Cześć.
Dwie sprawy.
Po zainstalowaniu polskich skryptów do Gothic 2 NK, zostało mi kilka starych niemieckich kwestii dialogowych z oryginalnych skryptów. Pojedyncze sam pozmieniałem, ale bardzo wiele linijek zostało mi w postaci Noerasa oraz Riordiana w Jarkędarze. Nie zdołałem znaleźć w sieci tych plików by pobrać i zamienić. Proszę wklejcie mi zawartość plików bez niemieckich dialogów:
DIA_KDF_506_Neoras.d
DIA_Addon_KDW_14040_Riordian_ADW.d
Również kiedyś natrafiłem na forum lub wideo instrukcje jak sprawić, aby łuk oraz kusza była na lewym ramieniu bohatera. Pomysł wydał mi się bardzo ciekawy, tym bardziej, że orginalnie zawsze kuło mnie w oczy, że mając broń dwuręczną tekstury się nawzajem zasłaniają.
Coś kojarzę, że trzeba było wziąć odpowiedni plik i otworzyć go w blenderze lub podobnym programie graficznym. Przemieścić broń dystansową na pożądane miejsce, zapisać i podmienić pliki. Ale również nie udało mi się ponownie odnaleźć źródła, z którego to podpatrzyłem ani poradnika.
Czy moglibyście podać jakiś pomocny link? Instrukcję? Czy nawet gotowy plik do pobrania i podmiany?