Pytania odnośnie zadań i rozwoju postaci 140819 392

O temacie

Autor TheKetrab

Zaczęty 12.06.2019 roku

Wyświetleń 140819

Odpowiedzi 392

Moraan Mastersow

Moraan Mastersow

Użytkownicy
zrob tu hajs bez ryzyka hardcore life rap unikat
posty64
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • zrob tu hajs bez ryzyka hardcore life rap unikat
W jaki sposób zainicjować zadania "Tyran", "Zioła dla niewolników", "Stare mapy"? Jestem aktualnie po oddaniu drugiego fragmentu, a nie chcę przechodzić do trzeciego rozdziału bez ukończenia tych zadań.

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty666
Propsy235
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czekaj. Jak mogłeś oddać Nodowi któryś z fragmentów, skoro nie wykonałeś po drodze Tyrana?
Było zajrzeć do solucji. Tam jest napisane, żeby nocą zagadać do jednego z niewolników. W ten sposób rozpoczynasz zadanie.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

Moraan Mastersow

Moraan Mastersow

Użytkownicy
posty64
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Właśnie przez to trochę namieszałem. Byłem pewny, że te trzy zadania otrzymuje się dopiero po oddaniu kilku fragmentów artefaktu, bo niewolnicy nie mieli nic do powiedzenia. Nie sądziłem, że trzeba przyleźć w nocy. Pomyślałem, że coś nie gra, więc przyzwałem Bama poza obozem i wykonałem dla niego zadanie z kopalnią, żeby dobić 70 reputacji i uzyskać pozwolenie na widzenie się z Nodem (spowodowane tym, że za zabicie orka dostaje się nie 10, a 5 punktów reputacji i później 5 brakuje, trochę tutaj mój błąd, bo byłem pewny, że innych zadań już nie ma). W każdym razie już odkryłem jak odpalić te trzy zadania, ale dzięki za odpowiedź.

Sęk w tym, że właśnie w solucji nie ma wspominka o tym, że trzeba podejść do nich w nocy.

sc00r3

sc00r3

Użytkownicy
posty21
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Znalazł ktoś już nagrody od duchów z obozu bractwa? Idę tak jak mówi wpis w dzienniku, ale nie mogę znalesc skarbu Jory, a tego drugiego pierścień to już nie wspomnę..

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty666
Propsy235
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoiler
Jeden pierścień respi się w jednej z chat zaraz przy Baal Orunie.
Drugi trzeba wykopać. Za chatą Harloka, zaraz na prawo, są krzaki, w których znajduje się X.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

sc00r3

sc00r3

Użytkownicy
posty21
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Spoiler
Jeden pierścień respi się w jednej z chat zaraz przy Baal Orunie.
Drugi trzeba wykopać. Za chatą Harloka, zaraz na prawo, są krzaki, w których znajduje się X.
Gdzie jest chata Harloka?

bonq

bonq

Użytkownicy
posty36
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem ćwiczenia strzeleckie, nie mogę wycelować w tarczę bo myśliwy leje obok i mam go cały czas zaznaczonego, co robić?

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty407
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Moderator działu
Mam problem z zadaniem ćwiczenia strzeleckie, nie mogę wycelować w tarczę bo myśliwy leje obok i mam go cały czas zaznaczonego, co robić?

Włącz wolne celowanie. Jednakże wiedz, że jeżeli masz mało % w łukach/kuszach, to nie trafisz.

while(false) Do();

Taigho

Taigho

Użytkownicy
posty33
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Da się trafić w tarczę. Ja mam podstawowe 5 zręczności oraz 0% w łukach i i zapisując zaraz przed oddaniem trzech strzałów wczytywałem, aż trafiłem. Tylko trzeba sporo szczęścia i cierpliwości.

sc00r3

sc00r3

Użytkownicy
posty21
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jak mam przywołać bogów w mieście orków?

Taigho

Taigho

Użytkownicy
posty33
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy jeszcze ktoś miał, że na 1 lub 2 levelu czy to zwierzęta np: kretoszczury czy ludzie np: Peter zadawali lwią część obrażeń krytykami? Jak miałem 58/58 HP to jeden kretoszczur brał mnie często na hita, ale czasami odbierał mi - tak na oko - 3-5 punktów zdrowia. Tak samo miałem jak walczyłem z Peterem czy Fedem, że na ogół powalali mnie jednym ciosem, góra dwoma, a czasami odbierali mi śmiesznie małą porcję zdrowia. Może mi ktoś odpowiedzieć od czego zależy czy przeciwnik zabierze nam jednym uderzeniem przykładowo 69 HP, a rzadko 8?

PS: Przepraszam, że to jest napisane tak chaotycznie, ale nie wiedziałem jak dokładnie ubrać to w słowa. Od dłuższego czasu mnie to dręczy, bo w Gothicu 2 NK nigdy nie miałem takich sytuacji podczas walki (a jeśli były to nie tak skrajne i rzucające się w oczy jak w podanych podanych wyżej przykładach).       

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
w Gothicu 2 NK nigdy nie miałem takich sytuacji podczas walki (a jeśli były to nie tak skrajne i rzucające się w oczy jak w podanych podanych wyżej przykładach).     
Pewnie dlatego, że nie trafiałeś na kretoszczury tak szybko... zaraz, co ja gadam? Zapomniałeś już walkę z Moe? W NK sprawa wygląda dokładnie tak samo.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Moraan Mastersow

Moraan Mastersow

Użytkownicy
posty64
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Może mi ktoś z łaski swojej powiedzieć gdzie są jakieś rzeczne pnącza dla Jehena w zadaniu z polowaniem na cieniostwora? W dialogu gadał coś o obozie, ale w jego namiocie nic nie ma. Dziennik nic nie mówi na ten temat, solucja też.

Nieważne, znalazłem.

sc00r3

sc00r3

Użytkownicy
posty21
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nie wiecie gdzie znajdę dziennik Caloma?

Taigho

Taigho

Użytkownicy
posty33
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jao Młode wilki w oryginalne zadawały mniej obrażeń na pierwszym poziomie niż w Ucieczce. Moe w NK nie miał takiego rozstrzału w zadawanych obrażeniach, nigdy nie miałem sytuacji, gdy zabierał mi mikroskopijną ilość hp. Gdyby różnica pomiędzy zwykłymi, a krytycznymi obrażeniami nie były aż tak widoczne to bym nawet o tym nie pisał. Poza tym nie przypominam sobie, aby kiedykolwiek wilk, ścierwojad czy kretoszczur lub goblin zadali mi kryta, zawsze to była stała ilość obrażeń, które najwyżej były zmniejszane przez pancerz.

Mugłby mi ktoś powiedzieć, czy będzie do jakiegoś zadania potrzebny smoczy korzeń?   

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Gdzie jest 3 fragment artefaktu?Zdobylem te z gorskiej fortecy i spod wulkanu

sc00r3

sc00r3

Użytkownicy
posty21
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Gdzie jest 3 fragment artefaktu?Zdobylem te z gorskiej fortecy i spod wulkanu
Spoiler
chata cavalorna

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty407
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Moderator działu
@sc00r3
Spoiler
Po queście z Ayan'em "Podróż w nieznane" powinni zostać oni przyzwani.
Lokalizacje bogów:
Innos -> Ognisty smok
Adanos -> lodowy smok
Beliar -> wieża Beliara

while(false) Do();

MountaiN

MountaiN

Użytkownicy
posty14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Opowie mi ktoś o queście pt. "Ork w potrzasku"? Wiem że żeby mógł być u łowców orków trzeba ileś tam punktów mieć reputacji, doszedłem do momentu gdzie mogę go tam zabrać, ale pytanie brzmi jakie to niesie konsekwencje poza tym że tracimy 2 pkt reputacji? Ktoś coś wie na temat tego questa?

Edit. I co z mieczem runicznym bo go zdobyłem już wcześniej i ma go przywódca łowców orków ale nie wiem czy to dobrze że już w pierwszym rozdziale go zdobyłem czy nie xd

sc00r3

sc00r3

Użytkownicy
posty21
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Opowie mi ktoś o queście pt. "Ork w potrzasku"? Wiem że żeby mógł być u łowców orków trzeba ileś tam punktów mieć reputacji, doszedłem do momentu gdzie mogę go tam zabrać, ale pytanie brzmi jakie to niesie konsekwencje poza tym że tracimy 2 pkt reputacji? Ktoś coś wie na temat tego questa?

Edit. I co z mieczem runicznym bo go zdobyłem już wcześniej i ma go przywódca łowców orków ale nie wiem czy to dobrze że już w pierwszym rozdziale go zdobyłem czy nie xd
Na początku drugiego rozdziału o ile dobrze pamiętam dostaniesz mieczyka

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry