Pytania odnośnie zadań i rozwoju postaci 117883 392

O temacie

Autor TheKetrab

Zaczęty 12.06.2019 roku

Wyświetleń 117883

Odpowiedzi 392

Acta

Acta

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem, rozdział 4 mi się nie załadował, po poradach zrobiłem to helperem. Wykonałem zadanie "Jak się sprawy mają" ale nie mam żadnej kwestii z Kerolochtem by mu to zadanie oddać. Tak samo nie mogę się go zapytać o to o co chodzi z tym zaćmieniem. Zadania o zaginionym patrolu tez nie mogę skończyć a załatwiłem wszystko z rudolfem.

Deathrou

Deathrou

Użytkownicy
posty114
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Crossmate
Z tego co wiem, to tak. Ucieczka nie sprawia że NPC zapomina o kradzieży, no ale mowa tylko o konkretnie tych którzy złapali na gorącym uczynku

@Acta
Jeżeli chodzi o zaćmienie to niby w dzienniku jest napisane, że powinieneś o tym poinformować jak najszybciej Kerolotha i Gestatha, ale w rzeczywistości opcja taka nigdy mi się w grze nie pojawiła. Nie przeszkadza to jednak w ukończeniu gry

Acta

Acta

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Deathrou No to dobrze, ale gorzej z tym pierwszym zadaniem "Jak się sprawy mają" bo to blokuje mi dalszy postęp w rozgrywce

+ Plaga ciemności tak samo stoi w miejscu, kerolotch po prostu siedzi jak warzywo na stołku i uczy mnie walki mieczem jednoręcznym

Crossmate

Crossmate

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Deathrou

Chyba jednak nie o to chodzi. Z tego co pamiętam to podniesienie runy teleportacyjnej w innych obozach nie było traktowane jako kradzież. Dodatkowo bandyci krzyczą na mnie "Doigrałeś się !" itp., zamiast "Teraz cię dopadnę !" itp., i to wszyscy, a nie tylko ci co widzieli jak podnoszę przedmiot.
Ehhh, lipa straszna, wszystkie questy poboczne porobione i nie mogę iść dalej.

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty406
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Moderator działu
@Deathrou No to dobrze, ale gorzej z tym pierwszym zadaniem "Jak się sprawy mają" bo to blokuje mi dalszy postęp w rozgrywce

+ Plaga ciemności tak samo stoi w miejscu, kerolotch po prostu siedzi jak warzywo na stołku i uczy mnie walki mieczem jednoręcznym

Na pewno pogadałeś z Udarem i Erakiem co do tego zadania Jak się sprawy mają? Po odbyciu dialogów z nimi będziesz miał dialog u Kerolotha.
A co do plagi ciemnosci, to dopiero jak wrócisz zza palisady i wykonasz tam pewne zadanie, to wtedy przejdzie ono do zaliczonych.

while(false) Do();

Acta

Acta

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@bogu9821 Pogadałem z nimi napewno, udar powiedział że przyśle ludzi do zamku a erak dał mi raport do dostarczenia. Z dziennika wynika że musze iść do kerolotcha ale nie mam żadnej opcji dialogowej

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Ale rozmawiałeś z Monastirem?

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

gazord

gazord

Użytkownicy
posty3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Siemka, mam problem: chciałem sobie powalczyć na arenie przeciwko fedowi, wszystko idzie cacy płacę pieniądze hokurnowi, ale problem jest taki, że sam fed jest nieśmiertelny, zaś wypchanie go poza arene po prostu nie działa, co mam zrobić?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Użyj kodów przed walką, żeby sprawdzić statystyki obrony Feda (Edit focus -> protection). Jeśli w którejś z linijek będzie wartość ujemna, zmień ją na dodatnią.

You didn't grow.
You didn't improve.

Crossmate

Crossmate

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niestety trafiłem na kolejny problem. Podczas poszukiwania fragmentów artefaktu pierwszy fragment przy chacie Cavalorna udało się załatwić bez problemu, niestety przy drugim i trzecim nic się nie dzieję, tzn. w tych jaskiniach kompletnie nic ani nikogo nie ma, a drzwi są zamknięte. Ktoś ma jakiś pomysł jak "wywołać" jakieś działanie ?

Edit.
Jestem idiotą :D Jakiś czas wcześniej podczas eksploracji zawinąłem te zwoje i nie wiedziałem do czego służą, teraz właśnie mi się przypomniało.

gazord

gazord

Użytkownicy
posty3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Tak w ogóle jest gdzieś do znalezienie amulet do siły +10?

Acta

Acta

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jao tak pogadałem z tym magiem, tyle czasu już mam ten problem że pogadałem z każdym npcetem ale to nic nie zmieniło i nadal nic nie mogę ruszyć

Crossmate

Crossmate

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Napotkałem na kolejny problem. W zadaniu plaga ciemności podczas rozmowy z magiem o poświęceniu młota wydawało mi się, że nie posiadam żadnego młotka, aczkolwiek pojawiła mi się opcja dialogowa i rytuał się odbył. Niestety po rytuale okazuje się, że rzeczywiście żadnego młota nie mam. Pomyślałem, że może jakiś topór jest zakwalifikowany jako młot,lecz po sprawdzeniu każdej broni okazuje się, że żadna nie powala pomnika przy zamku. Ktoś może coś na to zaradzić ? Jest może jakiś kod na poświęcony młot ? Oraz czy przy poświęconym itemku pojawia się jakaś adnotacja przy specyfikacji ?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju

You didn't grow.
You didn't improve.

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty665
Propsy233
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Krush Karrok chyba się liczył jako młot. Przynajmniej u mnie tak to zadziałało.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

Crossmate

Crossmate

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hahaha, rzeczywiście krush karrok dało radę. Najśmieszniejsze jest to, że wcześniej już próbowałem rozwalić ten pomnik tą bronią, ale.... po prostu waliłem w niego nie z tej strony XD

xKondziox

xKondziox

Użytkownicy
posty358
Propsy16
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wiem czy to ze mną jest coś nie tak czy gra mi się zbugowała ... ale pokaże mi ktoś gdzie dokładnie jest ten mieszek Gerolda z cmentarza ? :v

Post połączony: 2019-08-08, 12:28
Dobra znalazłem :D

Crossmate

Crossmate

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam kolejne pytanko, czy możliwość założenia kilku tarcz i brak opcji ich zdjęcia jest celowym zabiegiem czy to bug ?

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty406
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Moderator działu
Mam kolejne pytanko, czy możliwość założenia kilku tarcz i brak opcji ich zdjęcia jest celowym zabiegiem czy to bug ?

Tarcze zakładasz przypisując je na quickslot i klikając na slot. To, że masz ich X na quickslocie, nic nie znaczy.
Pamiętaj także, że musisz mieć w systempack.ini enableshields na 1, jak nie masz.

while(false) Do();

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty665
Propsy233
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A nie chodzi przypadkiem o możliwość założenia kilku tarcz w tym sensie, że są odhaczone w oknie ekwipunku, a nie w quickslocie? Raczej chodzi o to stackowanie.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry