Returning 2.0 NB - Spolszczenie [Linki,Instrukcja,Galeria] 179122 247

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 5.01.2021 roku

Wyświetleń 179122

Odpowiedzi 247

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Duzo zmienia ściąga to z nich wieli ograniczeń  które mieli do tej pory

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy

Delph(Delphoxed)

Delph(Delphoxed)

Użytkownicy
posty137
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ogólem łata mnóstwo błędów Zengine, posiada wbudowanego w siebie nowszego Systempack 1.9 oraz pozwala na korzystanie z różnorodnych pluginów np. troll rzucający kamieniami, ulepszona konsola kodów z możliwością zmieniania zmiennych w grze, zaznaczenie przedmiotów na mapie czy specjalna nakładka Discordowa. Akurat w przypadku Returninga raczej wprowadzenie Uniona głównie powinno poprawić płynność, bo te rzeczy z tych pluginów są jakby już w modzie i nie jest potrzebne ich wgrywanie, ba nawet by mogły powodować jakieś błędy bo to są głównie rzeczy do podstawowego Gothica, ewentualnie do mało rozbudowanych modów.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Akurat item mapa i itemlokator to z otwartymi rekami przyjmę  to są jedyne rzeczy których mi w returnie brakuje, ognik nie jest doskonaly w przeciwieństwie do tych  pluginów

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A czym się różni itemlokator od takiego ognika? @Tizgar

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Union to tak naprawdę SystemPack 1.9 który ma wbudowany loader dynamicznych bibliotek. Twórcy udostępnili SDK pozwalające tworzyć własne pluginy pisane w C++. Użytkownik ma dostęp do wszystkich istniejących funkcji silnika oraz jego klas bez inżynierii wstecznej czym cechują się pakiety skryptowe. Można zrobić wszystko. Jakieś tam kolorki nazw, ray tracing, kopanie kryptowalut, wykradanie danych. Ograniczeniem są tylko umiejętności i znajomość silnika.

I proszę was, nie sugerujcie się filmem Kajmy o "Union skryptach" :lol2:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Zaznacza je w grze okręgiem i to z pewnej odległości, świetnie się nadaje  do wykrywania itemow które są w teksturach,  traktować go można jak uzupełnienie ognika jak i sama item mapę,  ognik reaguje na przeszkody w terenie itemlokator  ignoruje je  w wieży xardasa pokaże ci lokacje itemów  nad i pod tobą gdzie ognik będzie świrował ze są nad i pod ale  nic z nimi nie zrobimy z powodu różnicy wysokości te 3 rzeczy razem świetnie się uzupełniają.

Delph(Delphoxed)

Delph(Delphoxed)

Użytkownicy
posty137
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

I proszę was, nie sugerujcie się filmem Kajmy o "Union skryptach" :lol2:

Na szczęście ja nawet go nie oglądałem i się nie sugerowałem tym człowiekiem, swój post pisałem z własnego spostrzeżenia jako zwykłego gracza, ale warto wiedzieć o Unionie więcej z perspektywy moddera  :P

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zaznacza je w grze okręgiem i to z pewnej odległości, świetnie się nadaje  do wykrywania itemow które są w teksturach,  traktować go można jak uzupełnienie ognika jak i sama item mapę,  ognik reaguje na przeszkody w terenie itemlokator  ignoruje je  w wieży xardasa pokaże ci lokacje itemów  nad i pod tobą gdzie ognik będzie świrował ze są nad i pod ale  nic z nimi nie zrobimy z powodu różnicy wysokości te 3 rzeczy razem świetnie się uzupełniają.
.

Ej super by to było gdyby dodali taka funkcje albo chociaż usprawnili ognika na Union. Dla nich widocznie ważne będzie pozbycie się pliku ast.dll bo o nim pisali dając info o zmianie na Union ale znając ich to pewnie dodadzą dużo nowych rzeczy

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Sam se dodasz styka ze będzie union to bez problemu zainstalujesz  ninje i  te pluginy i masz gotowe

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Chyba, że zablokują możliwość ładowania innych pluginów w celu uniknięcia bugów

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czyli rozumiem że moga bez problemu to zablokować?

Sorrki jeśli to głupie pytanie ale jestem nie w temacie co do tego ninja. On działa normalnie do gothica bez UNION tak? Wiec teraz jakbym chciał do returna dodać sobie ten plugin do oznaczania itemków to moge? Czy return to blokuje/wymagany jest UNION?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ninja jest osobno on po prostu z definicji nie koliduje z unionem, mogą być razem i osobno ale  ninja  zainstalowany na returna tworzy problemy to z góry ci mowie.

Dal przykładu gdybyś chciał sobie pograć w L'hivera 1.6.4 który ma uniona  już w zestawie z masa pluginow to możesz do niego wrzucić itemmap i  itemlokator  on nawet ninja ma już wgranego także spełnia wszystkie wymogi.

Równie dobrze na czystego gotuka z systempackiem możesz tez wgrać ninje i dać mu te  2 rzeczy i tez będzie śmigać bez problemu.   

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Ale chwila przecież ten UNION to mozliwość picia potów F1 itp itd te udogodnienia które JUŻ SĄ w returnie ( oglądałem kajme jak opowiadał co to jest ten UNION ) i teraz to tylko doda te znaczniki?

Bo zaraz będzie return 3.0 z markerami misji, bo nie wiem co moga jeszcze zrobić

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Oglądałeś kajme o kurwa to na tym możemy zakończyć dyskusje bo to nie ma sensu,  Splash temat wyjaśnij dosadnie.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
No ta bo w sumie nikt inny tego tam na YT nie wyjaśnił z tym że to stary film był także wiem że jest nie miarodajny dlatego się śmieje że co nowego to mogą dodać, chyba tylko markery misji gdzie iść i z kim pogadać :D hahahah

Siwy2235

Siwy2235

Użytkownicy
posty63
Propsy3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam. A ja mam wciąż problem z wydajnością gry 🤬. Wszystko poinstalowane jak w opisie. I dalej spadki Fps. Po tarcie gry elegancko 144 Fps. Dochodzę do farmy Lobarta, obracam się w kierunku khorinis i odrazu spadek na 29 Fps. Poza tym regularne ścinki itd. Ma ktoś jakiś pomysł?  Co do specyfikacji laptopa to w skrócie powiem ze np. Wiedzmin 3 czy nawet lepsze graficznie gry zapieprzają na ultra ustawieniach.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Normalka że w Khorinis spadaja fpsy, nic nie poradzisz to stara gra

Siwy2235

Siwy2235

Użytkownicy
posty63
Propsy3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Wiem o tym. Czytałem natomiast że nowy balans i nowy DX poprawia rozgrywkę. U mnie jest nawet gorzej. Kiedyś na Ab miałem spadki po dluszym graniu. Teraz odrazu w khorinis mam 19 Fps. Nie pamiętam właśnie czy podczas instalacji moda odznaczyłem instalacje dx. Chyba zrobię reinstaluj i odpalę znowu. Wielu graczy chwali nowego dx do returna

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry