Ilosc zalozonych pierscieni. 4514 8

O temacie

Autor melas1

Zaczęty 4.08.2018 roku

Wyświetleń 4514

Odpowiedzi 8

melas1

melas1

Użytkownicy
posty21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Moglby ktos mi powiedziec w ktorym pliku jest okreslona maxymalna liczba pierscieni noszonych przez npc ?

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy289
Profesjabrak
  • Czas Honoru
Tej opcji chyba nie zmienisz. Jeśli nawet to jest to trudne. Lepiej sobie odpuść.

Chociaż... kiedyś zrobiłem buty, które mogłem zakładać w nieskończoność jedną parę po drugiej XD Nie pamiętam czy zmieniałem flag czy ustawiałem wear, ale da się to zrobić podstawowymi skryptami. Po prostu w instancji przedmiotu.

Ustawić model pierścienia, dodać equip i unequip liczące ile pierścieni mamy założonych i gotowe. No i oryginalne pierścienie usunąć XD

How can I see roses... and only feel thorns...

melas1

melas1

Użytkownicy
posty21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Myslalem , ze bedzie to latwiejsze ;c  no nic, dzieki za odpowiedz.

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy289
Profesjabrak
  • Czas Honoru
Oto rozwiązanie Twojego problemu:

flags = item_throw;
Ustaw to we wszystkich pierścieniach. Będzie je można zakładać w nieskończoność, a limit pierścieni możesz ustawić w on_equip.

melas1

melas1

Użytkownicy
posty21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mógłbys napisac jak ustawic ten limit ?

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy289
Profesjabrak
  • Czas Honoru
Bez pewnego pakietu skryptów chyba nie da rady zrobić czegoś takiego. Jesteś nowy w modowaniu, a ten pakiet skryptów nie jest dla osób, które dopiero co zaczynają przygodę z modowaniem gothica.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Da się. Jedna zmienna i warunek, jeśli zmienna wynosi np. 16, to kasuje przedmiot z ekwipunku i zaraz po tym go dodaje z powrotem. Dzieje się to na tyle szybko, że można nie zauważyć żadnych anomalii znikających przedmiotów.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy289
Profesjabrak
  • Czas Honoru
Jednak się udało coś takiego zrobić. Myślałem, że funkcja EquipItem nie jest na tyle zdolna, a jednak :F

https://themodders.org/index.php?topic=29560.msg1336590#msg1336590

melas1

melas1

Użytkownicy
posty21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dziekuje bardzo :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry