Niestandardowe łączenie modów 1628 4

O temacie

Autor Pascal

Zaczęty 10.08.2018 roku

Wyświetleń 1628

Odpowiedzi 4

Pascal

Pascal

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Totalnie nie wiedziałem, jak nazwać temat, więc nazwałem go w ten sposób. Poza tym pobieżnie przejrzałem forum w poszukiwaniu miejsca, gdzie mógłbym zrobić ten wpis, ale nic nie znalazłem. Gdyby jednak się okazało, że zrobiłem to nie tak jak trzeba, przepraszam.

Cóż, mój problem jest dość banalny. Chciałem zagrać Gandalfem, ale jakoś okrzepłem już z normalnym Gothiciem, dlatego chciałem go przenieść do Mrocznych Tajemnic czy innego moda. Jednak zwykłe wyeksportowanie postaci nie podziałało (prawdopodobnie większość skrypterów zrobi w tym momencie facepalma :D ), a skopiowanie plików .mod do działu wyżej i zmienienie im rozszerzenia nic nie dało.
Ponieważ jestem kompletnie zielony w te klocki, zapytuję profesjonalistów od modowania, w jaki sposób mógłbym i czy wiąże się to z ogarnianiem skryptowania/innych narzędzi.

Pozdrawiam
Pascal

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty667
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Musiałbyś rozpakować paczkę z innym modem. Podmienić tekstury twarzy Beziego na Gandalfa. Złożyć paczkę z powrotem. I grać.

Ale to dotyczy jedynie tekstur.

Jeśli chodzi o dodatkowe przedmioty lub/i zmianę skryptów, wówczas musiałbyś po rozpakowaniu paczki wyjąć plik ze skryptami, zdekompilować go, zmodyfikować wybrane skrypty, ponownie zreparsować, ponownie złożyć paczkę i grać.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Mroczne Tajemnice przecież dołączają skrypty wraz z instalacją moda. Starczy dodać swoją postać, spakować (albo i olać pakowanie) i grać.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty667
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mroczne Tajemnice zostały podane jedynie jako przykład. Pascal wspomniał, że pograłby Gandalfem również w innych modyfikacjach.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy289
Profesjabrak
  • Czas Honoru
SystemPack pozwala na dodanie własnych plików (skryptów) do modów. Po rozpoczęciu nowej gry musiałbyś przyzwać na kodach zbroje gandalfa czy co tam w tym Gandalf Modzie jest. Nie wiem tylko jak się to dodaje :F @Splash

How can I see roses... and only feel thorns...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry