Pytania i problemy techniczne 71456 176

O temacie

Autor TheKetrab

Zaczęty 12.06.2019 roku

Wyświetleń 71456

Odpowiedzi 176

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty407
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Moderator działu
Mam pytanie, u kogo mogę sprzedawać trofea?
Po wgraniu najnowszej łatki powinieneś móc na pewno skóry sprzedawac huntowi.
W trzecim rozdziale na pewno będziesz mógł sprzedawać pazury dzikich topielców za 10 sztuk złota.
I to chyba tyle, jeżeli chodzi o to.

while(false) Do();

tekken

tekken

Użytkownicy
posty36
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poda mi ktoś pod na pierwszy kawałek ornamentu dla bandytów? Znalazłem resztę, a tego nie mam.

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty407
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Moderator działu
Poda mi ktoś pod na pierwszy kawałek ornamentu dla bandytów? Znalazłem resztę, a tego nie mam.
Pierwszy w jakim sensie? Wszystkie ogólnie da się znaleźć bez problemów.
Poza tym nie ten temat.

while(false) Do();

Gaxio

Gaxio

Użytkownicy
posty44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam , czy znacie rozwiązanie do tego błędu?

======================================= UNHANDLED EXCEPTION OCCURED ======================================================
======================================= CRASH INFOS: =====================================================================
Gothic II - 2.6 (fix), Parser Version: 50
User:  Admin,  CPUType: 586,  Mem: 1024 MB total, 1024 MB free
Startup Options:-game:ucieczka.ini -zlog:10,s
=============================================== CALLSTACK : ==============================================================
0023:2CAFBDB0 (0x1C578669 0x0000000E 0x0000001F 0x00000000) <UNKNOWN>

00:19 Warn:  0 U:       SPAWN: Spawnpoint FP_SLEEP_OW_BLOODFLY_05_01 not found. Npc ICEWOLF cannot be spawned. .... <oSpawn.cpp,#450>
00:19 Warn:  0 U:       SPAWN: Spawnpoint FP_ROAM_OW_BLOODFLY_05_05 not found. Npc ICEWOLF cannot be spawned. .... <oSpawn.cpp,#450>
00:19 Warn:  0 U:       SPAWN: Spawnpoint FP_ROAM_OW_BLOODFLY_05_05 not found. Npc ICEWOLF cannot be spawned. .... <oSpawn.cpp,#450>
00:19 Warn:  0 U:       SPAWN: Spawnpoint FP_ROAM_OW_BLOODFLY_05_03 not found. Npc ICEWOLF cannot be spawned. .... <oSpawn.cpp,#450>
00:19 Warn:  0 U:       SPAWN: Spawnpoint FP_PALISADE_LURKER_04 not found. Npc LURKER cannot be spawned. .... <oSpawn.cpp,#450>
00:19 Warn:  0 U:       SPAWN: Spawnpoint FP_ROAM_ZAPALISADA_LAS_37 not found. Npc WSCIEKLYWILK1 cannot be spawned. .... <oSpawn.cpp,#450>
00:19 Warn:  0 U:       SPAWN: Spawnpoint FP_ROAM_GOLEM_OB_02 not found. Npc SWAMPGOLEM cannot be spawned. .... <oSpawn.cpp,#450>
00:19 Warn:  0 U:       SPAWN: Spawnpoint FP_ROAM_OW_MEATBUG_POS4 not found. Npc MEATBUG cannot be spawned. .... <oSpawn.cpp,#450>
00:19 Warn:  0 U:       SPAWN: Spawnpoint FP_SKELETON_INNOS_21 not found. Npc SKELETON cannot be spawned. .... <oSpawn.cpp,#450>
00:19 Warn:  0 U:      WLD: Position-Vob OW_ITEM_ROCKHORT_02 not found. .... <oGameExternal.cpp,#1834>
00:22 Warn:  0 N:         MSB: Frame-Number is out of bounds (AniEvents), ani: T_MAG_2_MAGRUN .... <zModelProto.cpp,#4016>
00:22 Warn:  0 N:         MSB: Frame-Number is out of bounds (AniEvents), ani: T_MAGRUN_2_MAG .... <zModelProto.cpp,#4016>
00:25 Warn:  0 X:     [RND3D-Destructor]: Can't uninitialize D3DX Utility Library ! Error: D3DXERR_D3DXNOTSTARTEDYET .... <zRndD3D.h,#127>
00:26 Warn:  0 ==    ===================================== UNHANDLED EXCEPTION OCCURED ====================================================== .... <zError.cpp,#474>
00:26 Warn:  0 ==    ============================================ CRASH INFOS: ============================================================== .... <zError.cpp,#474>
00:26 Warn:  0 Go    thic II - 2.6 (fix), Parser Version: 50 .... <zError.cpp,#474>
00:26 Warn:  0 Us    er:  Admin,  CPUType: 586,  Mem: 1024 MB total, 1024 MB free .... <zError.cpp,#474>
00:26 Warn:  0 St    artup Options: .... <zWin32.cpp,#2976>
00:26 Warn:  0 -g    ame:ucieczka.ini -zlog:10,s
 .... <zWin32.cpp,#2977>
00:26 Warn:  0 ==    ============================================= CALLSTACK : ============================================================== .... <zError.cpp,#474>
00:26 Warn:  0 00    23:31E93838 (0x1E004C29 0x0000000E 0x0000001F 0x00000000) <UNKNOWN> .... <zError.cpp,#474>
00:26 Warn:  0 ==    ===================================== UNHANDLED EXCEPTION OCCURED ====================================================== .... <zError.cpp,#474>
00:37 Warn:  0 B:     GMAN: gameSession is existing. Call CGameManager::Done() before! .... <oGameManager.cpp,#375>

wywala po filmiku z intra gry.

Z góry dziękuje.

Piter2002

Piter2002

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Gaxio wywala ci to jako access violation?

Gaxio

Gaxio

Użytkownicy
posty44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tak , wklejam niżej błąd ze steamowej wersji ,mogę jeszcze wrzucić z wersji no steam bo niestety tez nie działa.

======================================= UNHANDLED EXCEPTION OCCURED ======================================================
======================================= CRASH INFOS: =====================================================================
Startup Options:-game:ucieczka.ini
=============================================== CALLSTACK : ==============================================================
0023:290D7DB0 (0x1D8C51F1 0x0000000E 0x0000001F 0x00000000) <UNKNOWN>

Pozdrawiam i Dziękuję za pomoc.

Moraan Mastersow

Moraan Mastersow

Użytkownicy
zrob tu hajs bez ryzyka hardcore life rap unikat
posty64
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • zrob tu hajs bez ryzyka hardcore life rap unikat
Podczas walki z Ur-Shakiem gra postanawia się scrashować (zbijam mu mniej-więcej do 1/5 hp), nie wyskakuje żaden błąd. Jedyne wyjście to wyłączyć proces gothica. Próbowałem parę razy, również chciałem go zabić komendą kill - efekt ten sam. Jakieś porady?

Piter2002

Piter2002

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tak , wklejam niżej błąd ze steamowej wersji ,mogę jeszcze wrzucić z wersji no steam bo niestety tez nie działa.

mam identyczny problem próbowałem to naprawić

Gaxio

Gaxio

Użytkownicy
posty44
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Gaxio

Pytania i problemy techniczne
#68 2019-07-09, 16:53(Ostatnia zmiana: 2019-07-09, 17:47)

mam identyczny problem próbowałem to naprawić

Zainstalowany system pack 1.7 , Player Kit 2.8 i gothic fix 2.6 , odpalone jako administrator ze zgodnością z XP sp 3.
Problem występuje na win 10.

Pozdrawiam i Dziękuję za Pomoc.

Problem rozwiązany.
Podziękowania dla bogu9821

Jak dodać wyjątki do DEP?
Tę czynność musimy wykonać w środowisku okienkowym. W każdej wersji Windows (od XP/2003 po Windows 8/2012), sekwencja będzie praktycznie taka sama:

Klikamy PPM na ikonie „My Computer” (Mój Komputer) i wybieramy „properties” (właściwości).
( Alternatywnie: start > uruchom > sysdm.cpl )
Wybieramy zakładkę „Advanced” (Zaawansowane).

W sekcji „Performance” (Wydajność) wybieramy „Settings” (Ustawienia), a dalej zakładkę „Data Execution Prevention” (Zapobieganie wykonywaniu danych).

Oto przykłady z Windows 7 i 8. Mamy do wyboru dwie opcje: jedna oznacza iż DEP będzie działał dla krytycznych programów i usług Windows (obrazek po prawej), a druga, dotyczy każdego programu z wyjątkiem, tych które wskażemy (u mnie L2.exe).

DEP_wyjatki

Chyba nie trzeba wyjaśniać, że dodatki wybieramy po kliknięciu w przycisk „add/dodaj”.
Mam nadzieję, że udało mi się komuś w ten sposób pomóc:)

Post połączony: 2019-07-09, 17:44

Piter2002

Piter2002

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@bogu9821 i @Gaxio dzięki za pomoc już mi działa

NagashiWWo

NagashiWWo

Użytkownicy
posty10
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Cześć, mam problem z obozem bandytów, gdy do niego podchodzę wszyscy automatycznie się rzucają, nie ważne czy jestem w zbroi bandyty czy nie. Zrobiłem wszystko pomyślnie w misji "nieznani", nikogo nie musiałem respić itd.
Jeśli jest jakiś "lek" na to to proszę o pomoc, a w innym razie proszę o udostępnienie save z gry w momencie bandytów, dzięki z góry!

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty407
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Moderator działu
Cześć, mam problem z obozem bandytów, gdy do niego podchodzę wszyscy automatycznie się rzucają, nie ważne czy jestem w zbroi bandyty czy nie. Zrobiłem wszystko pomyślnie w misji "nieznani", nikogo nie musiałem respić itd.
Jeśli jest jakiś "lek" na to to proszę o pomoc, a w innym razie proszę o udostępnienie save z gry w momencie bandytów, dzięki z góry!

Pogadałeś w zbroi bandyty z bandytą Carrym i zrobiłeś zadanie dla niego z Dannym? Jak coś, to do Dannego musisz bez zbroi bandyty podejść. Potem będziesz miał dodatkowe kwestie dialogowe u Monka i dzięki temu będziesz mógł wejść do ich obozu.

Poza tym bardziej do działu "Pytania odnośnie zadań i rozwoju postaci"  to pytanie.

while(false) Do();

NagashiWWo

NagashiWWo

Użytkownicy
posty10
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

Pogadałeś w zbroi bandyty z bandytą Carrym i zrobiłeś zadanie dla niego z Dannym? Jak coś, to do Dannego musisz bez zbroi bandyty podejść. Potem będziesz miał dodatkowe kwestie dialogowe u Monka i dzięki temu będziesz mógł wejść do ich obozu.

Poza tym bardziej do działu "Pytania odnośnie zadań i rozwoju postaci"  to pytanie.

Otóż, gdy podchodzę do Carry'ego nawet w zbroi, bez słowa zaczyna mnie atakować.

Moraan Mastersow

Moraan Mastersow

Użytkownicy
zrob tu hajs bez ryzyka hardcore life rap unikat
posty64
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • zrob tu hajs bez ryzyka hardcore life rap unikat
Podczas walki z Ur-Shakiem gra postanawia się scrashować (zbijam mu mniej-więcej do 1/5 hp), nie wyskakuje żaden błąd. Jedyne wyjście to wyłączyć proces gothica. Próbowałem parę razy, również chciałem go zabić komendą kill - efekt ten sam. Jakieś porady?

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jak załozyc tarcze by dzialala?

Raxer

Raxer

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z każdym wczytywaniem gry po wczytaniu save'a w ekranie główym po odpaleniu modyfikacji. Wszystko co autor posta wymienił mam zainstalowane/zostało zedytowane. Problem występuje dosłownie przy każdej drugiej próbie wczytania gry po czym ukazuje mi się na ekranie królestwo potężniejsze od królestwa Beliara - acces volation.

KASZOWSKI

KASZOWSKI

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z modyfikacją mianowicie taki,ze jezeli nie uczynię wymienionego więcej "DEP" to przy pierwszym wczytywaniu po intrze wywala grę, a jak te wyjątki dodam to gra się doczytuje już bez intra i jestem w wieży Xardasa na Khorinis, ale nie jako Bezimienny tylko bohater z moda. I tu rodzi się pytanie o co moze chodzić? Podkreślam ze wszystko jest elegancko zainstalowane na czystego gothica 2 z płytki. Prosiłbym o pomoc jeśli ktoś wie co mozna zrobić. Z góry dziękuje.

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty666
Propsy235
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zamień rozszerzenia plików vdf niezwiązanych z modami z folderu data na .vdf.disabled

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Bo ja wiem? Ja tych rozszerzeń nigdy nie ruszałem, a podobnych problemów nie mam. To brzmi, jakby gra nie była uruchamiana przez GothicStarter.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

qlwik

qlwik

Użytkownicy
posty41
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak komuś wywala błąd podczas gry, niech sprawdzi, czy ma zainstalowany dobry system pack G2NoTR-SystemPack-1.7.exe, ja miałem zainstalowany od Returninga i wywalało błędy.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry