[AB] Dyskusja na temat modyfikacji 456672 1735

O temacie

Autor Maciuś

Zaczęty 28.01.2018 roku

Wyświetleń 456672

Odpowiedzi 1735

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam GTX 660M :D

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
gtx 970,ale z jakimis innymi popierdółkami

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju

Jao

Alternatywny Balans
#922 2018-11-19, 23:34(Ostatnia zmiana: 2018-11-20, 21:38)
@Kyubie Do więzienia ducha wody należy się wspiąć na skałę po prawej idąc w stronę Wolnej Kopalni.
EDIT:
Z początku myślałem, że to bug, ale chyba faktycznie to jednak celowy, ciekawy ficzer. Otóż teraz przeciwnicy mający arcymistrza w walce wręcz będą w trakcie walki przełączać się pomiędzy różnymi animacjami. Bardzo ciekawe urozmaicenie i utrudnienie.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
otworzylem chate grega dzieki dziennikowi francisa, a greg sie nie pojawil po wyjsciu z chaty, co lepsze nadal siedzi w wiezy dextera w KH. Coś rosjanie zmienili w tej kwestii?

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
ja na wersji z 11.11 zrobilem tak samo i mi sie pojawil,jak grasz na innej to juz nie wiem,sprobuj resetnąć albo wejsc innym sposobem

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Pamięć Ram - 16GB

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Więc tak:

Na szczęście miałem wcześniejszego save. Zrobiłem tak że po wejściu od chaty zostawiłem drzwi otwarte i nie używałem quicklootu do otwarcia skrzyń, przeczytałem w chacie jego dziennik i greg już się normalnie pojawił.

totti112

totti112

Użytkownicy
posty82
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy w AB moge dodawać punkty bonusy siły/zreki z jedzenia , eliksirów bez strat punktów PN w późniejszych rozdziałach ?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@tldr Stawiam, że winny jest quickloot - Greg pojawia się zawsze z chwilą zabrania dziennika ze skrzyni. Może nawet włożenie go tam z powrotem i znowu wyjęcie striggerowałoby przemieszczenie Grega.
@totti112 Nawet w zwykłym R2.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

gekon7

gekon7

Użytkownicy
posty22
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

gekon7

Alternatywny Balans
#928 2018-11-22, 18:39(Ostatnia zmiana: 2018-11-22, 20:45)
Jakieś zmiany w rapierach, włóczniach i dualach w AB ?

Gram pod zręczność więc inteligencja za bardzo mi nie potrzebna a retoryki mam już chyba 60 pkt.
Trochę żal tych tabliczek bo mam ich sporo w plecaku;(

Grasz pod zręke ale głównie pod łuk czy jednak rapier/spear ?
Mógłbyś się odnieść do mojego pytania ?

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy

tedddy_bear

Alternatywny Balans
#929 2018-11-23, 10:17(Ostatnia zmiana: 2018-11-23, 10:35)
@gekon7 Grałem bo już nie gram. Tak więc grałem pod łuki i włócznie (95%2H). Sama technika walki jest taka sama.
Zmieniła się natomiast dostępność włóczni. W 2. rozdziale mamy w Jakendarze chyba dwie, w wieży Kreola jest chyba z wymaganiem 160 zręczności, a na pustyni u goblina dojeżdżającego jakiegoś stwora jest znacznie lepsza (ponad 200 zręki) i bardzo łatwo dostępna.
Nie używałem rapierów, tak więc nic nie mogę powiedzieć na ich temat.

Post połączony: 2018-11-23, 10:34

AB     9.11.2018    ŁUCZNIK

Kilka słów dla osób chcący zagrać łucznikiem na AB z 9.11. Ustawienia gry w linku poniżej:
https://www.fotosik.pl/zdjecie/4a08d6e7dc8c1c5c

Po skończenie Jarkendaru, trudno było mi się przemóc, żeby grac dalej. Było już łatwo. Po wyczyszczeniu pustyni i całej GD oprócz bagien i powyżej Nowego Obozu, gra stała się już niegrywalna dla mnie. Łatwo to mało powiedziane.
Grałem kiedyś łucznikiem w R2.0 na normalnym bez AB i dopiero to odczułem po zabiciu Azgalota.
Teraz mając o połowę punktów mniej na każdy poziom, gra już stała się zbyt łatwa o wiele za wcześniej. Orka zdejmowałem jedną strzałą, czarnego na trzy a elitę na 5, no może 6.
System walki włócznią na poziomie mistrzowskim jest trochę w/g mnie niedopracowany ale to nie znaczy, że zły. Można bardzo szybko wyprowadzać ciosy, podobnie jest z różdżką.
Nie wiem dlaczego jest taka różnica p/m normalnym a AB, ale jeśli ktoś chciałby grać łucznikiem przy 10PN na poziom, to niech od razu podniesie również siłę i ochronę wrogów - ochronę to na pewno. Na początku może być trudniej ale to tylko z początku, później będzie się lepiej grało.

gekon7

gekon7

Użytkownicy
posty22
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja zacząłem grę na tym nowym patchu 20.11 wstawionym wczoraj na wog. Dostaje się 3 lp na poziom i punkty dostaje się za walkę i jest to chyba obowiązkowe. Ja zaznaczyłem, że nie chce systemu SNC a mimo to gram z owym systemem.
Chyba, że wkradł się bug.  Wieczorem odpale jeszcze raz new game i się upewie.
W sumie to może i fajnie będzie z tym zagrać, bo trochę to utrudni całość.

Te włócznie, które wymieniłeś były też w zwykłym returningu, tzn nie wiem czy była ta u kreola, reszta tak.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Stawiam, że winny jest quickloot - Greg pojawia się zawsze z chwilą zabrania dziennika ze skrzyni. Może nawet włożenie go tam z powrotem i znowu wyjęcie striggerowałoby przemieszczenie Grega.

:ok: :ok:

hake

hake

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Zbanowany
10PN na normalnym co poziom? jprdl, submod od saszki i andriejka robiony przy denaturacie.

gekon7

gekon7

Użytkownicy
posty22
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@gekon7 Grałem bo już nie gram. Tak więc grałem pod łuki i włócznie (95%2H). Sama technika walki jest taka sama.
Zmieniła się natomiast dostępność włóczni. W 2. rozdziale mamy w Jakendarze chyba dwie, w wieży Kreola jest chyba z wymaganiem 160 zręczności, a na pustyni u goblina dojeżdżającego jakiegoś stwora jest znacznie lepsza (ponad 200 zręki) i bardzo łatwo dostępna.
Nie używałem rapierów, tak więc nic nie mogę powiedzieć na ich temat.

Post połączony: 2018-11-23, 10:34

AB     9.11.2018    ŁUCZNIK

Kilka słów dla osób chcący zagrać łucznikiem na AB z 9.11. Ustawienia gry w linku poniżej:
https://www.fotosik.pl/zdjecie/4a08d6e7dc8c1c5c

Po skończenie Jarkendaru, trudno było mi się przemóc, żeby grac dalej. Było już łatwo. Po wyczyszczeniu pustyni i całej GD oprócz bagien i powyżej Nowego Obozu, gra stała się już niegrywalna dla mnie. Łatwo to mało powiedziane.
Grałem kiedyś łucznikiem w R2.0 na normalnym bez AB i dopiero to odczułem po zabiciu Azgalota.
Teraz mając o połowę punktów mniej na każdy poziom, gra już stała się zbyt łatwa o wiele za wcześniej. Orka zdejmowałem jedną strzałą, czarnego na trzy a elitę na 5, no może 6.
System walki włócznią na poziomie mistrzowskim jest trochę w/g mnie niedopracowany ale to nie znaczy, że zły. Można bardzo szybko wyprowadzać ciosy, podobnie jest z różdżką.
Nie wiem dlaczego jest taka różnica p/m normalnym a AB, ale jeśli ktoś chciałby grać łucznikiem przy 10PN na poziom, to niech od razu podniesie również siłę i ochronę wrogów - ochronę to na pewno. Na początku może być trudniej ale to tylko z początku, później będzie się lepiej grało.

W zwykłym returningu, włócznie i rapiery miały penetracje armora. W ab nie widzę tego w opisach broni, mają jakieś dodatkowe zalety ?

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy

tldr

Alternatywny Balans
#934 2018-11-23, 18:44(Ostatnia zmiana: 2018-11-23, 18:51)

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@tldr gdzie to przetlumaczyc? xD

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Pamięć Ram - 16GB

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@tldr gdzie to przetlumaczyc? xD

robisz sobie kopie i wklejasz recznie do translatora

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
Rozumiem, że pogrubienia tyczą się ostatnich zmian w danej wersji?

Jesteśmy ludem wybranym. Bogactwo dla nas, władza dla Beliara. A jego królestwo nastanie, i zadrżą ci ku którym skieruje swój gniew! Więc zapłać propsem, bo inaczej zapłacisz krwią!

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@gekon7 W AB włócznie mają penetrację zbroi. Może dwie pierwsze żelazna i stalowa mogą nie mieć tego parametru ale kolejne na pewno, i np. Gazgula ma 40% przebicia.

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
@tedddy_bear

To Ty jesteś Master of Install Wizard, to też do Ciebie kieruję to pytanie.

AB zarzuciłem na Returninga po uprzednim zainstalowaniu go w wersji spolszczonej tj. tak jak w instrukcji instalacji wersji PL - najpierw returning 2.0, później spolszczenie, a na końcu mieszany dubbing polski z rosyjskim. Czy to może powodować jakieś problemy i czy możliwym jest, że to właśnie taki zabieg odpowiada za błędy z kręgami magii, których ja osobiście doświadczam?

Prosiłbym Cię jeszcze osobiście, jeśli to nie problem, o zamieszczenie instrukcji instalacji jaką Ty się kierowałeś, wraz z najnowszymi, niezbędnymi do zainstalowania plikami. Najlepiej byłoby, gdybyś - jeśli oczywiście masz czas i chęć - założył temat POPRAWNEJ instalacji Returning 2.0+AB Eng Ver. Ułatwi to wrzucanie i aktualizowanie na bieżąco plików gry.

Jesteśmy ludem wybranym. Bogactwo dla nas, władza dla Beliara. A jego królestwo nastanie, i zadrżą ci ku którym skieruje swój gniew! Więc zapłać propsem, bo inaczej zapłacisz krwią!

0 użytkowników
Do góry