[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1232932 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1232932

Odpowiedzi 5178

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ale tam nic nie trzeba bugowac zasada jest ta sama co wszędzie staty to ugrają xd

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Stracisz 900 expa. Nie jest to dużo, ale krzyż żywiołów jest bezwartościowy.

oj nie zgodze się, krzyż to zbawienie na tego zasranego maga ze świątyni śniącego, którego nigdzie nie da się zbugować i musisz z nim walczyć fair. 900 expa to nie taka straszna strata za mniej zszargane nerwy :P

btw. udało mi się rozwiązać problem płytek na pancerze dla myśliwych w VII rozdziale. Odpowiedź to stara kopalnia
Pełzacze zrespiły się w starej kopalni w 7 rozdziale czy też nie wybijałeś ich wcześniej? Zadaje to pytanie bo zastanawiam się na jakie umiejętności nie warto tracić punkcików nauki.
Napisałeś, że nie uczyłeś się żadnych umijętności oprawiana zwierzaków. Czy dostałeś miksturkę hp od alfreda za sprzedanie mu 10 rogów smoczych zębaczy?

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Naczynie obok Fortuno.

Dziękuje!

Post połączony: 2020-05-10, 11:08
Zastanawia mnie jedno. Gram pod zręczność.
Cel przykładowy troll.
Z łuku dobrego, yakulus 160 obr kłujące, wymóg zręczności 190, bije go po 20.
Kusza strażnika miejskiego obr kłujące 80, wymóg siły 100 bije go po 179.
Słabsze kusze, nieco i to samo.
Moja siła 109
Zręczność 202.

Czyli grając pod zręczność, mając 2x mniej siły bije kilka razy mocnej ze słabszej dwukrotnie kuszy...
O co tu chodzi z tą dysproporcja?

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Naczynie obok Fortuno.

Dziękuje!

Cel przykładowy troll.
Moja siła 109
Zręczność 202.

Czyli grając pod zręczność, mając 2x mniej siły bije kilka razy mocnej ze słabszej dwukrotnie kuszy...
Kusza ma już zaimplementowaną umiejętność przebicia pancerza. Łuk natomiast tego nie ma i trzeba się tej umiejętności nauczyć osobno. Łuk zadaje większy dmg niż kusza jeżeli nauczymy się tej umiejętności.

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Naczynie obok Fortuno.

Dziękuje!

Cel przykładowy troll.
Moja siła 109
Zręczność 202.

Kusza ma już zaimplementowaną umiejętność przebicia pancerza. Łuk natomiast tego nie ma i trzeba się tej umiejętności nauczyć osobno. Łuk zadaje większy dmg niż kusza jeżeli nauczymy się tej umiejętności.
Ahhh rozumem.
Masz na myśli umiejętność od jednego z łowców za 30pn,  cos tan przeszywajacego w nazwie?

Prokhorovoka

Prokhorovoka

Użytkownicy
posty200
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poważnie? Wydawało mi się, że krzyż wciąż robi 1000 obrażeń, a mag ma 40000 życia. Czyżby to naprawili?

On jest nawet one-shot'em na tego bossa opiekunów w 7 rozdziale, tylko że to tego czasu raczej jesteś na tyle potężny, że nie warto go chomikować.

1. Stracisz 900 expa. Nie jest to dużo, ale krzyż żywiołów jest bezwartościowy.

oj nie zgodze się, krzyż to zbawienie na tego zasranego maga ze świątyni śniącego, którego nigdzie nie da się zbugować i musisz z nim walczyć fair. 900 expa to nie taka straszna strata za mniej zszargane nerwy :P

btw. udało mi się rozwiązać problem płytek na pancerze dla myśliwych w VII rozdziale. Odpowiedź to stara kopalnia
Pełzacze zrespiły się w starej kopalni w 7 rozdziale czy też nie wybijałeś ich wcześniej? Zadaje to pytanie bo zastanawiam się na jakie umiejętności nie warto tracić punkcików nauki.
Napisałeś, że nie uczyłeś się żadnych umijętności oprawiana zwierzaków. Czy dostałeś miksturkę hp od alfreda za sprzedanie mu 10 rogów smoczych zębaczy?

Pełzacze się zrespiły w 7 rozdziale więc nie warto uczyć się wydobywania płytek przed wypłynięciem na irdorath. Po drodze masz tyle bossów, że nawet na SnC będziesz miał PNy na to.
Co do Alfreda, z tego co pamiętam wystarczy jeden róg ale z 10 też spokojnie uzbierasz czyszcząc skrzynki w mieście orków.

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
"Technika przeszywajacego strzału"?

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zgadza się. Dzięki niej będziesz zadawać obrażenia trollom, szkieletom itp.

1. Gdzie mogę znaleźć ciało Sengratha? Przeszukałem obszar wzdłuż całej palisady, ale wciąż nie potrafię go znaleźć.
2. Czy Bilgot, w aktualnej wersji AB, może dołączyć do naszego obozu? Jestem w IV rozdziale i nie mogę z nim o tym porozmawiać. Uprzedzając pytania: w II ani III rozdziale też nie było opcji dialogowej na wyprowadzenie go z GD. Wspominał tylko o swojej matce i dialog się kończył.
3. Czy orkowie w mieście orków + dolinie cienia są jeszcze do czegoś potrzebni? Smok zabity, wątek zakończony. Mogę ich zabić?
4. To samo tyczy się Najemników Orków, którzy dają Beziemu Ulu-Mulu. Można ich wyciąć?
4. Gdzie można znaleźć najmocniejszy pancerz w IV rozdziale pod zręczność? Ten od opiekunów odpada - nie zabiłem jeszcze smoków. W tym momencie, noszę zbroję od Gonzalesa i przydałoby się coś mocniejszego.

Prokhorovoka

Prokhorovoka

Użytkownicy
posty200
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zgadza się. Dzięki niej będziesz zadawać obrażenia trollom, szkieletom itp.

1. Gdzie mogę znaleźć ciało Sengratha? Przeszukałem obszar wzdłuż całej palisady, ale wciąż nie potrafię go znaleźć.
2. Czy Bilgot, w aktualnej wersji AB, może dołączyć do naszego obozu? Jestem w IV rozdziale i nie mogę z nim o tym porozmawiać. Uprzedzając pytania: w II ani III rozdziale też nie było opcji dialogowej na wyprowadzenie go z GD. Wspominał tylko o swojej matce i dialog się kończył.
3. Czy orkowie w mieście orków + dolinie cienia są jeszcze do czegoś potrzebni? Smok zabity, wątek zakończony. Mogę ich zabić?
4. To samo tyczy się Najemników Orków, którzy dają Beziemu Ulu-Mulu. Można ich wyciąć?
4. Gdzie można znaleźć najmocniejszy pancerz w IV rozdziale pod zręczność? Ten od opiekunów odpada - nie zabiłem jeszcze smoków. W tym momencie, noszę zbroję od Gonzalesa i przydałoby się coś mocniejszego.

1. W tym samy miejscu gdzie jest bez moda. Przeszukaj jeszcze raz
2. Zepsułeś zadanie. Powinieneś pogadać z kopaczem Fedem, on ci mówi, że jest boss zębaczy a Bilgot ma więcej informacji. Wtedy masz kwestie dialogową aby zaprowadzić go na przełęcz. Tutaj miej pretensje do Piranha Bytes nie twórców moda.
3. Tak ale zostaw Ur-Thralla. Potrzebny jest w 7 rozdziale, chociaż nie wiem czy dasz mu radę przed nim.
4. Jak masz ulu-mulu to tak, tylko Vatras się chyba obrazi
4? Najlepsza zbroja przed 7 rozdziałem jest z misji Zaginiony Brat (portal obok 2 wersji Kruka na pustyni adanosa)

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mogę bez problemu oddać Janusowi kamień duszy Azgalora? Nie chce czekać do VII rozdziału na Smoka ożywieńca.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
I tak nic z tym innego zrobić nie możesz właśnie po to on jest aby dało się te watki pokończyć w 4 rozdziale.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Male przypomnienie skąd brało sie ulu mulu?
Znalazłem naszego orkowego przyjaciela ale w żaden sposób ne nawiązywał no do ulu mulu. Pamiętam cos tam z ogniskiem i oczekujące pomocy orkiem ale nie ma go tam,. Koniec 2r

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
Xardas ja robi. Sluzyla albo do wzmocnienia postaci lub szaty cos takiego. Zauwazylem ze, niektore lokacje smoczych korzeni ulegly zmianie, czy ktos posiada aktualna mapke ?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@kowal1528 Idź najpierw do świątyni Śniącego, potem do Xardasa.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Ederwolf

Ederwolf

Użytkownicy
posty80
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czemu Hagen po tym jak Girion mnie kieruje do niego nie ma opcji nauki powyżej 90% walki dwuręcznej?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
A ty masz te 90% wyuczone?
Chodzi mi dokładnie o wyuczone bez bonusów

Ederwolf

Ederwolf

Użytkownicy
posty80
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tak, inaczej bym tu nie pisał z problemem. Do 90% nauczyłem się u Giriona a ten mnie skierował do Hagena. A Hagen żadnej opcji ze szkoleniem nie ma. Jak grałem w returna bez AB miałem ten sam problem, ale po prostu sobie z tabliczek wymaksowałem te 100. Teraz te tabliczki i książki używałem wcześniej.

Edit: To jednak bez bonusów trzeba? No to w tym może być problem. Tylko to trochę lipa bo Girion mnie nie nauczy już powyżej 90 a Hagen nie ma opcji... Teraz mam problem, bo nie wiem jak wbić te 100%...

Lejzerr

Lejzerr

Użytkownicy
posty4
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Pytanie i zagwozdka: Brałem się za returning 2.0 (wersja która jest na spine) i czuję że zmarnowałem 55 h rozgrywki - nie daję rady w 2 rodziale w górniczej dolinie i tu przychodzi moje pytanie, dla niedzielnego gracza gothica jaką wersję returninga polecacie plus które buildy pozwalają na eksporację bez ogromnych problemów? Z góry dziękuję

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Male przypomnienie skąd brało sie ulu mulu?
Znalazłem naszego orkowego przyjaciela ale w żaden sposób ne nawiązywał no do ulu mulu. Pamiętam cos tam z ogniskiem i oczekujące pomocy orkiem ale nie ma go tam,. Koniec 2r
W AB Ulu-Mulu dostajesz od Najemników Orków, którzy stacjonują w miejscu, gdzie spotykasz Ur-Shaka w G1. Jeśli nie pamiętasz, to stare ruiny na wzgórzu, od których most prowadzi do twierdzy, gdzie jest kamienny smok.

Pytanie i zagwozdka: Brałem się za returning 2.0 (wersja która jest na spine) i czuję że zmarnowałem 55 h rozgrywki - nie daję rady w 2 rodziale w górniczej dolinie i tu przychodzi moje pytanie, dla niedzielnego gracza gothica jaką wersję returninga polecacie plus które buildy pozwalają na eksporację bez ogromnych problemów? Z góry dziękuję
Grałem w oba i osobiście polecam grać w AB. Lepiej zbalansowana, naprawione praktycznie wszystkie większe bugi. Sporo nowych broni i przedmiotów. Kilka nowych zadań. Trudniej popsuć niektóre wrażliwe questy. Różnica jest taka, że podstawowe R2.0 nie było aktualizowane od kilku lat, a AB do dzisiaj dostaje patche bardzo często.

Co do poziomu trudności, Returning jest specyficznym modem, raczej o wyższym poziomie trudności. Czasami mam wrażenie, ze twórcy moda aspirują do serii Dark Souls, ale zapominają, ze to tylko Gothic.Jeśli naprawdę nie szukasz wyzwania, to odpal grę na poziomie „Gothic” i poruszaj suwakami. Radzę nie przesadzać, bo będzie naprawdę banalnie, zanudzisz się. Uwaga, jeśli chcesz przejść Returninga dla fabuły, to odradzam. Jest ona wyłącznie kontekstowa. To raczej mod stworzony do maksowania rozwoju postaci.

Lejzerr

Lejzerr

Użytkownicy
posty4
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Co do poziomu trudności, Returning jest specyficznym modem, raczej o wysokim poziomie trudności. Jeśli nie szukasz wyzwania, to odpal grę na poziomie Gothic i poruszaj suwakami. Będzie naprawdę banalnie, aż się znajdziesz. Uwaga, jeśli chcesz przejść Returninga dla fabuły, to odradzam. Jest ona wyłącznie kontekstowa. To raczej mód stworzony do maskowania rozwoju swojej postaci.
Co do maksowania rozwoju postaci to moje "zdolnosci" pozwalają na czyszczenie wszystkiego w vanilii g2nk jednakże w czystym 2.0 gdzieś zagubiłem się z rozwojem postaci i guess

0 użytkowników
Do góry