[AB] Dyskusja na temat modyfikacji 488992 1735

O temacie

Autor Maciuś

Zaczęty 28.01.2018 roku

Wyświetleń 488992

Odpowiedzi 1735

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy da się na koszmarze (AB) aktywować zapisy gry w dowolnym miejscu, np. za pomocą GVE lub w inny sposób?

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Da się przez GVE ale nie wiem jak bo bawiłem się tym tylko raz na razie,ale taki Koszmar to nie Koszmar wtedy :P

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@templartitan No tak. Wiem, że się nie da z rosyjskiego forum.

Keldran

Keldran

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wyjasni mi ktos na czym polega AB, i czy jak pobralem normalnie returninga to juz go mam? czy musze go osobno pobrac, nie ukrywam ze jestem juz w polowie drugiego rozdzialu i nie chcialbym zaczynac od nowa ze wzgledu na mala ilosc czasu na granie, jak musze go osobno pobrac to moze ktos linka zarzucic?

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@templartitan Propsy w huj, gdybyśmy mieli więcej takich żołnierzy jak ty, nadchodząca wojna z orkami była by tylko formalnością :D

Keldran przejdź sobie najpierw zwykłego returna 2.0 a później z AB, AB trzeba wgrywac dodatkowo i jest to jakby ciągłe zmienianie returninga 2.0.

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Keldran tak jak napisał kolega wyżej,przejdź na spokojnie zwykłego Returna a potem bierz się za AB(linki masz na poprzedniej stronie)
@R.Loos a dzięki,staram się tylko pomóc jak najlepiej :D

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Pamięć Ram - 16GB

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Po co niby ma się męczyć ze zwykłym Returningiem skoro AB jest milion razy przyjemniejszy do grania. IMO. Graj w AB. Jakbyś miał problemy z instalacją @Keldran pisz na PW.

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jak można zakończyć quest z szantażystą kręgu wody? W pewnym momencie mieliśmy nakryć dręczyciela, jednak nie udało mi się tego zrobić, więc puściłem wątek dalej. Obecnie wiem tylko, że jest stary i jego imię zaczyna się na K i gra mi zasugerowała... Ksardasa xd.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
No, to idź do Xardasa xD

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Przecież byłem, ale powiedział, że to nie on i tyle.

Vaquanish

Vaquanish

Użytkownicy
posty86
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@xMefistox Tu chodzi o Jacka, musisz się dowiedzieć od Grega jakie miał imię jak był piratem, jak to zrobić masz napisane w tym poradniku co jest na Steam. Chodzi o quest z nawiedzoną latarnią morską.

Czy mógł by mi ktoś powiedzieć czy warto brać ze szponu Beliara kostur czy runę? Runa samymi statystykami to nie powala, za 100 many aby 1300 dmg przy czym czar 4 kręgu tylko 300 dmg mniej ale za to tylko 60 many. Chyba, że skaluje się z kręgami magii i będzie lepsza potem ale w to wątpię.

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
@Vaquanish Kostur obecnie lepszym wyborem.

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A co z Duszą Sn'yka? Dalej najlepiej pakować w szatę nekromanty, czy coś się zmieniło?

Vaquanish

Vaquanish

Użytkownicy
posty86
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Vaquanish

Alternatywny Balans
#1373 2019-02-26, 17:10(Ostatnia zmiana: 2019-02-26, 17:16)
@xMefistox Za dusze można dostać 10k exp ale chyba lepiej ją dać do kostura/runy. Nie pakuje się jej w szatę, do szaty potrzeba aby 2 części przepisu(z nekromanty w ŚŚ i z jaskini bólu), Xardas sam robi miksture i się szatę ulepsza przy kapliczce(20k gold).

Czy w AB jest jakiś nauczyciel mistury szybkości? Niestety nie nauczyłem się od Ignaza(wącha już kwiatki od spodu) a i nie jestem uczniem Constantino(na RPG Russia jest napisane, że można wybrać ten przepis jak się zostaje jego uczniem). Sam nikogo nie znalazłem więc chyba nie ma.

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Vaquanish Constantino uczy poza Ignazem

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Pamięć Ram - 16GB

Vaquanish

Vaquanish

Użytkownicy
posty86
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@templartitan No właśnie nie mam takiej opcji u niego, uczy eliksirów many/życia/siły/zręczności/wytrzymałości i tego co związane z truciznami ale nie przyśpieszenia.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
DO OSÓB KTÓRE UKOŃCZYŁY "KOSZMAR" na AB.

Zacząłem dzisiaj grę na koszmarze w AB i mam zamiar zagrać pod Nekromantę. Trzy teleporty już aktywne, więc nie jest źle;)
Mam kilka pytań o rozwój postaci:
1. Do ilu warto się uczyć zręczności. Siłę pomijam całkowicie.
2.U kogo czeladnikować, u Bosfera?
3.Jeśli Bosfer to kopanie rudy nie uczyć się?
4.Czy olać naukę otwierania skrzyń i kradzieży kieszonkowej?
5.Czy warto uczyć się 2H czy tylko 1H do 30 żeby przetrwać 1. rozdział?
6.Chętnie usłyszę jakieś inne porady;)

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Vaquanish pierwsze naucz sie mikstury wytrzymałości,po tym odblokuje Ci się od speeda

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Pamięć Ram - 16GB

Vaquanish

Vaquanish

Użytkownicy
posty86
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@templartitan Ok, dzięki zobaczę, uczyłem się zarówno mikstury jak i eliksiru wytrzymałości ale nie patrzyłem potem czy coś jeszcze się pojawiło.

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

templartitan

Alternatywny Balans
#1379 2019-02-27, 16:42(Ostatnia zmiana: 2019-02-27, 16:48)
1.Nie uczysz się ani siły ani zręczności grając nekromantą,zwłaszcza na koszmarze chyba ze chcesz grać pod zręke co nie polecam na AB
2.Na koszmarze jeśli chcesz grac pod zręczność na nekro(nie wiem co chcesz) to Bosper,jako Mag to jak chcesz,możesz wziąć Constantino albo Harada
3.Jak wybierzesz Bospera to nie potrzebujesz kopania rudy(książka od Luthero daje darmowe 10% do kopania,kosztuje 1000 golda)
4.Kradzież nie potrzebna w ogóle na Magu bo liczy sie każdy PN na początku gry,kradzieży to samo bo masz od tego runę do nauczenia się od Gallahada
5.Ja nie wydawałem ani punktu w nic poza nauką run,potek pod mane i skórowania zwierząt
p.s dlaczego odradzam grania pod zręke,otóż dlatego że usunęli na AB pasywkę Nekromanty,która ściągała armora mobom i bossom

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Pamięć Ram - 16GB

0 użytkowników
Do góry