Fallout 3 13334 39

O temacie

Autor Retsked

Zaczęty 10.08.2008 roku

Wyświetleń 13334

Odpowiedzi 39

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ten temat jest raczej przeznaczony dla fanów starego Fallouta wydanego przez Interplay, a nie tych, którzy uważają, że co nowe, to najlepsze.

Widzieliście gameplay z Fallouta 3? Co to ma być? Mi się przypomina Half-Life 2. Gdyby wydali to pod innym tytułem - OK, niezła gierka, ale tu chodzi o to, że to ma być Fallout. Zastanawiam się, jak zareagują na to najwięksi fani tej gry. Premiera gry w Polsce - od razu do sklepu, proces instalacji... Naciskam zakończ, już odpalam grę, pasek ładowania i co zastaję? Debilną strzelankę która zwie się Fallout 3. Cholera, ta gra będzie zapewne pod konsole robiona - nie liczcie na super cRPG z długą, wciągającą fabułą. Gdzie jest widok izometryczny? Już lepiej by było, gdyby dokończyli Van Burena, który swoją drogą taki zły nie był.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Takich sytuacji jest wiele np. PB nie robi Gothica 4, Bohemia Interactive(Operation Flashpoint, ArmA) nie robi Operation Flashpoint 2, która jego poprzednia część była świetną grą). Mimo to w Fallouta nie grałem, ale coś mi podświadomośc mówi, że musze w to  zagrać :P ( Poprzednie części musze zagrać ;p )

Комиссар RBT

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ale patrz:

ze świetnego, turowego cRPG z widokiem izometrycznym, wciągającą fabułą i świetnym klimatem zrobili denną strzelankę FPP w klimacie niby Falloutowym. To jest pojebane.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
To jakoś ten Fallout 3 mi się nie widzi, mimo tego klimatu posapokaliptycznego.... (:P )

Комиссар RBT

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Właśnie o to chodzi! Fallout 1 i 2 miały w sobie długą, wciągającą fabułę, świetny klimat. Ta gra wszystko spierdoli.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Fallout 3
#5 2008-08-10, 23:11(Ostatnia zmiana: 2008-08-10, 23:12)
Z góry zakładasz? Poczekaj, może coś im z tego wyjdzie...
PS: Porównanie do Half-Life'a jest niezbyt trafne. Porównałbym to do S.T.A.L.K.E.R'a...

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

Fallout 3
#6 2008-08-10, 23:13(Ostatnia zmiana: 2008-08-10, 23:27)
Widziałem gameplay, widziałem trailer - wystarczy, abym wyrobił sobie zdanie.

Może będzie z tego coś dobrego, zobaczymy. Lepiej, żeby coś zapowiadało się kiepsko, a wyszło coś dobrego, niż na odwrót, jak np. w Assassin's Creed.

A co do tego porównania, to w HL2 strzelasz do potworów i w Fo3 tak to wygląda...

//edit1:
Dodam coś jeszcze:
jeżeli ktoś nie grał w Fallouta, to nie wie, co to znaczy dobry cRPG. 1 i 2 bije na głowę tego całego Gothica, Wiedźmina, Asasina, Obliviona, Morka i inne gry tego typu.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A  tak wogle to o co w nim chodzi?? mógłby ktoś opiasć??
. 1 i 2 bije na głowę tego całego Gothica, Wiedźmina, Asasina, Obliviona, Morka i inne gry tego typu.
Chyba u ciebie, dla mnie nic niepobije Wiedźmka, i pierwszą i drugą część Gothic'a.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
O ile grasz ze względy na grywalność, nie grafikę, załatw se Fallouta 1, albo 2. No, i włącz. Jak ja za pierwszym razem włączyłem F1, zacząłem grać o 20.00, odczułem, jakbym grał godzinkę, a zauważyłem, że jest prawie 6.00 ;D Ta gra ma klimat...

lokiju

lokiju

Użytkownicy
posty121
Propsy2
  • Użytkownicy
Cytat: Dekster XVII link=topic=3137.msg27335#msg27335 date=Aug 10 2008, 23:13\'
Dodam coś jeszcze:
jeżeli ktoś nie grał w Fallouta, to nie wie, co to znaczy dobry cRPG. 1 i 2 bije na głowę tego całego Gothica, Wiedźmina, Asasina, Obliviona, Morka i inne gry tego typu.

To tylko kwestia gustu  :PP Mi się osobiście jedynka podobała mimo, że jej nie zdałem (jak byłem przy końcowych etapach to był format i straciłem save#msgote author=Dekster XVII link=topic=3137.msg27335#msg27335 date=Aug 10 2008, 23:13\']Dodam coś jeszcze:
jeżeli ktoś nie grał w Fallouta, to nie wie, co to znaczy dobry cRPG. 1 i 2 bije na głowę tego całego Gothica, Wiedźmina, Asasina, Obliviona, Morka i inne gry tego typu.[/quote]

To tylko kwestia gustu  :PP Mi się osobiście jedynka podobała mimo, że jej nie zdałem (jak byłem przy końcowych etapach to był format i straciłem savea, a od początku grać mi się nie chciało). Van Buren miał być i miał być conajmniej bardzo dobry. Nie wydali go nie dlatego, że mógł się nie sprzedać, a dlatego, że interplay zamknął studio ojców fallouta. Sam uważam, że bethesda to najgorsze co mogło się przytrafić tej serii, no ale gra jest chwalona w zapowiedziach przez autorów którzy też są fanami poprzednich części. Co do braku rzutu izometrycznego to spójrz na obliviona. Teraz popatrz na jakim silniku jest fallout 3 i wszystko jasne ;p  F3 mimo wszystko nie będzie aż tak "strzelankowy". V.A.T.S na pewno zostanie i to świetna wiadomość. Fabuły nie skomentuję, bo z świetnego wątku mniej więcej kontynuującego tragedię universum fallouta została jakaś głupia bieganina po powierzchnii w celu szukania ojca... Z tego wszystkiego i tak najbardziej głupi był interplay. Miał prawa do falloutów i na początku miał sprzedać licencję bethesdzie na zrobienie tylko 3 części. Sami po sprzedaży by dostali ok.8% zysków z gry. Jednak oni zobaczyli, że bethesda dała im w miarę dużo za licencję więc postawili sprzedać WSZYSTKIE prawa do serii fallout. Vethesda się scfaniła i kupiła je za marne 1,1 miliona USD  :P  Teraz Interplay chce zrobić fallout mmo i musiało wykupić licencję na tą grę od bethy, a ona będzie jeszcze dostawać część zysków z tego projektu. To się nazywa złe zagranie na rynku gier komputerowych :D

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Van Buren jest do ściągnięcia, ale opcje i zapisywanie stanu gry nie działa.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Fallout 3
#11 2008-08-11, 12:30(Ostatnia zmiana: 2008-08-11, 12:55)
Ale to tylko jedna mapa, brak fabuły... toż to pokaz engine, nie gra ^^  Da się to może jakoś moddować, wie ktoś? Bo ja tam tylko "moddowałem" plik f3.ini, tam masz swoją drogą ustawienia.

PS: Deks, chyba miałeś jakąś zwaloną alphę, ja mogę zapisywać grę :P  Ba, nawet mogę używać "Lip-Pip'a" ;]

lokiju

lokiju

Użytkownicy
posty121
Propsy2
  • Użytkownicy
Taa... tylko część kodu gry. Twórcy nie udostępnili nawet wszystkiego co zrobili, a mieli zrobić jeszcze dużo, bo silnik był skończony, ale sam gameplay dopiero był w trakcie tworzenia ^^

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Mam prośbę do kogoś, kto ma Fallouta na HDD. Proszę, sprawdźcie, czy w Falloucie są pliki o rozszerzeniu ".GRP"
Z góry dzięki.

Piskor

Piskor

Użytkownicy
ego masturbator
posty143
Propsy9
  • Użytkownicy
  • ego masturbator
Po cholerę to pierdolenie o niczym? F3 nie będzie tępą strzelanką, wystarczy trochę poczytać o tej grze i zrozumie się, że walka może odbywać się w ulepszonym systemie turowym znanym z poprzednich części albo w czasioe rzeczywistym. Wracajac do samej gry, gdy usłyszałem co nieco o archaicznym tytule Fallout wydawało mi się z samych opinii, ze ta gra to prawdziwy majstersztyk, sam pomysł na realia jest już doskonały. Jednak ilekroć próbuję przysiąść się do niej na dłużej, coraz szybciej męczę się sztywnym widokiem z rzutu i bijącymi z ekranu pixelami. Niestety nie pozwala mi zapomnieć o tym świetna fabuła, bo grę wyłączam zanim ta dopiero się rozkręca. Nie wiem co gracze widzą w tych starszych grach, ja na prawdę nic ciekawego, zero odrobiny realizmu, "życia" - jednym słowem cech, które bez problemu można odnaleźć w równie starym Gothicu. Dlatego z wielką nadzieją czekam na Fallout 3, który świetną myśl, osadzenia rpg'a w postnuklearnych realiach przedstawi w pięknym, podrasowanym silniku Obliviona i z tego co widzę w trailerach i gameplayach w pełni swój potencjał wykorzystuje.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Fallout 3
#15 2008-08-11, 14:26(Ostatnia zmiana: 2008-08-11, 20:24)
Skąd wiesz, że się nudzi? Przecież jeszcze nie grałeś, może to zrealizują jeszcze lepiej od jedynki i dwójki... Tyle tylko, że zmienili widok... Poczekaj, aż wydadzą, i wtedy jedź ^^

@down

To do mnie? Ten (mój) post był adresowany do Deksa...

Zadnagia: posty u dołu i u góry usunięte. Z warnami.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Chodzi mi o to, że Asasin się nudzi.

Poza tym piskor z twoich wypowiedzi wynika, że nie grałeś zbyt długo...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Ty chcesz widok izometryczny? Ludzie mamy prawie rok 2009 a nie 1999.

Piskor

Piskor

Użytkownicy
ego masturbator
posty143
Propsy9
  • Użytkownicy
  • ego masturbator
Cytat: Dekster XVII link=topic=3137.msg27410#msg27410 date=Aug 11 2008, 16:04\'
Chodzi mi o to, że Asasin się nudzi.

Poza tym piskor z twoich wypowiedzi wynika, że nie grałeś zbyt długo...

Nie grałem i wyjaśniłem dlaczego i tylko to oddaje moja ocena tych gier. Poza tym mieliśmy dyskutować o Fallout i zostawić inne gry w spokoju, bo to będzie bezsensowne.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Thoro, mogliby zrobić jak w Wiedźminie. Do wyboru: Izometryczny, Tpp, Fpp, czy co tam jeszcze.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry