@gekon7 Grałem bo już nie gram. Tak więc grałem pod łuki i włócznie (95%2H). Sama technika walki jest taka sama.
Zmieniła się natomiast dostępność włóczni. W 2. rozdziale mamy w Jakendarze chyba dwie, w wieży Kreola jest chyba z wymaganiem 160 zręczności, a na pustyni u goblina dojeżdżającego jakiegoś stwora jest znacznie lepsza (ponad 200 zręki) i bardzo łatwo dostępna.
Nie używałem rapierów, tak więc nic nie mogę powiedzieć na ich temat.
Post połączony: 2018-11-23, 10:34
AB 9.11.2018 ŁUCZNIK
Kilka słów dla osób chcący zagrać łucznikiem na AB z 9.11. Ustawienia gry w linku poniżej:
https://www.fotosik.pl/zdjecie/4a08d6e7dc8c1c5cPo skończenie Jarkendaru, trudno było mi się przemóc, żeby grac dalej. Było już łatwo. Po wyczyszczeniu pustyni i całej GD oprócz bagien i powyżej Nowego Obozu, gra stała się już niegrywalna dla mnie. Łatwo to mało powiedziane.
Grałem kiedyś łucznikiem w R2.0 na normalnym bez AB i dopiero to odczułem po zabiciu Azgalota.
Teraz mając o połowę punktów mniej na każdy poziom, gra już stała się zbyt łatwa o wiele za wcześniej. Orka zdejmowałem jedną strzałą, czarnego na trzy a elitę na 5, no może 6.
System walki włócznią na poziomie mistrzowskim jest trochę w/g mnie niedopracowany ale to nie znaczy, że zły. Można bardzo szybko wyprowadzać ciosy, podobnie jest z różdżką.
Nie wiem dlaczego jest taka różnica p/m normalnym a AB, ale jeśli ktoś chciałby grać łucznikiem przy 10PN na poziom, to niech od razu podniesie również siłę i ochronę wrogów - ochronę to na pewno. Na początku może być trudniej ale to tylko z początku, później będzie się lepiej grało.