GOTHIC 2 NK DX 11 - PROBLEM Z KAPLICZKAMI I DIALOGAMI. 2977 4

O temacie

Autor Tense590

Zaczęty 3.07.2020 roku

Wyświetleń 2977

Odpowiedzi 4

Tense590

Tense590

Użytkownicy
posty32
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam pewien problem z Gothic 2 NK z dodatkiem DirectX 11.
Nie widzę dialogów postaci z którymi rozmawiam, chodzi mi o napisy. Słyszę jedynie dubbing.
Przy kapliczkach nie mam żadnych opcji do wyboru, mogę na czuja je wybierać ale ich nie widzę.
Podobnie jest z gościem który przetapia złoto w Jarkendarze gdy zapytamy czy powtórzy nam słowa kruka.
Dx11 jest w najnowszej wersji,reszta potrzebnych dodatków jak fixy czy inne system packi też w miarę aktualne sprawdzałem i pobierałem.
Przed uruchomieniem gry wyskakuje ostrzeżenie.
Wyczytałem że można wyłączyć opcję atmosferic scattering w dx 11 i wtedy to może pomóc ale niestety nie widze u siebie takiej opcji ani po kliknieciu f11 ani w ustawieniach advanced.

Dodaje dwa obrazki dla podglądu może ktoś miał podobnie i wie o co chodzi.

Patrix9999

Patrix9999

Użytkownicy
posty127
Propsy38
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mod zgłasza, że korzystasz z niekompatybilnej binarki (Gothic2.exe).
Spróbuj pobrać i zainstalować Gothic 2.6 (fix).

Czudak

Czudak

Użytkownicy
posty144
Propsy61
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Pewnie niewłaściwa kolejność instalacji, bo potrzebujesz Gothic 2 v2.6 Revision 2 Fix zainstalowanego "najsamwpierw" (który trzeba zainstalować osobno do SystemPacków poniżej wersji v1.9). Najlepiej byś zrobił jakbyś odinstalował wszystkie SystemPacki i zainstalował Uniona i potrzebne składniki do niego za pomocą Union Resource Manager.

Najpierw ten "Clean patch for x64 bit systems", a potem Union v1.0h, bo w tych obu jest i ten G2v2.6Rev2Fix i 4GB patch i SystemPack v1.9 i inne takie ulepszające grę pod nowe systemy, a całość Uniona jest kompatybilna z rendererem DX11. Pewnie musiałbyś przeinstalować też ten D3D11 mod po instalacji Uniona, jakby były jakieś przekłamania graficzne, ale to tylko moment.

EDYCJA: A tutaj masz "najnowszą" (v17.7 Dev 12) wersję moda D3D11, z której korzystałem najwięcej i była najbardziej wydajna ze wszystkich, które spróbowałem.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@Czudak nie wiem dlaczego nie mogę w żaden sposób pobrać tego RM 3.3 . Czy mógłbyś mi go podlinkować? Próbowałem już na dwóch komputerach.

Czudak

Czudak

Użytkownicy
posty144
Propsy61
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@Czudak nie wiem dlaczego nie mogę w żaden sposób pobrać tego RM 3.3 . Czy mógłbyś mi go podlinkować? Próbowałem już na dwóch komputerach.

Bo musisz być zalogowany na WoG.ru. Ale załadowałem RM v3.3 na mega.nz, więc bierz. Ale chyba na całym WoG.ru są jakieś przejściowe problemy z serwerem, takoż może wyjść, że będziesz musiał poczekać z pobieraniem z RM i spróbować za parę dni (choć ja problemów nie miałem).

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry