Wiedźmin 46818 168

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 10.08.2008 roku

Wyświetleń 46818

Odpowiedzi 168

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zaraz poszukam gdzieś leży ta gazeta

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Cytat: Lord link=topic=3136.msg36632#msg36632 date=Nov 6 2008, 19:47\'
gazeta
TO CZASOPISMO!! ;p

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Wiedźmin
#122 2008-11-06, 21:20(Ostatnia zmiana: 2008-11-06, 21:20)
PISMO!

Lokiju, toż nawet, jak tylko wydali wiedźmina i w CDA była rozmowa z jednym z członków teamu, mówił, że nie zamierzają spocząć na laurach...

lokiju

lokiju

Użytkownicy
posty121
Propsy2
  • Użytkownicy
I dlatego wydali Edycję rozszerzoną, tak pisało w insiderze :D  Nie mówię, że nie powstanie, bo na pewne powstanie 2, ale można się też spodziewać dodatku albo podstawowego wiedźmina na konsole ;p

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

Wiedźmin
#124 2008-11-10, 08:42(Ostatnia zmiana: 2008-11-10, 09:03)
To tak, na GRAM pojawił się nowy wywiadzik, który może nieco uchylić rąbka tajemnicy.

*LINK
*A Tu cały wywiad

W CDP: -(na bank) Wiedźmin 2 za rok
W MS: -They(z nową nazwą)
W Francji: a to ciekawe :P

mixer

mixer

Użytkownicy
posty96
Propsy2
  • Użytkownicy
Fajny wywiadzik. Bardzo chciałbym, żeby im się udało zaistnieć na dłużej na rynku. A patrząc na ich podejście mogą robić gry lepsze od blizzarda, jeśli kolejna ich produkcja będzie tak dobrze dopracowana to na pewno wystarczy to, aby wyrobić sobie markę na dłużej.

lokiju

lokiju

Użytkownicy
posty121
Propsy2
  • Użytkownicy
Cytat: Lord link=topic=3136.msg36896#msg36896 date=Nov 10 2008, 09:42\'
To tak, na GRAM pojawił się nowy wywiadzik, który może nieco uchylić rąbka tajemnicy.

*LINK
*A Tu cały wywiad

W CDP: -(na bank) Wiedźmin 2 za rok
W MS: -They(z nową nazwą)
W Francji: a to ciekawe :P

Rozpierdoliłeś mnie :P  Powiedzieli, że następna ich projekt zadebiutuje w przyszłym roku, a nie Wiedźmin 2. Tak samo może to być dodatek, bo spójrz na to, że podstawkę robili 5 lat, a 2 by zrobili w 1,5 roku-2 lata? Coś mi się wierzyć nie chce... Na dobry dodatek to byłby w sam raz, a dodam, że powiedzieli, iż pracują nad 2 projektami, czyli to może być dodatek na przyszły rok (albo konwersja na konsole, co raczej nie ma już racji bytu :lol2: ) i za jakiś czas Wiedźmin 2.

Wywiad czytałem wczoraj 2 razy... Wszystko co tam można było przeczytać było wiadome już dawno oprócz wątku They. To jedynie mnie zaskoczyło, a ich projekt we Francji i 2 w CDPR, gdzie jeden ma być w przyszłym roku... to wszystko wiadomo od conajmniej 2 miesięcy, więc dużo ten wywiad nie wniósł do sprawy :lol2:

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rozpierdoliłeś mnie old_lol.gif Powiedzieli, że następna ich projekt zadebiutuje w przyszłym roku, a nie Wiedźmin 2.
Wiem co tam pisało, ale wszystko się pokrywa i wychodzi że to, że to dwójka będzie za rok.

bo spójrz na to, że podstawkę robili 5 lat, a 2 by zrobili w 1,5 roku-2 lata?
A słyszałeś o czymś takim jak rozrastające się studio, nabywanie doświadczenia i umiejętności. Michał Kiciński wyraźnie zaznaczył że rozpoczynając prace nad Wiedźminem rozpoczęli, swoją przygodę z tworzeniem gier komputerowych. Samo opracowanie wyglądu Geralda trwało kawał czasu przy czym musieli obgadywać każdy szczegół. Przy produkcji mogło wyjść kilka motywów i pomysłów, które mogły bardzo przyśpieszyć praodukcję nowej odsłony.
Można to porównać to nauki jazdy na rowerze: na początku uczysz się każdego ruchu, z czasem nabierasz wprawy przy czym niestety zaliczasz kilka upadków, później starasz się ich unikać -> uczysz się na błędach, w zależności od twoich starań stajesz się coraz bieglejszy. No i w końcu masz skate'a, akrobatę.
Podobnie jest ze wszystkim innym :D

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Wiedźmin
#128 2008-11-10, 21:56(Ostatnia zmiana: 2008-11-10, 21:57)
Można to porównać to nauki jazdy na rowerze: na początku uczysz się każdego ruchu, z czasem nabierasz wprawy przy czym niestety zaliczasz kilka upadków, później starasz się ich unikać -> uczysz się na błędach, w zależności od twoich starań stajesz się coraz bieglejszy. No i w końcu masz skate'a, akrobatę.
Podobnie jest ze wszystkim innym biggrin.gif

Lord, widziałem Twoje pierwsze posty na tym forum. Diabelnie szybko się rozwijasz :D  0 ironii.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

Wiedźmin
#129 2008-11-17, 17:57(Ostatnia zmiana: 2008-11-17, 17:57)
Na gram pojawił się nowy wywiadzik tym razem z Pracownikami Red'u. Pytania zostały częściowo napisane przez "serwis", a część zaczerpnięto od user'ów gram - LINK

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Cytat: Lord link=topic=3136.msg37591#msg37591 date=Nov 17 2008, 18:57\'
Na gram pojawił się nowy wywiadzik tym razem z Pracownikami Red#msgote author=Lord link=topic=3136.msg37591#msg37591 date=Nov 17 2008, 18:57\']Na gram pojawił się nowy wywiadzik tym razem z Pracownikami Redu. Pytania zostały częściowo napisane przez "serwis", a część zaczerpnięto od user#msgote author=Lord link=topic=3136.msg37591#msg37591 date=Nov 17 2008, 18:57\']Na gram pojawił się nowy wywiadzik tym razem z Pracownikami Redów gram - LINK

Uciążliwe pytania ten Purczyński zadawał :D

Trout

Trout

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
Praktycznie niczego się z tego wywiadu nie dowiedziałem.

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Keretsel

Wiedźmin
#132 2008-11-17, 20:54(Ostatnia zmiana: 2008-11-17, 21:27)
Spoiler
Udało się komuś z was zabić Javeda tak aby Berengar nie zginął?
Nie czytaj jeśli nie przeszedłeś gry!

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Wiedźmin
#133 2008-11-17, 21:07(Ostatnia zmiana: 2008-11-17, 21:24)
Spoiler
...
Lesterek, dzięki za informacje ,że Berengar zginę. Skróciłeś mi przyejmność z gry xD!

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Sorry :D  ale nie koniecznie tak będzie bo... emm zamknę się :D , zrobiłem to teraz w spoilerze żeby innym nie zepsuć ^_^

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

Wiedźmin
#135 2008-11-17, 22:18(Ostatnia zmiana: 2008-11-17, 22:23)
Napisałem pewny tekst na potrzeby e-fantasy.pl, stanowi ładne podsumowanie dla tego co się ostatnio działo na "Scenie Wiedźmina" przy okazji - mam nadzieję - wskażecie mi błędy :D

Co dalej z Wiedźminem?
 Niedawno (26 X) Wiedźmin obchodził podwójne święto: z okazji swoich pierwszych urodzin i 1.000.000 sprzedanych kopii na świecie. Z tej okazji na Game Trailers pojawił się materiał filmowy ukazujący poszczególne "wycinki" z gry. Szczególnie intrygujące wydają się ostatnie minuty, kiedy to pokazane są migawki z przyszłych dzieci CD Project Red.
  Jednym z nich jest powszechnie znany They, natomiast drugi, czyżby to była kontynuacja Wiedźmina, a może dodatek do jedynki?  Żeby się tego dowiedzieć trzeba się cofnąć do przeszłości...
  W serwisie gram.pl pojawił się interesujący wywiad z jednym z głównych udziałowców CD Project'u, Michałem Kicińskim, mówi on o aż czterech produkcjach, nad którymi firma właśnie pracuje. Dwie przygotowywane samym RED'zie(Wiedźmin 2, być może dodatek do 1'ki), jedna w METROPOLIS SOFTWARE(They) i jeszcze jedna we współpracy z tajemniczym, francuskim studiem(?), jedna z nich ma się ukazać już za rok!
  Ponad to, tuż po premierze Tomasz Bagiński - twórca przerywników filmowych do gry - w programie Biznes Lunch nadawanym przez telewizję TVN powiedział, że już za 18 miesięcy na półkach sklepowych pojawi się druga odsłona Wiedźmina. Więc najbardziej prawdopodobna jest teza, że to właśnie owa dwójka, powita już na wiosnę ekrany naszych komputerów.
  Lecz jest jeszcze jedna sprawa do wyjaśnienia, pierwsza część była robiona, aż przez pięć lat. Czy jest możliwe stworzenie tak idealnej gry przez zaledwie półtora roku? Ależ tak będe co chwilę wracał do wywiadu z gram.pl, gdy CDP Red brał się za "jedynkę" nie miał z góry określonego wyglądu Geralda, ani czasu w których się znajdzie. Ba, na początku nie miał to być nawet sam Gerald, a raczej wykreowana przez gracza "orginalna" postać. Gdy już "znaleziono" bohatera twórcy zabrali się za jego wygląd co było bardzo drugim procesem, następnie główne i poboczne wątki, questy, postacie poprzecinane naradami. Aż w końcu pozostało dopieszczanie szczegółów, przy tworzeniu mogło wyjść wiele motywów i pomysłów, które bardziej lub mniej ułatwiły prace nad kolejnym tytułem.
  Nie pozostaje mi nic innego jak tylko życzyć twórcom jak i samemu Wiedźminowi dalszych sukcesów :D

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Spoiler
Ja berengara zabiłem wcześniej, na wyspie :D .

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Spoiler
należało mu się, czyż nie :D

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Spoiler
ja pewnie też bym go ubił ale nie mogłem go nigdzie znaleźć po ubiciu Dagona :D  

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Spoiler
Lepszy jest jak pomaga przy tym pierdzielu Azarze :D  Choć i tak Javed bez pomocy Berengara nie jest trudny przy wprawnych dłoniach i palcach ^^  

Комиссар RBT

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry