[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1167472 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1167472

Odpowiedzi 5178

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@templartitan Trochę pomyliłem kupców, bo myślałem o Lehmarze (nie wiem dlaczego) i nie mogłem namierzyć tej książki u niego. A książkę teraz już pamiętam "Magic Ore", można ją zdobyć później - ale nie wiedziałem, że dzięki niej można nauczyć się kopania. Sprawdzę jak kupię.

PS
Co do płytek z pełzaczy - powiedz mi, bo nie grałem jeszcze w 7. rozdziale na AB, zawsze kończyłem w 3. czy w 4. - czy jest dalej misja z pancerzami dla myśliwych?

Hanis

Hanis

Użytkownicy
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Burze właśnie się uczę ale chciałem w międzyczasie zapytać o lucznika. Jaka broń najlepsza? Dwureczna wlocznia czy szpada? Zręczność jest doliczana do dmg łuku i broni? O co chodzi z przebiciem pancerza i z umiejętnością przebijania do nauczenia u myśliwych?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Cóż, skoro jest taka umiejka do nauczenia, która być może jest nie jasna w opisie, to i tak warto jej się nauczyc, bo na pewno nie zaszkodzi, a będzie tylko lepiej :)

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak jest z premiami z jedzenia w AB, mam na myśli jabłka, szynkę - dają tylko raz premię czy można zjeść więcej?

Hanis

Hanis

Użytkownicy
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Właśnie nie do końca wiem na jakiej zasadzie działa bo dopiero to będzie 2 postać w returningu że względu na brak sprzętu do grania. Czytałem trochę o tych szpadach wloczniach itp i właśnie w tym problem ze nie wiem w co lepiej iść.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Hanis Grałem łucznikiem pod 2H czyli używałem włóczni, mają niezły zasięg i niezłe uderzenie.

Hanis

Hanis

Użytkownicy
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Możesz coś więcej napisać? Jak się grało? Gdzie zdobyć na początku dobre luki i mniej więcej w co inwestować?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Taką sprawe mam, bo w AB już niby nie ma preferowanego stata?

Bo w statystykach właśnie mi pokazało że siła jest PRF, to ma jakieś znaczenie na A.B czy tylko pozostałość po 2.0 i tych mutagenach ;P

Hanis

Hanis

Użytkownicy
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja też mam prf ale to chyba nic takiego nie daje bo nie widzę roznicy

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
@tedddy_bear W opisie żywności masz często do czego się nadaje. Nie jesz nigdy chleba, jabłek, mleka, sera i winogron. W zależności od prf statystyki nie jesz także miodu lub mięsa lub ryb. Jedzenie przeznaczasz na ciasta u Thekli.
@garry18 Za zadania często dostaje się nagrody w zależności od swojej najlepszej statystyki. Prf ją wskazuje po zainwestowaniu w nią PN do bodajże 50.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Doradzi ktos jestem w miescie 6lvl guru koszmar robie questy ktore moge no i tu pytanko bo niektore questy wymagaja walki np z mao lub tym typem z magazynu no i tu pytanie czy dac 4pn w mane(moge rzucic zwoj) i troche w sile (moge walczyc) czy to kompletnie olac i moze zrobie je pozniej bo obywatelem raczej zostane a priorytetem jest zostanie guru.. Co moze byc ciezkie bez rozdania pn.
 Wiec tu prosze o rade pewnie mane podbic potkami innej opcji nie widze i zakup zwojow

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Hanis Grałem na normalnym returningu i powiem po prostu - jest cholernie za łatwo. Na AB na 15pn/lvl było również bardzo łatwo. Łuki robisz sobie sam u Bosfera, on cię uczy ale możesz również zdobywać w grze. Poszukaj na forum, gdzieś powinna być lista łuków i włóczni z lokacjami.
W 2. rozdziale zdobywasz łuk od Falka i wówczas gra się jeszcze robi łatwiejsza.

Post połączony: 2019-03-04, 15:22
@Buub Mi chodzi o jedzenie a nie pieczenie. Gram na koszmarze i szkoda mi punktów nauki.

Post połączony: 2019-03-04, 15:25
@Sorfarius Też gram na koszmarze ale nekromantą. Typka z magazynu można ubić łatwo zwojami.
Szkoda PN, ja kilka rozdałem źle i teraz żałuję.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
@Hanis Grałem na normalnym returningu i powiem po prostu - jest cholernie za łatwo. Na AB na 15pn/lvl było również bardzo łatwo. Łuki robisz sobie sam u Bosfera, on cię uczy ale możesz również zdobywać w grze. Poszukaj na forum, gdzieś powinna być lista łuków i włóczni z lokacjami.
W 2. rozdziale zdobywasz łuk od Falka i wówczas gra się jeszcze robi łatwiejsza.

Post połączony: 2019-03-04, 15:22
@Buub Mi chodzi o jedzenie a nie pieczenie. Gram na koszmarze i szkoda mi punktów nauki.

Post połączony: 2019-03-04, 15:25
@Sorfarius Też gram na koszmarze ale nekromantą. Typka z magazynu można ubić łatwo zwojami.
Szkoda PN, ja kilka rozdałem źle i teraz żałuję.

Hehe ok ale jak mam ubic go zwojami majac 1many tu widze tylko mozliwosc nauczenia sie mikstur u np ignaza sagity lub constantina ale czy po tym jak zostane czeladnikiem nie strace zadan jak np z posazkiem dla hildy albo z tym lehmarem jak to ugrac po prostu :)

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Sorfarius
1.Zrób dwie misje dla rybaka w porcie, a powie ci o pierścieniu do many obok zatopionego statku obok latarni.
2.Zwój otwierania skrzyń i do klasztoru Innosa, w prawo po kamieniu do góry, zeskakujemy, uważaj na Parlana, nastepnie w prawo do pokoju magów, prawa skrzynia, bierzesz klucz, i do skarbca i tam jest amulet z premią do many.
Misji rozpoczętych nie stracisz. Ja zrobiłem wszystkie misje w porcie oprócz ze zwojem zapomnienia przed zostaniem czeladnikiem.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
@Sorfarius
1.Zrób dwie misje dla rybaka w porcie, a powie ci o pierścieniu do many obok zatopionego statku obok latarni.
2.Zwój otwierania skrzyń i do klasztoru Innosa, w prawo po kamieniu do góry, zeskakujemy, uważaj na Parlana, nastepnie w prawo do pokoju magów, prawa skrzynia, bierzesz klucz, i do skarbca i tam jest amulet z premią do many.
Misji rozpoczętych nie stracisz. Ja zrobiłem wszystkie misje w porcie oprócz ze zwojem zapomnienia przed zostaniem czeladnikiem.

Dzieki a czemu uwazac na parlana :D masz questa gdy powiesz mu odpowiednia opcje dialogowa i mozliwosc bycia w klasztorze ale byc moze zle zrozumiałem twoja intencje

WhiskasReturn

WhiskasReturn

Użytkownicy
posty213
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Sorfarius Jak masz 10 retoryki to z nim pogadaj a dostaniesz questa, inaczej Cię spali.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Sorfarius Jak nie masz, chyba 15 retoryki to nie podchodź do niego.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
@Buub dzięki.

Przypomni ktoś kto uczył gotować kompoty z jagód?
Skleroza mnie dorwała :s

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Czy w AB nie piwimny byc wszystkie i przy nich w nawiasie(retoryka) mialem to z nagurem a np w tawernie po rozmowie z joe i wybraniu opcji ahh tawerna +1 do retoryki nawet nie wiedzialem.. A myslalem ze wiem wszystko o mozliwosciach posnicia retoryki

Post połączony: 2019-03-04, 16:33
@Buub dzięki.

Przypomni ktoś kto uczył gotować kompoty z jagód?
Skleroza mnie dorwała :s

Glowy niedam chyba Hilda czy jak jej tam co gptuje zupy w porcie

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
@Sorfarius
To jest edda, i też wydawało mi się że ona tego uczy, ale jednak nie, ona uczy robienia zup.

Także kurde kto uczył robienia kompocików z jagód :P chyba że to w r2 było?

0 użytkowników
Do góry