Skalowanie obrażeń 4178 8

O temacie

Autor Zoltan054

Zaczęty 6.07.2018 roku

Wyświetleń 4178

Odpowiedzi 8

Zoltan054

Zoltan054

Użytkownicy
posty2
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Witam, moje doświadczenie z moddingiem gier ogranicza się do podmieniania wartości w skryptach tam gdzie nie są one specjalnie poukrywane. Chciałem się trochę pobawić z gothic'em 2nk i na start chciałbym zmienić skalowanie obrażeń kuszy ze zręczności na siłę (może i gra nie fair wobec inwencji twórców ale średnio mnie to rusza :P). Nie ukrywam że zakładam temat bo chciałbym uzyskać odpowiedź w stylu "użyj tego programiku aby rozpakować ten pliczek który znajdziesz tutaj". Przepraszam od razu jeżeli pytanie o ten konkrenty aspekt się pojawił lecz nie znalazłem takowego lub użyłem złych słów klucz, jeżeli takowy padł to zamiast odpowiedzi w stylu "było, zamytam" proszę o linka i wybaczenie :).
Pozdrawiam gorąco.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
To, o co pytasz leży w silniku. Da się to zmienić, ale tylko jeśli ogarniesz pakiety skryptowe lub AST.

Jeśli zaś je ogarniasz, potrzebujesz informacji na temat formułki obrażeń, która jest dostępna tylko u twórców gry lub reverse engineeringu. Możesz też napisać własny skrypt obrażeń, ale do tego potrzebujesz wymienione wyżej rarytasy, którymi podmienisz istniejące skrypty.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

bogu9821

bogu9821

Użytkownicy
posty407
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
1.Potrzebujesz zainicjowanego Ikarusa.
2.To może ci pomóc i to jest BARDZO DUŻA pomoc. https://themodders.org/index.php?topic=28962.0

while(false) Do();

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy289
Profesjabrak
  • Czas Honoru
Chwila, chwila. Ale kusza się skaluje z siłą, a nie zręcznością.

Możesz sobie wgrać ikarusa i użyć gotowego skryptu DMG_onDmg (patrz w link wyżej). Dzięki temu można przepisać cały system obrażeń na nowo - Tylko musisz dobrze napisać warunki.

How can I see roses... and only feel thorns...

bogu9821

bogu9821

Użytkownicy
posty407
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
@Preriowy ścierwojad kusza wymaga siły, a skaluje się z zręcznością. ;)

while(false) Do();

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy289
Profesjabrak
  • Czas Honoru
Faktycznie - Aż sprawdziłem XD

Zoltan054

Zoltan054

Użytkownicy
posty2
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Dziękuję wszystkim za naprowadzenia, na dniach do tego siądę jak czas pozwoli. Jak ktoś jeszcze ma jakieś wskazówki to proszę o podzielenie sie :)
Pozdrawiam

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
(Do skasowania)

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy289
Profesjabrak
  • Czas Honoru
(Do skasowania)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry