Bohater wyciągający miecz podczas dialogu 4831 7

O temacie

Autor Doomguy16

Zaczęty 7.08.2019 roku

Wyświetleń 4831

Odpowiedzi 7

Doomguy16

Doomguy16

Użytkownicy
Menda
posty3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Menda
Witam. Tak jak w temacie - da się zrobić, by bohater podczas dialogu wyciągnął miecz? Jeśli tak, to jaki jest na to skrypt? Z góry dzięki za każdą odpowiedź.

Nazywam się Jacek Łaszczok Stachursky
Urodziłem się dwudziestego stycznia tysiąc dziewięćset sześćdziesiątego szóstego roku
Jestem Żółtą Magnetyczną Gwiazdą, która otacza centralny, zielony Zamek Synchronizacji
Przewodnikiem mi Żółty Samoistny Człowiek

bogu9821

bogu9821

Użytkownicy
posty407
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Witam. Tak jak w temacie - da się zrobić, by bohater podczas dialogu wyciągnął miecz? Jeśli tak, to jaki jest na to skrypt? Z góry dzięki za każdą odpowiedź.
AI_ReadyMeleeWeapon(other);

while(false) Do();

Liberty

Liberty

Użytkownicy
posty39
Propsy12
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Takie funkcje obsługuje easy dialog maker

Doomguy16

Doomguy16

Użytkownicy
Menda
posty3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Menda
Mam drugie pytanie. Otóż chcę zreparsować skrypty przez spacera i wyskakują mi dziwne błędy. pierwszy to U:PAR: Redefined identifier : VALUE_SWORDBLADE ( line 2 ), kod w linijce: const int Value_SwordBlade = 10;"błąd" jest w skrypcie IT_Misk.d, do którego dodawałem kilka rzeczy (dodawałem mniej więcej przy połowie, początku w ogóle nie ruszałem). Zaraz po tym komunikacie pojawiają się następne, tak samo: z Redefinied identifier, a później (mniej więcej po 50 komunikatach) Expected ";". Choć w danej linijce średnik na końcu się znajduje. Wiecie co w takiej sytuacji zrobić? Dodam, że przy reparsowaniu GothicStarterem dzieje się to samo.

Urodziłem się dwudziestego stycznia tysiąc dziewięćset sześćdziesiątego szóstego roku
Jestem Żółtą Magnetyczną Gwiazdą, która otacza centralny, zielony Zamek Synchronizacji

Liberty

Liberty

Użytkownicy
posty39
Propsy12
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
To znaczy że 2 razy to zdefiniowałeś lub gra już takie posiada, zmień nazwę tego

Redefined - znowu zdefiniowany
Undefined - nie zdefiniowany
Podstawy angielskiego

Doomguy16

Doomguy16

Użytkownicy
Menda
posty3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Menda
Problem w tym, że gdy parser pokazuje błąd w każdej linijce It_Misk.d Później wyświetla błędy Excepted ";" tam gdzie średnik jest. PS: podstawy angielskiego znam, tylko dziwie się czemu wyskakuje błąd, jak tego nawet nie ruszałem ani nie dodawałem takich rzeczy. Wcześniej wszystko działało

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty668
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pewnie masz spolszczone skrypty. Ktoś tam popełnił błąd i zostaje plik niemiecki o podobnej nazwie. Jedno to It_Misc, a drugie to It_Misk. Ten niemiecki trzeba usunąć.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

outlander

outlander

Użytkownicy
posty471
Propsy237
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Problem w tym, że gdy parser pokazuje błąd w każdej linijce It_Misk.d Później wyświetla błędy Excepted ";" tam gdzie średnik jest. PS: podstawy angielskiego znam, tylko dziwie się czemu wyskakuje błąd, jak tego nawet nie ruszałem ani nie dodawałem takich rzeczy. Wcześniej wszystko działało
Bo jak parsujesz spacerem to on nawet jak znajdzie błąd to sprawdza dalej, co jest paradoksalne, bo po niektórych błędach (nie wiem jak to zgrabnie ująć) parser przestaje "rozumieć" co sprawdza (bo właściwa składnia kodu jest zachwiana). Seria fałszywych błędów trwa wtedy aż do końca sprawdzania feralnego pliku. Te błędy znikną jeśli naprawisz pierwszy i nie ma się co tym przejmować.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry