Zbroja bandyty 5874 5

O temacie

Autor

Zaczęty 8.08.2008 roku

Wyświetleń 5874

Odpowiedzi 5

Znag
  • Gość
Czy mógłby mi ktoś napisać jak zrobić , żeby jakąś zwykłą zbroję przerobić na bandycką(taką , żeby jak się ją założy to zwykli npc nas atakują , a bandyci tolerują i rozmawiają z nami).W skrypcie zbroi raczej tego nie ma , bo zrobiłem taki sam skrypt jak ma zbroja bandyty , tylko visual zmieniłem i npc mnie nie atakują.

Xawier
  • Gość
Cytat: Znag link=topic=3111.msg27042#msg27042 date=Aug 8 2008, 21:15\'
Czy mógłby mi ktoś napisać jak zrobić , żeby jakąś zwykłą zbroję przerobić na bandycką(taką , żeby jak się ją założy to zwykli npc nas atakują , a bandyci tolerują i rozmawiają z nami).W skrypcie zbroi raczej tego nie ma , bo zrobiłem taki sam skrypt jak ma zbroja bandyty , tylko visual zmieniłem i npc mnie nie atakują.

Raczej nikt ci tego nie napisze :D  były już 2-3 takie same tematy na żaden nie było dobrej odpowiedzi ;p

Nazz
  • Gość

Nazz
Gość

Zbroja bandyty
#2 2008-08-09, 10:53(Ostatnia zmiana: 2008-08-09, 10:54)
Na początku napisze że nie znam sie na skryptach, ale wydaje mi się, że ma to związek z gildiami, gdy zakładasz zbroje bandyty przypisywana jest Ci gildia bandyty i dlatego zwykli npc nas atakują a bandyci nie.
Być może naprowadzi Cię to w jakiś sposób na rozwiązanie twojego problemu :D

Oven
  • Gość
Elo napisze ci jutro  na Pw jak zrobić z tą zbroja :D  jest ot bardzo łatwe musisz tylko dopisać pewną linijke ;p  która bedzie zmieniała ci gildie nie pokazując trgo w menu :P  jutro  zobaczysz

Znag
  • Gość
Jak zwykłej zbroi (nie bandyckiej) dałem instance średniego pancerza bandyty to NPC mnie atakowali.Dlatego sądzę , że w jakimś pliku musi być to uwzględnione(jakie instance zbroi to zbroje bandyckie).Może ktoś wie , domyśla się albo natknął się na taki plik?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Popatrz na plik C_PlayerIsFakeBandit.d w folderze C:\Program Files\JoWooD\Gothic II\_Work\Data\Scripts\Content\AI\Human\C_Human. Nigdy nie sprawdzałem, jak działa ten plik, ale kiedyś z Oszustem o tym gadaliśmy.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry