Potrzebne programy 2490 10

O temacie

Autor

Zaczęty 28.08.2008 roku

Wyświetleń 2490

Odpowiedzi 10

Ultima
  • Gość

Ultima
Gość

Potrzebne programy
2008-08-28, 21:58(Ostatnia zmiana: 2008-08-29, 10:51)
Ok, mógł by mi ktoś wypisać wszystkie niezbędne programy jakich będę potrzebował przy moderowaniu Gothica?
Dodam iż wiem że potrzebuje Autodesk 3dsmax ,z góry dziękuje.

Dodma jeszcze zę mam niemale doświadczenie lecz nie w gothicu, byłem bowiem dostawcą grafiki do jednego z największych serverów w ET, więc programy typu Photoshop mam w małym placu  :P  

P.S Jestem nowy wśród Was, więc chciałbym się przywitać. CZEŚĆ :D

//Edit by Bula: To jeszcze przeczytaj regulamin i zaglądnij do tutoriali i będzie spoko.

Gimbi
  • Gość
Kto szuka, nie błądzi
Proszę, tutaj masz link z wszystkimi programami niezbędnymi do edycji gry.

Witam, witam :D

Kluge
  • Gość

Kluge
Gość

Potrzebne programy
#2 2008-08-28, 22:07(Ostatnia zmiana: 2008-08-28, 22:10)
Programy potrzebne do edycji Gothica

Spróbuj pobawić się też GoManem, podmienianie tekstur to fajna zabawa.

Cholera, znów mnie niecnie i wyjątkowo chytrze uprzedzili ;/

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Po co piszesz na kolorowo? :D

Nie potrzebujesz maxa, możesz używać blendera czy wingsa.

Na pewno zacznij od GMDK, potem patch do spacera, polskie skrypty, playerkit i to te najpotrzebiejsze.

Whiteye
  • Gość
Sądzę że jednak 3DS będzie lepszy, wgrasz pluginy do importowania Gothic .3ds oraz .asc i przy robieniu zbroi czy broni masz szerokie pole do popisu. No a GMDK nie jest chyba aż tak bardzo wymagany, sam mam tylko skrypty pl oraz playerkit'a wgranego, i moduje mi się dobrze.(tak naprawdę to nie chcę mi się go po prostu instalować :P  )

A tak poza tym to Cześć :D

Oven
  • Gość

Oven
Gość

Potrzebne programy
#5 2008-08-29, 09:45(Ostatnia zmiana: 2008-08-29, 09:45)
No fakt Gmdk nie jest wymagany ale na pewno nie zaszkodzi ci go wgrać zwłąszcza że mało waży ;p (oczywiście ten do g1) a i jak zrobisz moda to i tak będziesz musiał ściągnąć gmdk by móc zrobić paczkę i podzielić się grą z nami  :P  (ale co ja tam wiem  :D  )

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
3DS Max musisz kupić, a blender czy wings są za darmo.

Whiteye
  • Gość
(...)a i jak zrobisz moda to i tak będziesz musiał ściągnąć gmdk by móc zrobić paczkę i podzielić się grą z nami... - Oven
Mam pobranego osobnego Gothic VDFS ver.2.6 do Gothic'a 2 (kompatybilny oczywiście również z 1). Paczki se robie kiedy i jak chce. :P  

3DS Max musisz kupić, a blender czy wings są za darmo. - Dekster XVII
W sumie racja, ale można pobrać wersję trial 3ds'a na 30 dni, działa fajnie, wtedy można wgrać pluginy i do roboty, no ale te 30 dni...nikt nie moduje TAK KRÓTKO... :D    (chyba)

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Jak to nie? Kazz xDDD
Co do wersji 30 dniowej... przed skończeniem czasu zmień zegar w windowsie. Na niektóre programy to działa xD

Whiteye
  • Gość
Jak to nie? Kazz xDDD - Thomask
:D   :P   ;p  
Co do wersji 30 dniowej... przed skończeniem czasu zmień zegar w windowsie. Na niektóre programy to działa xD - Thomask
Jak np. na Antywirusy (arcavir), ale 3ds'em nie sprawdzałem, trzeba spróbować :D

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ja kiedyś próbowałem, całkiem się spsuło :D .

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry