[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1320540 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1320540

Odpowiedzi 5178

Cebi

Cebi

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie!
Mam pytanie odnośnie progów, najbardziej zależy mi na manie.
Grałem póki co jedynie w czyste 2.0 i progi zwiększały się jak w normalnym NK przez co w drugim rozdziale miałem raptem 150 many.
Przeglądając YT zauważyłem. że na AB mana cały czas kosztuje 1PN-1mana.
Stąd też pytanie: progi w każdej wersji AB są zlikwidowane, czy to zależy od wersji/poziomu trudności?
Z góry dziękuję za pomoc :)

ksiazeeek

ksiazeeek

Użytkownicy
posty112
Propsy8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Po przeczytaniu przepisu na Złotą Igłę (szpada od Rączki) lista składników wyświetla się normalnie i Bezi mówi, że nie potrafi tego przeczytać. Mam wszystkie składniki w ekwipunku. Jest to jakiś błąd czy muszę coś jeszcze zrobić?

Rivenxd100

Rivenxd100

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po czym dostaje się lepszą zbroję strażnika świątynnego jestem w 3 rozdziale i nie chce mi sprzedać nawet średniej (zrobiłem zadanie ze znalezieniem angara)

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Hm, ja tę zbroję kupiłem już w 2 rozdziale; podejrzewam, że chodzi o odpowiednio wysoki poziom postaci.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Rivenxd100

Rivenxd100

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam ponad 40 więc to chyba nie o to chodzi

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Oj, 40 to niezbyt wysoko, więc nadal nie wykluczam.

You didn't grow.
You didn't improve.

Rivenxd100

Rivenxd100

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dlaczego fortuno umiera jak daję mu miksture przemiany duszy?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
To pytanie z podstawowej Nocy Kruka; przed zrobieniem mikstury musisz się nauczyć u Edgora pozyskiwania wydzieliny z żądeł krwiopijców.

You didn't grow.
You didn't improve.

xKondziox

xKondziox

Użytkownicy
posty358
Propsy16
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Po czym dostaje się lepszą zbroję strażnika świątynnego jestem w 3 rozdziale i nie chce mi sprzedać nawet średniej (zrobiłem zadanie ze znalezieniem angara)
Jeżeli masz jakieś zadania dla bractwa to je zrób bo nie jestem pewny i może tak nie jest... Ale wydaje mi się że właśnie po zrobieniu któregoś z zadań dostaniesz możliwość kupienia lepszej zbroi

Czuper

Czuper

Użytkownicy
posty87
Propsy6
  • Użytkownicy
Czy w Górniczej Dolinie, do której dopiero wejdę, jest ten sam system teleportów co w Khorinis? Tzn. płytka aktywacyjna plus słupek? Jeśli tak to czy znajdę tam nowe płytki? Zostało mi ledwie kilka w zapasie.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Znajdziesz 8 słupów i 6 płytek, więc powinno wystarczyć.

You didn't grow.
You didn't improve.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Płytek jest 7 o tej ostatniej nie każdy wie,  defakto płytek nigdy nam nie braknie lutero i lemar (jesli żyje) zapewniają aż za dużo, po aktywacji wszystkich teleportów wciąż zostają nam 3 sztuki

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Zasadniczo u Lutera kolejne 2 płytki pojawiają się z każdym kolejnym rozdziałem, jeśli w poprzednim wykupiliśmy, także o deficycie płytek nie ma absolutnie mowy, ale nie ma też mowy o aktywacji wszystkich teleportów, jeśli nie kupimy co najmniej 4. Lub 3, jeśli rzeczywiście jest 7 płytek w GD. Co prowadzi do pytania, które bym zadał: gdzie należałoby szukać tej ostatniej? Kiedyś przeszukiwałem krainę goto vobem i nie znalazłem więcej (poza tą ukrytą pod wulkanem, rzecz jasna, ale do niej bez kodów nie ma dojścia), ale to było dawno, więc może coś się zmieniło.

You didn't grow.
You didn't improve.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mowa o tej  pod wulkanem i włazimy tam bez kodów,  wystarczy tylko iść  na granicy textur do samego końca okazuje się ze tex dziurawa jest jak ser i można spokojnie bez problemów wejśc pod wulkan i brać płytkę i skore trolla bodajże

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

pawel010203

pawel010203

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemka, wie może ktoś dlaczego nie można kupić u Salandrila książki o winach dla Goraxa? Typ po prostu jej nie ma w towarach ://. U Constantino normalnie kupiłem i oddałem też już tą receptę co wypada z Juana, a Salandril nawet przed wejściem do Jarka jej nie miał

xxxspier1

xxxspier1

Użytkownicy
posty93
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jak pokonac kruka? nie wiem, czy jakis specjalnyitem zeby go znerfic, albo cokolwiek
mam 25 lvl , 830hp, 150 sily, 2h 180 dmg topor, 50 % walka dwureczna, ciezki pancerz najemnika a gosciu mnie ma na 2 strzaly. nie mowiac nic, ze prawie dmg mu nie robie.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Z takim statami to ja nie wiem czego ty szukaj w jark.u
Jesteś najemnikiem na tym etapie gry ma się minimum 250 siły,  nikt kto gra pod 2h nawet nie myśli o tym żeby  wyjść z 1 rozdziału bez 60% z Bennetem to się pewnie nie gadało? ale i z taka siła to nie masz o czym z nim gadać.
Najemnik na tym etapie ma 2h które deklasują cala reszta i to mocno  miecz z rudy  na 2 rozdział ma 264dmg po zaostrzeniu i  konkret zasieg. ( dopiero w Gd znajdujesz lepsze rzeczy, przed to jest deklasacja )

Hp to juz mniej istotna sprawa ale jeśli nie gra się na koszmarze to spokojnie się ma coś kolo 1 kafla na ten moment

xxxspier1

xxxspier1

Użytkownicy
posty93
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
dziwne
zrobilem wiekszosc zadan na ten etap w khorinis(przynajmniej tak mi sie wydaje), zostalo mi moze ze 20, gram na ,gothic' a stoje z lvlem jak stoje. generalnie jest duzo mobow, ktorych nie tykam, trolle, cieniostwory, moze exp mi ucieka poprzez to.
chcialem leciec do GD w 2 rozdziale, lecz gra na sile mnie wysyla do jarkendaru , summa summarum kruka obilem wykorzystujac  kolumny i zwoje z gromem .

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Z tymi statmi ty w Gd nie przeżyjesz, majówka się skończyła i tyle, jak się nie weźmiesz za postać  jak trzeba to niestety ale tu się gra dla ciebie skończy.

xxxspier1

xxxspier1

Użytkownicy
posty93
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
rozumiem, ze sztaba magicznej rudy to zupelnie inny item niz brylka ? bo brylek mam multum, pretow tez a nie moge wytworzyc broni ,nie masz skladnikow'. w opisie kowalstwa broni z magicznej rudy jest wymog ,sztabka'

0 użytkowników
Do góry