Prace 3D 1150259 3194

O temacie

Autor Zdunek

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1150259

Odpowiedzi 3194

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Hm... Może i tak, ale za kilka(dziesiąt) lat :)  Nie no, ale trochę starczej wygląda. Ogólnie fajnie ;]  Tylko trochę dolną warę ma wklęśniętą, albo górą wypchniętą ;]

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
bo on taką ware ma :)

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Mało podobny, chyba nos za bardzo wysunięty. I brwi za nisko. Ale nie wiem :)

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
http://l.yimg.com/img.tv.yahoo.com/tv/us/i...70910120839.jpg

jak dla mnie to w ogóle inna bryła i rysy twarzy.

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
na kazdym zdjeciu inaczej wyglada ja mam inne

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Pokaż zdjęcie, na którym się wzorowałeś. Tak dla porównania.

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Jakoś tak nieproporcjonalnie :)  W realu (czyt. na zdjęciu) on ma dłuższą głowę, u Ciebie jest ona... hm szeroka ale krótka xD Mam nadzieję, ze zrozumiałeś o co mi chodzi :P

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
nadal nie widze żadnego podobienstwa.

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
poprawiam gruntownie i juz jest o wiele lepiej, rezultat pokaze nie dlugo

Sroka8888

Sroka8888

Użytkownicy
posty60
Propsy6
  • Użytkownicy

Sroka8888

Prace 3D
#330 2008-10-04, 19:12(Ostatnia zmiana: 2008-10-05, 00:04)
2 Nowe prace na których nauczyłem się obsługi hdr

1.Taki metalowy dzbanek scenę robiłem 1h użyłem 3 świateł vray lights mapy HDR materiał metalu zrobiony w vray mtl Praca renderowała sie 20 min

2.Oto dwie kule ta z lewej ma ustawioną mapę displace map na 3 a ta prawa ma tak samo tylko że dodałem do niej jeszcze bump mapę  ustawioną na 100 praca renderowała się 10 min
Praca robiona w tej samej scenie co pierwsza.

Wiem że do ideału jeszcze spora droga ale uczę się wiec proszę o zrozumienie

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
No ok ale co chciałeś tu zaprezentować?

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
hm... Te kule to co to miało być w ogóle?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
efekt działania marnej normalmapy?

Sroka8888

Sroka8888

Użytkownicy
posty60
Propsy6
  • Użytkownicy
Tom chciałem pokazać czego się nauczyłem samodzielnie bez tutoriali na zasadzie prób i błędów na tych pracach chciałem się nauczyć obsługi map hdr oraz displace map no i robić ładne rendery teraz robię pokój i chciałem się poduczyć odbić,mapowania i itp aby ten pokoik wyszedł ładnie.

Thoro wiem że normal mapa jest słaba ale głównie skupiałem się na displace map nie umiem robić dobrych normal map a displace nauczyłem się od kolegi z innego forum.

Veqsir efekt działania displace map.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
ale na jedno wychodzi, jaka kolwiek mapa wypukłości. po prostu wygląda słabo. pokaż teksturę i napisz jaką metodą robiłeś.

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Zrobiłem ostatnio taki o to  low-poly model czołgu. Według własnej koncepcji (modelowałem z głowy, nie znam się zbyt na czołgach).

http://i33.tinypic.com/bgaem0.jpg
http://i38.tinypic.com/154g16s.jpg
http://i36.tinypic.com/14sintf.jpg

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
W niektórych miejscach jest dość liczne marnotrawstwo ilości poli (np gąsienica) w tych miejscach mogłeś użyć  zwykłych boxów ale tak poza tym to praca wygląda estetycznie :D

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Ja tez robie czolg, hi-poly, powinienes poszukac referencji chociaz na www.the-blueprints.com

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Przerzuć się na blendera damian :D .

0 użytkowników
Do góry