobie potem z nimi bez problemu poradziłem, a jeśli to były te Soulfirowe to rzeczywiście, tego się nie dało naprawić :D

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

Zdarzenie na morzu
#59 2008-09-06, 08:49(Ostatnia zmiana: 2008-09-06, 08:50)
Tą nową wersję moda robiłem tylko ja, oszust i wietrzyk a nie cały team.

:]

btw. nie grałem w tą wersję, ale wiem co nieco o tym, kto siedział godzinami i próbował to skleić. Mogę wymienić spokojnie ze trzy osoby.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry