[AB] Dyskusja na temat modyfikacji 445930 1735

O temacie

Autor Maciuś

Zaczęty 28.01.2018 roku

Wyświetleń 445930

Odpowiedzi 1735

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@templartitan

'
Changes on 25.11
The original side impact speed for one-handed swords for 30 and 60 skills is returned.
NPC now no longer react to reading book stands and using alchemical tables.
The old hauberk of the ghost and the heavy hauberk of the ghost are now perceived by the gangsters as their armor (but don't go to them without a quest for Greg's gangsters armor, otherwise the plot may break)
Potion to resist curse is now 10 minutes"

hake

hake

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Zbanowany
No serio, tekstury w tym AB są jeszcze brzydsze niż w vanilii.

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wszystkie. Fakt dużo zmian wolałem te z R2.0 ale z tego co pisał Liker to pracują nad poprawa tekstur ale nie robiłbym sobie nadziei że wrócą stare. Pewnie po jakiejś finalnej wersji AB ktoś zrobi texture moda

hake

hake

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Zbanowany
Bardzo ładne są w L Hiver i "zwykłym" Returningu 2.0.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@tldr Weź mi powiedz jak tyś te "hotkeye" ustawił? Bo ja jakimś cudem nie mogę...

@Kyubie

Najeżdżasz na przedmiot i klikasz F1, drugi najeżdzasz i naciskasz f10, i jest pod f10. Tylko musisz w opcjach miec odpalone nowy podzial eq

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Changes on 27.11
If the Holy Light did not work for you, then before installing the update put GVE TempPalLightIsOn = 0, PalLightIsOn = 0

Temporarily returned the old look of the guard forged armor

Gallahad introduced teleportation short distance scrolls from chapter 2

Shael

Shael

Użytkownicy
posty49
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z questem o handlarzu bronią dla bandytów, nie ma tego dokumentu dostawy nigdzie, a wcześniej gadałem z Fernando i przyznał się do winy. Co zrobić?

Post połączony: 2018-11-27, 20:36

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
Nie wiem, która wersja AB to zmieniła (czy oficjalka 24.11 czy któryś z późniejszych fixów), ale może ktoś potwierdzić, że teraz demon przyzwaniec, którego przyzywania uczy Xardas, nie zadaje już obrażeń dystansowych od magii?

Jesteśmy ludem wybranym. Bogactwo dla nas, władza dla Beliara. A jego królestwo nastanie, i zadrżą ci ku którym skieruje swój gniew! Więc zapłać propsem, bo inaczej zapłacisz krwią!

Roman Reigns

Roman Reigns

Użytkownicy
posty138
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
hej ja się zapytam z innej beczki a mianowicie mógłby ktoś w skrócie powiedzieć co dają te bonusy dla magów te z posążków innosa i beliara wymagające int i karmy xD

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
A mnie zastanawia jedno... Z tego co widzę ogromna ilość czerpana jest z modu L'hiver... Dlaczego więc nie ma tam wyglądu zbroi i broni z niego? Bo te prezentują się naprawdę nieźle... A wątpię żeby chcieli zamienić tak dobre wyglądy itemków na powiedzmy te "słabsze" ?

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z jakiegoś powodu dużo użyli z texture replacera nie mam pojęcia dlaczego i mam nadzieję że będzie możliwość powrotu na textury z czystego r2

Shael

Shael

Użytkownicy
posty49
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli nikt nie wie co zrobić by to naprawić, może jakiś save strażnikiem miejskim pod 2h i kuszą z wykonaną większością questów w 1 rozdziale?

wojtek988

wojtek988

Użytkownicy
posty172
Propsy21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Fajnie została rozwiązana walka z tym orkowym watażką w zamku GD, bo jak chcieliśmy do tej pory z nim walczyć to się ustawiało z nim tam gdzie był ognisty smok, solo i tyle, paladyni wolni. Teraz on też się ze mną tam ustawił, tyle, że nigdzie nie idzie, zostaje w zamku, podchodzę do niego, on mówi, że walczymy i wszyscy się na mnie rzucają   :huh:  :F  :facepalm: Towarzysze jednak nie zawodzą i jakiś numer zawsze odwalą

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
No to mamy uprzedzenie przed bugiem, choć ja i tak zawsze wybierałem opcję z Ur-Thrallem. Więcej expa.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Fixed minor bugs
Changed the recipe for the sword "Golden Needle", now requires, among other ingredients, 3 ingots of magician. ores and 5 gold bars
Rebalance of shields has been made; before upgrading, remove it and save
Swords rebalance produced, remove before saving and save
Some recipes have been fixed.

Changes on 30.11
Fixed a bug that prevented some shields resistance, before installation, remove any soup t
Minor bugs fixed
Now on the Gothic at the beginning of the game, you can start with the characteristics of the hero, as in a nightmare (10 health, strength 1 agility, etc.) (optional)

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
@SolariS

Skąd masz te krótkie acz treściwe changelogi?

Jesteśmy ludem wybranym. Bogactwo dla nas, władza dla Beliara. A jego królestwo nastanie, i zadrżą ci ku którym skieruje swój gniew! Więc zapłać propsem, bo inaczej zapłacisz krwią!

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
@SolariS

Dziękóweczka ziomeczku. Po wpuszczeniu tego w goglowski translator, po 50 linijek, w linijce 259 znalazłem odpowiedź na swoje pytanie.

Info dla Nekroplayerów cisnących na AB - Demon Hubaxis now only beats his paw, fire causes FPS subsidence.

Z wolnego tłumaczenia - Demon Hubaxis od teraz walczy tylko pazurami (w zwarciu). Wyłączone zostają zadawane przez niego obrażenia na odległość przy pomocy ognia, bo kiedy ich używał spadała ilość FPS'sów.

Spoiler
Muszę to napisać, odstresować, niech mode wybaczy. No nie mam już sił na te ruskie kurwiłby. Przecież na Boga, mogli po prostu wyłączyć ten "ognisty krzyk śmierci" Hubaxisowi i zastąpić go czymś innym walącym na odległość. Choćby Ognistą Burzą, Kulą Ognia, Piorunem Kulistym. Czym-kurwa-kolwiek. To nie - wyłączyli i chuj. Z potężnego po podlevelowaniu przyzwańca-sojusznika - zarówno w obronie(tankowaniu) jak w ataku - zrobili z demona chuja i podrzędnego tanka. Żeby było jeszcze śmieszniej, FPS'y TAK CZY SIAK KURWA SPADAJĄ, choćby kiedy bije się więcej jak dwóch magów, albo jak któryś używa jakiegokolwiek czaru obszarowego na więcej jak 3 przeciwnikach - czyli w chuj często. Gardzę. Debile.

@Cruc

Już wiem co czujesz pisząc, że ruskie położyli, brzydko mówiąc, chuja na klasy wojaków.
Spoiler
Kurwy.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy

tedddy_bear

Alternatywny Balans
#978 2018-12-01, 10:58(Ostatnia zmiana: 2018-12-01, 18:54)
Poniżej zdjęcie do nowej miejscówki z roślinami w tym dwa szczawie.

sysek1231

sysek1231

Użytkownicy
posty97
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy

sysek1231

Alternatywny Balans
#979 2018-12-01, 15:06(Ostatnia zmiana: 2018-12-01, 17:32)
Jakaś dobra broń jednoreczna dla paladyna?

Post połączony: 2018-12-01, 17:32
asasyni a dokładniej osair zaczyna mnie atakowac po tym jak zabije albo zblize sie do czarnych zebaczy z zadania dla niego ktos wie o co kaman

0 użytkowników
Do góry