Jeśli chodzi o drugą część wypowiedzi, to miałem po prostu niejasność. Cytuję: "MDS -> ModStarter_v1_2.rar wypakuj w dowolnym miejscu i wskaż plik gothic3.exe". Brzmi to jak opis czynności mających następować zaraz po sobie. Wiem, że MDS wymaga wskazania lokalizacji pliku Gothic3.exe, ale bodaj chodzi o moment, kiedy mody są już w folderze z grą, bo wtedy je wyświetli. Instrukcja natomiast brzmi, jakby należało go odpalić i wskazać lokalizację tuż po wrzuceniu ModStartera, jeszcze przed wrzuceniem modów do FanMods. Ja wiem... Brzmi to irracjonalnie. Jednakże dla takiej osoby jak ja, czyli ogrywającej G3 co 2-3 lata i kompletnie będącej na bakier z procesem instalacji precyzja ma duże znaczenie.
Wygląda jednak na to, że wszystko wykonywałem poprawnie - wedle podanej kolejności. Jednak podczas włączania MDS'a, po podaniu lokalizacji Gothic3.exe i zatwierdzeniu kolejnej informacji wyświetla mi błąd "List index out of bounds (-1)". MDS się załącza, ale po oznaczeniu modów oraz załączeniu integracji wywala "I/O error 32". Z tego co udało mi się dowiedzieć, drugi błąd tyczy się plików będących w użytku czy coś takiego.