GTA4 na PC! 28955 96

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 10.08.2008 roku

Wyświetleń 28955

Odpowiedzi 96

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
A co to trudnego napisać jakiegoś dekompilatora plików? Przecież dla nas modderów będzie to pestka...

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

GTA4 na PC!
#41 2008-10-22, 22:25(Ostatnia zmiana: 2008-10-22, 22:27)
Tak, jak crackerzy odblokowują aplikacje, tak i można bez większych problemów dość, co gdzie siedzi (mówię o ludziach, którzy się na tym znają).

Poza tym w dzisiejszych czasach znanie chociażby angielskiego to podstawa. Rozumiem, slang (w SA było dużo takich odzywek), ale tak z grubsza to się można domyślić.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Istnieje też taka opcja, że...Rockstar pomoże, w co raczej wątpie :D

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Vierzba

GTA4 na PC!
#43 2008-10-23, 09:36(Ostatnia zmiana: 2008-10-23, 09:36)
Przeszedłem już dwa razy GTA IV... Tak, zgadliście, po amerykańcku. Zrozumiałem większość rzeczy, łyknąłem parę nowych słówek, slangu, trochę się domyślałem... Baw się i ucz angielskiego oraz serbskiego z GTA IV.

Mertruve

Mertruve

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Nie wyobrażam sobie jakiegokolwiek GTA po polsku, przecież tak się nie da grać Oo

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
W takim razie masz bardzo płytką wyobraźnię bo od dawna każda gra wydawana w kraju jest w wersji polskiej, jak nie z dubbingiem to choćby z napisami. Nie widzę powodu dla którego gta miało by być po chamsku wydane w wersji "światowej", tym bardziej za tak idiotyczne pieniądze jak na grę komputerową. Nie każdy zna j angielski w stopniu zadowalającym już nie wspominając o częstym braku jakiej kolwiek wiedzy nt. języka. Akurat chwytanie ogólnego sensu ze zrozumienia co 3 słówka to ŻADNA przyjemność. Płacę - wymagam, nie przypominam sobie abym nagle zmienił miejsce zamieszkania na USA. Mieszkamy w Polsce i wymagam aby ktoś kto chce zedrzeć ze mnie tak wielką sumę pieniędzy podszedł do tematu rzetelnie i profesjonalnie zamiast zakrywać się tłumaczeniami o "zepsuciu klimatu" czy "braku potrzeby". Dla wszystkich "klimatowców" znających angielski na wylot mogli by udostępnić wersję do wyboru przy instalacji bo wyraźnie niektórych tak bardzo kłuje w odbyt że musieliby oglądać Polskie NAPISY podczas gry w GTA. Akurat zainteresowanie tłumaczeniem jest duże patrząc choćby na popyt napisów do poprzednich części gry.

Mertruve

Mertruve

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Dlatego nie kupuję gier w Polsce, bo granie po polsku jest dla mnie jak czytanie Pratchetta po polsku - za dużo się traci :P

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
GTA 4 dopiero w grudniu :D

Link

Jak komuś się nie chce wchodzić:
Serwis IGN potwierdza - GTA IV zadebiutuje dopiero 2 grudnia, a nie, jak wcześniej planowano, 18 listopada. Ogłoszono też minimalne wymagania sprzętowe gry i przypomniano zalecane.

Potwierdziły się wcześniejsze doniesienia o przesunięciu daty premiery gry GTA IV (PC) na 2 grudnia bieżącego roku. Informację o dwutygodniowym poślizgu przedstawiciele Rockstara przekazali dziennikarzom serwisu IGN. Nie podano natomiast żadnych powodów takiej decyzji. Przypomnijmy, że pierwotnie jedna z najbardziej oczekiwanych przez pecetowców produkcji miała zadebiutować 18 listopada.

Rockstar podał natomiast dokładne dane dotyczące wymagań sprzętowych GTA IV. Zalecane znaliśmy co prawda już wcześniej, nie ma natomiast powodu, by sobie ich nie przypomnieć. Posiadacze nieco słabszych podzespołów powinni z kolei żywo zainteresować się wymaganiami minimalnymi. Oba zestawienia poniżej:

Wymagania minimalne:

1. System operacyjny: Windows Vista - Service Pack 1 / XP - Service Pack 3
   2. Procesor: Intel Core 2 Duo 1,8Ghz, AMD Athlon X2 64 2,4Ghz
   3. Pamięć RAM: 1,5 GB
   4. HDD: 16 GB wolnego miejsca na dysku
   5. Karta wideo: 256 MB NVIDIA 7900 / 256 MB ATI X1900

Wymagania zalecane:

1. System operacyjny: Windows Vista - Service Pack 1 / XP - Service Pack 3
   2. Procesor: Intel Core 2 Quad 2,4Ghz, AMD Phenom X3 2,1Ghz
   3. Pamięć RAM: 2 GB (Windows XP) 2,5 GB (Windows Vista)
   4. HDD: 18 GB wolnego miejsca na dysku
   5. Karta wideo: 512 MB NVIDIA 8600 / 512 MB ATI 3870

lokiju

lokiju

Użytkownicy
posty121
Propsy2
  • Użytkownicy
Spełniam zalecane? I to do GTA 4? I to z kompem, który ma już rok? Nie może być...

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Mi nie odpali nie minimum :D  !

Kamo

Kamo

Użytkownicy
posty78
  • Użytkownicy
Z tego co widziałem to GTA4 wcale aż tak pięknej grafiki nie ma wiec nie wiem skąd oni wzięli te wymagania...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
A stąd że wiele npców ze szczegółowymi rutynami, zróżnicowany obszar pod każdym względem = dużo obliczeń. Graficznie to standard choć gra nie jest łatwa. Tu również rolę odgrywa mnogość obecnie wyświetlanych obiektów na ekranie.

lokiju

lokiju

Użytkownicy
posty121
Propsy2
  • Użytkownicy
Ale mimo wszystko wymagań nie ma aż tak wielkich jak na dzisiejsze standarty...Ja się cieszę, że mi pójdzie conajmniej na medium :D

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
A mi coś podpowiada, że będzie się dało grać poniżej minimalnych. Tak, jak grałem płynnie w GTA San Andreas na 850 mhz, GF2 64mb i 256 mb RAM, tak może w to pogram na 2.0 Ghz Athlon (Żeby tylko nie wykorzystywali SSE2...), GF 6200 kręconym i 1,5 gb RAM.
Mam nadzieję ;D

lokiju

lokiju

Użytkownicy
posty121
Propsy2
  • Użytkownicy
Nadzieja matką głupich, ale fakt w SA tak było... Tylko, że to teraz inny silnik, inna budowa. Cóż, czas pokaże ;p

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

GTA4 na PC!
#55 2008-10-31, 19:39(Ostatnia zmiana: 2008-10-31, 20:42)
No ja sobie raczej nie pogram przez kartę graficzną... Wszystko przez tego zasranego radka. Spełniam nawet wymagania na asasina minimalne tylko ta karta pierdolona jest za słaba...

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Jestem prawie pewien że pograsz. Wymagania być może i wysokie ale należy pamiętać że przecież GTA zawsze było bardzo dobrze zoptymalizowane.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
... i Rockstar zawsze podawał zawyżone minimalne wymagania.

SnapperHunter
  • Gość
Gdzieś pisało że na targach w niemczech została zaprezentowana beta w 5 partach po 1GB, nie wiem skąd to ściągnąć ale to pewnie nie to...

lokiju

lokiju

Użytkownicy
posty121
Propsy2
  • Użytkownicy
Załamujesz mnie ;| Myślisz, że oni daliby to do ściągnięcia? Nie sądzę... Na Games Convention była możliwość zagrania w GTA 4 na PC, ale tylko tam i nie ma czegoś takiego jak party bety do ściągnięcia, bo jeżeli nawet byłaby beta to zamknięta...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry