[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1165634 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1165634

Odpowiedzi 5178

Subuki

Subuki

Użytkownicy
posty163
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
W najnowszym Returningu AB poprawili coś w sprawie gildii zabójców ?
Oczywiście tym razem zapomniałem o pamiętnym spotkaniu nieznajomego z Wambo.
Ile mniej więcej doświadczenia i złota tracę jeżeli nie będę już mógł uczestniczyć w gildii?
Z góry dziękuję za odpowiedz.

reveen

reveen

Użytkownicy
posty29
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie będziesz miał Nigela (handlarza) na farmie Onara, z 10k golda

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Witam.
Ile mniej więcej doświadczenia i złota tracę jeżeli nie będę już mógł uczestniczyć w gildii?

Poprawili bo ci przypomina o spotkaniu, no a jak zapomniałeś przyjść i nie masz zapisu to przykro mi, expa tracisz co najgorsze i to chyba wszystko :) Jak grasz na lekkim poziomie trudności to nie ma za czym płakać bo i tak ten wątek ssie a oni potem w jaskini siedzą i dają jakieś marne grosze. Zbrojka może fajna leci tylko z Aslama i tyle. Ale potem i tak zmieniamy ją na tą cienia.

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

Subuki

Subuki

Użytkownicy
posty163
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.

Poprawili bo ci przypomina o spotkaniu, no a jak zapomniałeś przyjść i nie masz zapisu to przykro mi, expa tracisz co najgorsze i to chyba wszystko :) Jak grasz na lekkim poziomie trudności to nie ma za czym płakać bo i tak ten wątek ssie a oni potem w jaskini siedzą i dają jakieś marne grosze. Zbrojka może fajna leci tylko z Aslama i tyle. Ale potem i tak zmieniamy ją na tą cienia.
No właśnie przypomniało mi tylko o spotkaniu w tawernie "Martwa Harpia".
No cóż może przyłączę się do strażników i jeszcze to odblokuję bo przecież ile razy mogę dołączać do najemników. :)

Frunkje

Frunkje

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,

Wracam po paru miesiącach do Returninga na nowym save i mam pytanie odnośnie mechaniki otwierania zamków. Zauważyłem że albo AB albo returning powoduje resetowanie się zamków przy zapisaniu/wczytaniu zapisu, nie mam nic przeciwko podbijaniu poziomu trudności gameplayu/ekonomii gry ale frustruje mnie kompletna losowość otwierania zamków. Istnieje jakiś sposób na wyłączenie tego resetowania?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nie ale to nie problem wyłamuj zamki siła lub  zręcznością zalezy pod co grasz info co i jak masz w grze pod klawiszem h

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

lumpesta

lumpesta

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam taki problem że przy wczytywaniu gry z DX11 albo zacina sie na końcu ładowania albo pokazuje czarny ekran dodam że robiłem już reinstall bez DX11 działa ale sie strasznie tnie i wywala error przy zapisywaniu.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Mam taki problem że przy wczytywaniu gry z DX11 albo zacina sie na końcu ładowania albo pokazuje czarny ekran dodam że robiłem już reinstall bez DX11 działa ale sie strasznie tnie i wywala error przy zapisywaniu.

Nie ten dział..Coś popaprałeś z plikami albo jakimś system packiem, mam nadzieję że nie nadpisałeś działającego zapisu.Gra która jest poprawnie zainstalowana nie ma prawa się tak zachowywać, ewentualnie zrezygnuj z DX11 i upewnij się że spełniasz wymagania, głównie karta graficzna.

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Niestety przesadziłem z poziomem trudności i w zasadzie jest tylko jedno zadanie którę mogę jeszcze wykonać, buteleczki dla sanadrila, z orkowym alkoholem, przypomnicie mi możez jakich orków one latały? Chyba że to randomowo i muszę trochę ich pohuncić po prostu, ale to wyzwanie nie małe, lepiej jeżeli one z konkretnych są :) :)

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niestety przesadziłem z poziomem trudności i w zasadzie jest tylko jedno zadanie którę mogę jeszcze wykonać, buteleczki dla sanadrila, z orkowym alkoholem, przypomnicie mi możez jakich orków one latały? Chyba że to randomowo i muszę trochę ich pohuncić po prostu, ale to wyzwanie nie małe, lepiej jeżeli one z konkretnych są :) :)
1 punkt nauki na level to nie gra, to szaleństwo :) Go nightmare.
Wydaje mi się, że orkowe sznapsy lecą głównie z orków kuszników.

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
1 punkt nauki na level to nie gra, to szaleństwo :) Go nightmare.
Wydaje mi się, że orkowe sznapsy lecą głównie z orków kuszników.
No jest to szaleństwo dlatego marvinem zamierzam zrekompensować sobie i dodać 30 pn (od 20-30 dostawałem 2 pn więc "przysługuje mi" 10, od 30 do 40 po 1 więc prawnie "przysługuje mi 20" licząc faktyczne 3 pn na lvl) :P
gdybym wiedzial że od 20lvla z 3 robi się 2 a od 30 lvla z 3 robi się 1 zupełnie inaczej bym to ustawił :D
Niestety muszę poratować się marvinem bo nie jestem w stanie ruszyć już absolutnie żadnego zadania :/ ani ubić chociaż 1 poszukiwacza... a te 30 pn do rozdania może pomóc mi nadrobić straty i uratować rozgrywkę chociażby "gratisową" nauką przeszywania strzałami za 30 pn, wteyd już mogę zacząc zaś kombinować z rozgrywką;p

Co do łuczników też tak myślałem, niedalko hosh-paka był klif i na każdym poziomie był elitarny kusznik i dużo kosztowało mnie by ich ubić, ale 0 buteleczek... więc teraz już nie wiem skąd głównie one lecą :/

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Losowo lecą nic nie ma na to wplywu

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Losowo lecą nic nie ma na to wplywu
Zatem pozostaje udać się na łowy, żmudne. Dzięki :)

Post połączony: 2020-06-14, 10:49
Edit:
No trochę orków udało się pogrzebać i zero buteleczek, dziwne... a wybiłem i elitarnych, hersztów, elite, kuszników.
Dziwne, że ani jednej po tylu orkach

MilleniumPL

MilleniumPL

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W jaki sposób wyciągnąć Cliffa z zamku?
Wybaczcie ale nie znalazłem w googlach odpowiedzi.

Pozdrawiam

Zondala

Zondala

Użytkownicy
posty295
Propsy58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Orkowy  bimber ma prawie każdy ogr, tacy wielcy koneserzy trunku.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@MilleniumPL Zdaje się, że po kilkunastu albo kilkuset próbach powinien w końcu zejść z naderwanego fragmentu muru. Ewentualnie zaczekaj do 5 rozdziału i otwórz bramę.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Orkowy  bimber ma prawie każdy ogr, tacy wielcy koneserzy trunku.
do ogrów nie mam podlotu :(

reybeek

reybeek

Użytkownicy
posty135
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie rozpoczynam kolejne podejście do returna z ab. Tym razem chce spróbować klasa magiczna. Nie chce się zbytnio męczyć i bugowac wszystkiego na każdym kroku, rozgrywka powinna byc raczej przyjemna. Padło na maga ognia/guru(raczej guru). Nigdy w życiu w żadnego gothica nie grałem żadnym magiem. Jak mam przetrwać do momentu aż odblokuje czary? Gram na 10pn. Nie bardzo wiem jak rozkminic początek bez inwestowania w walkę. Np. na młot terakota wymyśliłem, że użyje czarnej mgły. Ale cała reszta? Przecież byle dzik mnie wyjaśni jak nie będę marnował pn na walke XD

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzik jest dość mocnym zwierzakiem więc nie masz się co zadręczać. Początek jest zawsze najtrudniejszy, szczególnie u magów, omijaj przeciwników dopóki nie nauczysz się magii.

reybeek

reybeek

Użytkownicy
posty135
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzik jest dość mocnym zwierzakiem więc nie masz się co zadręczać. Początek jest zawsze najtrudniejszy, szczególnie u magów, omijaj przeciwników dopóki nie nauczysz się magii.

Wszystkiego nie omine ^^ Ogolnie jak to w ogole rozegraC? Mam zrushowac dolaczenie do gildii kosztem czesci zadan?(U najemnikow pare zadan odpadnie bez umiejetnosci walki)

0 użytkowników
Do góry