Gothic 1 i Gothic 2 - Błąd systemu: Nie znaleziono pliku 3832 8

O temacie

Autor GothicowiecPL

Zaczęty 19.05.2020 roku

Wyświetleń 3832

Odpowiedzi 8

GothicowiecPL

GothicowiecPL

Użytkownicy
posty36
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeszcze kilka dni temu włączyłem Gothicka i mogłem grać. Po kilku dniach chyba dwóch postanowiłem wejść i oczywiście jak to jest z technologią, problem pojawił się z dupy i nie mogę teraz wejść do Gothicka bo wyskakuje błąd systemu: Nie można kontynuować wykonywania kodu, ponieważ nie znaleziono obiektu (nazwa pliku.dll). Ponowne zainstalowanie programu może rozwiązać ten problem. Zrobiłem reinstall, i tak to ciągle wyskakuje. Myślę że ten problem jest spowodowany przez jakąś kolejną świetną aktualizacje chyba windows 10 co żadnych zmian raczej nie wprowadza, poza problemami. Zbiegiem okoliczności akurat może prawie równy rok temu też przez jakąś aktualizację pojawił się pewny problem w Gothic 3 z ekwipunkiem. Co zrobić?!

Splash

Splash

Moderator
posty4210
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
nazwa pliku.dll
Dlaczego pominąłeś najważniejszą informację, która mogłaby ułatwić znalezienie źródła problemu?

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

GothicowiecPL

GothicowiecPL

Użytkownicy
posty36
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nazwa pliku.dll
Dlaczego pominąłeś najważniejszą informację, która mogłaby ułatwić znalezienie źródła problemu?
Pliki .DLL to pliki bibliotek Microsoft Visual C++. Gdy pobrałem ten plik z dill files, co komunikat pokazał to po odpaleniu gry, kolejny komunikat się pokazał że znowu jakiegoś innego pliku nie wykryto. I tak cały czas wyskakiwał ten komunikat aż do jakiegoś pliku co na stronce nie ma, dlatego napisałem w ten sposób.

Splash

Splash

Moderator
posty4210
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Gdy pobrałem ten plik z dill files
Nie lepiej po prostu pobrać i zainstalować potrzebny pakiet redystrybucyjny zamiast pobierać biblioteki z niepewnych źródeł?

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

GothicowiecPL

GothicowiecPL

Użytkownicy
posty36
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdy pobrałem ten plik z dill files
Nie lepiej po prostu pobrać i zainstalować potrzebny pakiet redystrybucyjny zamiast pobierać biblioteki z niepewnych źródeł?
Niestety, wyskakuje ten komunikat https://imgur.com/a/8KYv744. Jak próbuje instalować x86 to też to wyskakuje. A, i w Gothic 2 jest inny problem, sorry za błąd bo mi się pomyliło. Jak odpalam G2 to wyskakuje ten komunikat https://imgur.com/a/4slTVlV. Nie wiem co do kur.. jest, przecież działało 2-3 dni temu normalnie a gdy po tych dniach próbuje uruchomić to nagle nie działa.. Najprawdopodobniej to przez jakąś aktualizację. Da się jakoś ją cofnąć?

Patrix9999

Patrix9999

Użytkownicy
posty127
Propsy38
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.Pierwszy ss pokazuje ci, że JUŻ MASZ zainstalowane pakiety redystrybucyjne, możesz to nawet potwierdzić w: Panel Sterownia/Dodaj Lub Usuń programy, gwarantuje że będziesz tam miał zainstalowane pakiety vsredist które już próbujesz zainstalować (ponownie)

2.Na callstacku nie widać nic, poza callem do funkcji systemowej.
Obstawiam że wywala ci grę przy uruchamianiu, ale naprawdę, ciężko bez dodatkowych informacji dojść, co tu jest nie tak. Mogę tylko przypuszczać, że ogrywasz jakiegoś moda, który powoduje takie problemy.
Normalna gra się uruchamia jak należy?

GothicowiecPL

GothicowiecPL

Użytkownicy
posty36
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.Pierwszy ss pokazuje ci, że JUŻ MASZ zainstalowane pakiety redystrybucyjne, możesz to nawet potwierdzić w: Panel Sterownia/Dodaj Lub Usuń programy, gwarantuje że będziesz tam miał zainstalowane pakiety vsredist które już próbujesz zainstalować (ponownie)

2.Na callstacku nie widać nic, poza callem do funkcji systemowej.
Obstawiam że wywala ci grę przy uruchamianiu, ale naprawdę, ciężko bez dodatkowych informacji dojść, co tu jest nie tak. Mogę tylko przypuszczać, że ogrywasz jakiegoś moda, który powoduje takie problemy.
Normalna gra się uruchamia jak należy?
1. Aha, myślałem że muszę jeszcze jakąś muszę wgrać, jakąś starszą albo inną wersję czy coś
2. Czy to na mod, czy podstawka, w obu przypadkach jak i w dwóch częściach tej gry nie mogę uruchomić.

bogu9821

bogu9821

Użytkownicy
posty407
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Masz zainstalowanego systempacka?

while(false) Do();

GothicowiecPL

GothicowiecPL

Użytkownicy
posty36
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Masz zainstalowanego systempacka?
Mam tam wszystko zainstalowane co potrzebne. Przecież napisałem że normalnie mi działał. Nie ruszając, ani nic nie robiąc z Gothickiem odpalam po 2-3 dniach i nagle nie chcę się uruchomić.

Post połączony: 2020-05-21, 11:24
Dobra, problem rozwiązany..

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry