Male przypomnienie skąd brało sie ulu mulu?
Znalazłem naszego orkowego przyjaciela ale w żaden sposób ne nawiązywał no do ulu mulu. Pamiętam cos tam z ogniskiem i oczekujące pomocy orkiem ale nie ma go tam,. Koniec 2r
W AB Ulu-Mulu dostajesz od Najemników Orków, którzy stacjonują w miejscu, gdzie spotykasz Ur-Shaka w G1. Jeśli nie pamiętasz, to stare ruiny na wzgórzu, od których most prowadzi do twierdzy, gdzie jest kamienny smok.
Pytanie i zagwozdka: Brałem się za returning 2.0 (wersja która jest na spine) i czuję że zmarnowałem 55 h rozgrywki - nie daję rady w 2 rodziale w górniczej dolinie i tu przychodzi moje pytanie, dla niedzielnego gracza gothica jaką wersję returninga polecacie plus które buildy pozwalają na eksporację bez ogromnych problemów? Z góry dziękuję
Grałem w oba i osobiście polecam grać w AB. Lepiej zbalansowana, naprawione praktycznie wszystkie większe bugi. Sporo nowych broni i przedmiotów. Kilka nowych zadań. Trudniej popsuć niektóre wrażliwe questy. Różnica jest taka, że podstawowe R2.0 nie było aktualizowane od kilku lat, a AB do dzisiaj dostaje patche bardzo często.
Co do poziomu trudności, Returning jest specyficznym modem, raczej o wyższym poziomie trudności. Czasami mam wrażenie, ze twórcy moda aspirują do serii Dark Souls, ale zapominają, ze to tylko Gothic.Jeśli naprawdę nie szukasz wyzwania, to odpal grę na poziomie „Gothic” i poruszaj suwakami. Radzę nie przesadzać, bo będzie naprawdę banalnie, zanudzisz się. Uwaga, jeśli chcesz przejść Returninga dla fabuły, to odradzam. Jest ona wyłącznie kontekstowa. To raczej mod stworzony do maksowania rozwoju postaci.