Błędy i bugi 75760 183

O temacie

Autor TheKetrab

Zaczęty 12.06.2019 roku

Wyświetleń 75760

Odpowiedzi 183

Dinster

Dinster

Użytkownicy
posty57
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dlaczego po odbiciu zamku i rozmowie z Kerolothem nie wchodzi mi 4 rozdzial? Mam latke z google drive 1.01 bodajze.
Będzie trzeba to naprawić. Na razie zrespawnuj sobie postać NASZ_999_test i zmień rozdział.
Właśnie w 1.01 to zostało popsute, ze względu na edycję dialogu z nim. Naprawione zostało coś innego, ale inna rzecz się popsuła.

Dzieki, odbijalem zamek juz 3 razy bo myslalem ze cos zepsulem xD

krutki341

krutki341

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dokladnie. Nie wchodzi 4 rozdział I trzeba testa przywolac konsola.
-Zadanie od Jana z kusza.
Po rozmowie z Udarem i otrzymaniu Kuszy ma sie ja pokazac Janowi.
Ale nie ma u niego zadnej rozmowy o tej kuszy i zadania nie da sie wykonac.

Storus

Storus

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zainstalowałem moda wszystko ładnie pięknie filmik leci, filmik się kończy i myk access violation. Reinstalowałem już całego gothicka wgrywałem wszystko na nowo i dalej tak jest ;/

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty407
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Moderator działu
Zainstalowałem moda wszystko ładnie pięknie filmik leci, filmik się kończy i myk access violation. Reinstalowałem już całego gothicka wgrywałem wszystko na nowo i dalej tak jest ;/
Włącz funkcję DEP w systemie.

while(false) Do();

3hdw

3hdw

Użytkownicy
posty3
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

3hdw

Błędy i bugi
#104 2019-08-03, 18:36(Ostatnia zmiana: 2019-08-03, 18:41)
Wie ktoś czy jest jakaś komenda na zakończenie questa: "pomoc strzelców"? Nie wiem czy coś pominąłem czy quest się zbugował, ale
Spoiler
w twierdzy już jest każdy (wymieniony w queście) myśliwy oprócz Gestaha (nie wiem czy on ma tam iść, według opisu questa wynika, że tak). Nie mam żadnej opcji dialogowej ani z Kerolothem, ani z Gestahem. Misja jest ciągle w zakładce "obecne", ale nie mogę jej "oddać". Narzędzia też już zaniosłem

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Zrób zadania dla Dobara (myśliwy) lub Udara (łowca orków), wtedy będziesz mógł wysłać Gestatha.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

3hdw

3hdw

Użytkownicy
posty3
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Dokładnie w tym był problem, najpierw musiałem zrobić misje od udara, dzięki. Ale teraz jest kolejny problem, bo
Spoiler
Po rozklepaniu orków w zamku Kereloth kazał mi iść do myśliwych i udara. Poszedłem do udara, a ten tylko wpierdziela szynke i chce uczyć strzelania z kuszy, a jak poszedłem do myśliwych to było trochę szkieletów pod bramą, ale nic poza tym. Znowu coś pominąłem czy tym razem faktycznie coś się zbugowało?

Acta

Acta

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie mogę skończyć zadania które otwiera mi furtkę do dalszej gry. "Pościg Cieniostwora" zatrzymałem się na fragmencie zbieraniu jakiegoś zielska. Problem w tym że te roślinki się nie pojawiają, przeczesałem cały akwen wodny przy palisadzie o każdej godzinie w nocy. Może źle szukam ale czy jest jakaś komenda na te przedmioty bo stoję jak kołek i nic nie mogę pchnąć dalej.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@3hdw Nie striggerował się 4 rozdział, prawda? Musisz go wywołać za pomocą helpera (nasz_999_test), łatka to popsuła.
@Acta Na pewno szukałeś właśnie w tym miejscu, gdzie leżał nowicjusz z mapą Obozu Bractwa?

You didn't grow.
You didn't improve.

Acta

Acta

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Acta

Błędy i bugi
#109 2019-08-03, 21:58(Ostatnia zmiana: 2019-08-03, 23:48)
Byłem tam kilka razy ale tego nie widziałem tak ciemno było, teraz głębiej poszukałem to znalazłem. Od wczoraj się z tym męczyłem. Bardzo ci dziękuję :)

Post połączony: 2019-08-03, 23:48
Mam kolejny problem
Podczas szturmu na zamek połowa chłopaków została w twierdzy i stoją tak jak przed kontratakiem na orków (erak też), zdobyłem zamek rozwaliłem 3 dowódców. Wszystkie kwestie z tym rycerzem omówiłem po jakimś czarnym teleporcie na środek zamku. Dostałem zadanie żeby poinformować udara i pomóc łowcą w ich obozie którym dowodzi erak. Rozwalam armie nieumarłych pod bramą ale nikt nie ma żadnej kwestii z tym związaną a Erak szef obozu nadal stoi jak kołek w tej twierdzy w kanionie trolla a co do udara jedyną kwestią jaką z nim mam to czy może mnie nauczyć kuszy ??????

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Nie striggerował się 4 rozdział, prawda? Musisz go wywołać za pomocą helpera (nasz_999_test), łatka to popsuła.

You didn't grow.
You didn't improve.

Acta

Acta

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Acta

Błędy i bugi
#111 2019-08-04, 02:59(Ostatnia zmiana: 2019-08-04, 15:41)
@Jao No dobra, ale nadal nie mam żadnych kwestii z tym głównym paladynem (nie mogę zdać raportu ani spytać o tych nieumarłych) w kwestii zaćmienia też nie mam opcji.

Nie mogę też wykonać zaginionego patrolu ale czytałem na solucji że te 2 zadania nie działają

XanaX

XanaX

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam taki sam problem jak @Acta mianowicie nie mam zadnych kwestii dialogowych z kerolotchem, a wykonalam wszystkie zadania i nie moge ruszyc fabuly dalej

Prosze pomozcie
Z gory dzieki za pomoc :)

Crossmate

Crossmate

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Crossmate

Błędy i bugi
#113 2019-08-04, 23:44(Ostatnia zmiana: 2019-08-05, 20:25)
Cześć, mam problem z obozem bandytów, gdy do niego podchodzę wszyscy automatycznie się rzucają, nie ważne czy jestem w zbroi bandyty czy nie. Zrobiłem wszystko pomyślnie w misji "nieznani", nikogo nie musiałem respić itd.
Z Carrym nie mogę pogadać również, podchodzę i bez żadnego dialogu rzucają się na mnie wszyscy.
Jeśli jest jakiś "lek" na to to proszę o pomoc, a w innym razie proszę o udostępnienie save z gry w momencie bandytów, dzięki z góry!

Komuś udało się może coś w tej sprawie zaradzić ? Mam identyczny problem :(
Edit.
Z ciekawości rozpocząłem nową grę i z pomocą kodów zmieniłem rozdział na drugi oraz wziąłem zbroję bandyty. W tym przypadku problem nie występuje.
Edit.2
Udało mi się to naprawić dość "łopatologicznym" sposobem. Jakby ktoś miał podobny problem to polecam zebrać wszystkich bandytów i bandyckich niewolników, pozabijać komendą kill, a następnie każdego po kolei zrespić kodami insert nasz_302 aż do nasz_329 . Zrespieni NPC mają zresetowane nastawienie i normalnie można z nimi porozmawiać. Mam tylko nadzieję, że nie wpłynie to na dalszą rozgrywkę  .

3hdw

3hdw

Użytkownicy
posty3
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

3hdw

Błędy i bugi
#114 2019-08-05, 12:09(Ostatnia zmiana: 2019-08-05, 13:38)
Dlaczego Kurgan podczas walki na arenie (w zamku) jest nieśmiertelny? Da się to naprawić?

Mam jeszcze problem z questem "informacje zza palisady". Oczyściłem bagno, pomogłem Rudolfowi, wytluklem wszystko, co znalazłem za palisadą, a w dzienniku mam ciągle, żeby pogadać z baal oruna'em i w misji "zaginiony oddział" mam napisane, żeby iść do Kerolotha powiedzieć o Rudolfie, ale nie ma żadnej opcji dialogowej.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A pozwoliłeś Kurganowi chociaż użyć zaklęcia?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

xKondziox

xKondziox

Użytkownicy
posty358
Propsy16
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Teraz taki mniejszy bug... Naładowany pierścień szybkości rozładowuje się nawet z zatrzymaną grą klawiszem ESC

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty407
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Moderator działu
Teraz taki mniejszy bug... Naładowany pierścień szybkości rozładowuje się nawet z zatrzymaną grą klawiszem ESC
Dzięki za info.  :ok:

while(false) Do();

JanekSport

JanekSport

Użytkownicy
posty34
Propsy7
  • Użytkownicy
Hej,
po przyjęciu zadania od Dobara (chodzi o paczki od Jana dla niego) u Jana nie pojawia się żadna opcja dialogowa z tym związana. Da się to jakoś naprawić?

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty407
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Moderator działu
Hej,
po przyjęciu zadania od Dobara (chodzi o paczki od Jana dla niego) u Jana nie pojawia się żadna opcja dialogowa z tym związana. Da się to jakoś naprawić?
Przyzwij itna_paczkajana 3 razy i z nim pogadaj.
To jest błąd, Brutus powinien mieć paczki, ale znika.

while(false) Do();

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry