1. Ognika odpalasz na shift + F5 zawsze i to on szuka jeśli go nauczyłeś, czasem potrafi się zbagować na teksturze i czegoś nie zabierze. Na nowej wersji była zmiana, że ognik na F5 i na 8 jest to samo, i wszystko masz w liniach dialogowych jak gadasz z ognikiem.
2. Mam aktualnie 3R Na K+ skończyłem tylko Pustynie i trochę liznąłem GD i już mam 2.3k hp i 440zręki

Kwestia wyzbierania bonusów i szczególnie szczawi na HP. Sama Pustynia bardzo podbija hp tabliczkami. Sporo potek do hp leci z zadań i skrzyń. Moim zdaniem na demony przyjdzie czas, o ile wszystko zrobiłeś dobrze i po kolei.
3.Ale po co uczysz się 2h i 1h? Zdecyduj się na jedną broń. Co do duali, one mogą skalować się z 1h-2h(szansa na kryt)(nauka wymaga tylko pn, oraz zręczności) ale w każdym przypadku potrzebujesz zręczności by używać duali. 1h + tarcza to def.. ale te POSZUKIWACZE.. dla mnie liczy się dmg na nich i unikanie ich ataków.. w sensie wchodzi mi sekwencja ataków i spierdalam od nich by się uleczyć, zaraz potem znowu ich biję. Bo żeby zabić ich w jednej sekwencji to trzeba bardzo dużo dmg..
Dmg magów jest w tej grze zjebany. Jeśli nie gramy na 20hp co poziom i nie dajemy PN w hp to tak naprawdę magowie mają nas na 1-3strzały.. te mocniejsze i jest z nimi bardzo ciężko. Sam Alhair (boss z pustyni Adanosa) co używa deszczu ognia, ledwo wytrzymałem jego 1x uderzenie z jego spella.
Co do poszukiwaczy, może runy paladynów pomogą? albo święty miecz? jeśli oczywiście grasz Paladynem. Można ich też wytłuc z łuku/kuszy zachowując odpowiedni dystants.