Returning 2.0 AB 17-11-2020 - Spolszczenie [Linki,Instrukcja,Galeria] 368599 930

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 27.02.2019 roku

Wyświetleń 368599

Odpowiedzi 930

Siwy2235

Siwy2235

Użytkownicy
posty63
Propsy3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Więc pogrywam sobie w tego AB. Poziom trudnosci - Gothic. Mam teraz zaczęty 3 rozdział.
Ogólnie modyfikacja mi się podoba.
Ciekawe rozwiązanie z tym ognikiem pod shift+7. Dużo pomaga zbierając rośliny. Rzadkie rośliny musimy niestety zbierać sami. Zostało mi do zebrania 20 szczawii i 12 smoczych korzeni tylko w samym khorinis. Denerwuje trochę bieganie godzinami po wyspie i szukanie tych roślin. A granie z telefonem w ręku i wyświetlona mapą w ogóle kaszana. Mogli zrobić to inaczej trochę. Dajemy ognikowi np. 500 rudy i on wskazuję nam lokalizację 1 szczawiu. Rozgrywka powinna się skupiać na walce i questach a nie na szukaniu roślin. Pamiętam że w zwykłym returning do eliksiru życia (+20 hp) szczaw był niepotrzebny. W AB już tak.
Irytują też teleportujace się poszukiwacze...
Czy ktoś wie czy tego ognika pod shit+f5, da się ulepszyć?? Ciągle pytam vatrasa o informację od riordiana. Ale ciągle nic.

Arturion

Arturion

Użytkownicy
posty21
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Trzeba zrobić zadania żeby dostać te notatki od Vatrasa.

Pierwszy Podczas rozmowy z Riordianem o świetle.
Drugi Ukończone zadanie Mixira „Dziwne ruiny” (dostęp do płaskowyżu).
Trzeci Otrzymał zadanie „Górnicy i rudy”.
Po czwarte Uzyskaj dostęp do Ur-Thrall (wykonałeś zadanie „Orc Mercenary”).
Po piąte 3 rozdział.
Pamiętnik. Porozmawiaj z Riordianem po otrzymaniu piątej notatki.

Co do reszty zmian to bym nie oczekiwał czegoś innego. Ten mod jest prymitywny od bardzo dawna i skoro dziś jest nadal taki jaki jest to może do 2077 roku autor dojdzie do wniosku, że potrzeba jakiejś głębi.

Co do szukania roślin to będzie ci ciężko znaleźć niektóre szczawie, więc idź lepiej na YT - oszczędzisz sobie sporo czasu.

Siwy2235

Siwy2235

Użytkownicy
posty63
Propsy3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Dzięki wielkie za info. Pobiegam i poszukam tych roślin

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Masz komendy od szukania roślin skaczesz po vobach po prostu tak jest szybciej.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

zaq12wsx

zaq12wsx

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hej
Gram wlasnie w returning 2.0 AB i mam problem bo nie wiem jak strzelać z łuku czy kuszy
Kiedy chce rzucić zaklecie to nie ma problemu (sterowanie z gothic 1 ) ale kiedy chce strzelac z kuszy czy łuku to nic sie nie dzieje - jakiś błąd ?

Siwy2235

Siwy2235

Użytkownicy
posty63
Propsy3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Możesz rozwinąć to z tymi komendami? Nigdy tego nie używałem

Zaq12wsx. Włącz autocelowanie w opcjach gry

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Odpalasz konsole  i skaczesz po  vobach goto vob   kod danej rośliny i tyle potem wczytujesz grę i już wiesz gdzie są o ile zapamiętałeś ich lokalizacje  na kodach tez jest zbierasz żeby moc sprawdzić lokalizacje następnej bo jeśli nie będziesz zbierał będzie musiał zmieniać ostatnie cyfry 01, 02 itp

Tak szuka się roślin potek tabliczek, kamieni teleportacjach i to w sumie najważniejsze zastosowania.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Siwy2235

Siwy2235

Użytkownicy
posty63
Propsy3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Może przetestuję to. Kody za bardzo mnie nie przekonują. Ale w sumie zapisu robić nie będę

Kody na rośliny pewnie znajdę na rosyjskim forum? Czy ktoś może podać?
Wiem, leń że mnie. Przepraszam

Edit. Znalazłem kod na szczaw do nk. Ale No vobs found. W returning jest inny ten kod?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

Siwy2235

Siwy2235

Użytkownicy
posty63
Propsy3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Dzięki wielkie. Na smoczy korzeń znasz też?
Kurde coś odje*alo beziemu. Z kuszy nie mogę strzelać normalnie.... Wygląda to tak jakby kilkanaście beltow na raz wystrzelil, otoczone dymem. Leci to kilka metrów i spada. W nic nie mogę trafić. Ktoś tak miał?

Kod na szczaw nie działa niestety

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Rosliny
goto vob ITPL_PERM_HERB_01 (  jak nie działa to bez 01 )
               ITPL_DEX_HERB_01
               ITPL_STRENGTH_HERB_01
               ITPL_SUPER_HERB ( na Trollest )
               ITPL_XAGITTA_HERB_MIS

Na inne ważne rzeczy tez poddać?

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Nie wiem czemu ludzie szukają wszystkich roślin.. szukają poradników a już w sytuacji kryzysowej sięgają nawet po jakieś komendy :) powiem tak eksplorowanie świata powinno być luźne co znajdziemy mamy czego nie to nie mamy proste ale radzę nie zawracać sobie tym głowy i po prostu grać na końcu gry zazwyczaj i tak jesteśmy za mocni i chyba nie ma większej satysfakcji niż samemu pochodzić i poszukać niż na yt patrzeć gdzie co i jak ale to tylko mod fanowski dużo się spodziewać nie można tym bardziej jakiś sensownych miejsc na rośliny tablice itd .. a na pewno jest tak że są te fanty ukryte mocno a tak nie powinno być ewentualnie w takich miejscach jakieś ciekawe artefakty dla tych którzy się pokuszą o takie przeszukiwanie map ktoś się może ze mną nie zgadzać to trudno ale dla mnie gra to przygoda szczegolnie gothic solucja to podstawa do tych durnowatyh questów ale aktualnie używa się wszystkiego jak na tacy

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Problem w tym ze to returning autorzy moda zrobili go sobie tak a nie inaczej, to czy komuś się to podoba czy nie indywidualna sprawa, ze niestety tu nie ma ze jak czegoś nie masz to jest  git  nie jest git jest środkowy palec i masz przejebane tak zwane rozwiązanie  siłowe, grasz tak jak chcieli twórcy albo nie grasz wcale

I to jest problem returning był i pewnie będzie bo chuj wie ile oni tam jeszcze tego będę wydawać.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Tizgar Mind my French, ale... nie pierdol. To po co w takim razie twórcy dodają możliwość otrzymywania 20 PN i życia na poziom, zdobywania wszędzie dużo expa i kasy. Żeby gracz i tak zbierał każdą jedną roślinkę, a potem miał każdego bossa na hita, sam nie otrzymując prawie obrażeń? Odkąd wersja 2.0 w ogóle powstała, zbieranie bonusów tak dokładnie przestało być niezbędne i należy do działki tych, co grają na koszmarze+.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@Jao
Dadaja dla casuali ja o tym nie pisze, owszem jest opcja nie umiem grac ale chce pograć to jako ze wypłakali to twórcy AB dali im taka opcje nie mniej jednak wychodzimy z założenia ze każdy gra na tym poziomie?  Osoba grając na takim poziomie nie będzie się o takie rzeczy pytać bo i tak gra daje jej za dużo jednak jak ktoś się pyta to dlatego ze gra na nightmare lub na mocno podrasowanym gothicu gdzie to ma istotne znaczenia.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Szczerze mówiąc, ja bym z kolei tego nie zakładał. Są tacy, którzy nawet, gdy nie muszą, wszystko wyzbierają, jeśli to tylko możliwe. A i tak gdyby nie wredne ataki AoE, przez które walki z bossami magami wydają się dość... hm... tanie, gra byłaby do przejścia nawet z miernymi statami - wszystko kwestia odpowiednich umiejętności i, ewentualnie, limitu snu.
BTW jak dla mnie jeżeli ktoś doszedł do 3 rozdziału, gra mu się przyjemnie, i dopiero teraz szuka roślin, to gra na tak ustawionej trudności, że wszystkie bonusy na pewno nie będą mu potrzebne. Może się mylę, nie wykluczam tego.

You didn't grow.
You didn't improve.

Siwy2235

Siwy2235

Użytkownicy
posty63
Propsy3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Szczerze mówiąc, ja bym z kolei tego nie zakładał. Są tacy, którzy nawet, gdy nie muszą, wszystko wyzbierają, jeśli to tylko możliwe. A i tak gdyby nie wredne ataki AoE, przez które walki z bossami magami wydają się dość... hm... tanie, gra byłaby do przejścia nawet z miernymi statami - wszystko kwestia odpowiednich umiejętności i, ewentualnie, limitu snu.
BTW jak dla mnie jeżeli ktoś doszedł do 3 rozdziału, gra mu się przyjemnie, i dopiero teraz szuka roślin, to gra na tak ustawionej trudności, że wszystkie bonusy na pewno nie będą mu potrzebne. Może się mylę, nie wykluczam tego.

I tu masz całkowita rację. Gram na poziomie Gothic. Co lvl dostaje 10 pz i 15 pd.
Nie miałem zamiaru grać na koszmarze i się wkurwiac co walkę z byle goblinem na poczatku. Chcę poprostu przejść wkoncu returninga. Do tej pory cierpliwości wystarczyło mi tylko do 5 rozdziału. Może z AB nie stracę tak szybko ochoty.
A co do tych kodów i w ogóle tej dyskusji.
To czy ktoś się wspiera kodami czy nie to tylko indywidualna decyzja. Jestem przeciwnikiem kodów, ale w tym przypadku chciałem zobaczyć czy to działa. No i nie działa, żaden kod.
Generalnie zwisa mi to czy ktoś gra na kodach czy nie.
Problem w tym że returning nie jest zbyt ciekawy i wciągający. Nie dość że trzeba się zmuszać do wielu naciaganych questow to jeszcze rośliny ukryte jakby nie wiadomo jak statystyki podnosił.
Zrobili kawał roboty, ale jak dla mnie to tuning wizualny dużego Fiata z silnikiem o mocy 40 KM na wzór Ferrari. Pojechać pojedzie, ale jak...
Niski FPS w mieście i wielu lokacjach. Powinni popracować nad optymalizacja gry. Najpierw grasz sobie w nową gierkę na ultra, a później odpalasz returning i dupa. Silnik graficzny poprostu jest do dupy.
Gdyby REDzi się za to wzięli to bym chętnie zapłacił za modyfikacje nawet. Mogli by nawet zaśpiewać 200 zł, a i tak by się znalazło dużo chętnych do kupienia modyfikacji. Grało by się przyjemnie.

Dla porównania.
Wiedzmin 3. Prawie każdy quest poboczy jest rozbudowany i złożony. Aż chce się grać, wszystko ma sens i jest ciekawe. W returning to zwykle nabijanie godzin gry

Arturion

Arturion

Użytkownicy
posty21
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Akurat w tym roku miałem 1 raz styczność z Wiedźminem 3 i po zrobieniu jednego zadania poczułem, że Returning jest ten... sztywny, bardzoooo :)

Siwy2235

Siwy2235

Użytkownicy
posty63
Propsy3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Dokładnie. Mam wiedzmina na ps4, ale mam zamiar kupić na kompa też. W delegacjach będę mógł pograć hehe. Dokup sobie dodatki, serce z kamienia oraz krew i wino. Mistrzostwo świata jak dla mnie.
Przyznam że poprzednie części wiedzmina też kozaki. REDzi robią robote:)

Twórcy returning powinni brać przykład w wieska

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju

You didn't grow.
You didn't improve.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry