[AB] Dyskusja na temat modyfikacji 494887 1735

O temacie

Autor Maciuś

Zaczęty 28.01.2018 roku

Wyświetleń 494887

Odpowiedzi 1735

Nemrok19r

Nemrok19r

Użytkownicy
posty236
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie: zaczynam grać sobie w AB i nigdzie nie mam tabliczek, czy mod wyłączył je?

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Widzieliście już nową Betę AB? Coś pięknego, 168 linijek kolosalnych zmian.
Wiesz może kiedy będzie nowa wersja AB? Zacząłem grać w tą z 08.09 ale widzę, że się szykuje wiele zmian dlatego na razie się wstrzymam, tylko nie wiem na jak długo?

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Obstawiał bym że narazie autor zawiesił wypuszczanie aktualizacji. Ale w przewidywaniach to wyda nową aktualizacje (moim zdaniem) za jakiś 1 miech 2 lub 3 ale to tylko domysły.

Ukończone modyfikacje:
Gothic 1 Mroczne Tajemnice
Returning 1.2 : Bardzo łatwy
Returning 2.0 + AB : Mieszanka łatwy (staty) + trudny (ogólna rozgrywka)
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Mody w trakcie przechodzenia:
Luźne granie w AB (testowanie nowych aktualizacji)
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

Woad

Woad

Użytkownicy
posty82
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Ale już można grać. Codziennie wypuszcza nowe aktualizacje, tylko nie ma angielskiej wersji. Ja na razie gram po rosyjsku. Tylko część rozumiem, ale da się.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy

tedddy_bear

Alternatywny Balans
#764 2018-10-21, 09:44(Ostatnia zmiana: 2018-10-21, 09:49)
Myślisz, że "końcowa" wersja będzie kompatybilna z tymi sejwami które masz obecnie?

ps
Zapodaj link do tej najnowszej wersji?

Nemrok19r

Nemrok19r

Użytkownicy
posty236
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sejwy z wersji październikowej działają, pierwsze co się rzuca w oczy to grafika i tekstury,niesamowicie je podkręcili, co ciekawe spolszczenie( niepełne bez meni) z tej niemieckiej strony( wersja październikowa) też działa, tylko ciekawe jak znowymi questami

Woad

Woad

Użytkownicy
posty82
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Woad

Alternatywny Balans
#767 2018-10-22, 17:44(Ostatnia zmiana: 2018-10-22, 17:57)
O jakim spolszczeniu mówisz? Bo jeśli wrzuciłeś polskie skrypty, to grasz w starą grę z nowym światem. Rozumiem, że chodzi o plik z tłumaczeniem AST tylko. Ale wtedy reszta tekstu w cyrylicy jest nieczytelna, bo polska czcionka nie posiada tych znaków.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
https://rpgrussia.com/resources/vozvraschenie-2-0-alternativnyj-balans-otkrytyj-test-novoj-sborki.160/
Znalazłem w niedzielę i nawet ściągnąłem ale nie jestem w stanie grać w wersję rosyjską. Na niemieckim forum gość mi napisał, że miała być uwolniona ta wersja trzy tygodnie temu, tak więc poczekam, a może wyjdzie na dniach.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czekajcie na pseudo eng wersję, bo mordować się z cyrlicą to pozdro.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
„Bohater może się teraz poruszać strzelając z łuku czy kuszy”na to czekałem od zawsze 👍

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
„Bohater może się teraz poruszać strzelając z łuku czy kuszy”na to czekałem od zawsze 👍
Czyli tak jak jest w Gothiku 3? Akurat zamierzam zagrać sobie w AB łucznikiem. Zapowiada się ciekawie.

Woad

Woad

Użytkownicy
posty82
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Woad

Alternatywny Balans
#772 2018-10-24, 16:41(Ostatnia zmiana: 2018-10-25, 15:37)
Dodatkowo strzały teraz zawsze zadają damage. Przy małym % posługiwania łukiem po prostu często chybiają obok celownika, ale przy większej ilości mobów czasami trafia się jakiegoś obok.

EDIT: W changelogu pojawił się system zaklęć non target z celownikiem.

Nemrok19r

Nemrok19r

Użytkownicy
posty236
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Najnowsza wersja ma mnóstwo błędów: Nie można pogadać z Dagotem na początku, po wyjściu z wieży Xardasa wywala do pulpitu, Teleporty nie działają itp ( jedynie sejwy ze starej wersji działają). Póki co najlepsza wersja to ta z 09.08 2018r

Woad

Woad

Użytkownicy
posty82
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Bzdura. Żadnej z tych rzeczy u mnie nie ma. Musiałeś coś źle zainstalować. Może masz jeszcze jakieś stare pliki. Dodatkowo sejwy ze starej wersji nie powinny ci działać, bo pojawia się komunikat i wyłącza grę. Rosyjski streamer przechodzi najnowszą wersję na streamie i jest już na pustyni.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Bzdura. Żadnej z tych rzeczy u mnie nie ma. Musiałeś coś źle zainstalować. Może masz jeszcze jakieś stare pliki. Dodatkowo sejwy ze starej wersji nie powinny ci działać, bo pojawia się komunikat i wyłącza grę. Rosyjski streamer przechodzi najnowszą wersję na streamie i jest już na pustyni.
Zarzuć linkiem do jego streama.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Woad

Woad

Użytkownicy
posty82
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

biniu10

biniu10

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,

1.To moja pierwsza przygoda z returningiem 2.0 i AB (wcześniej grałem jedynie w Rebalance). Jestem w pierwszym rozdziale i zastanawiam się nad wyborem MO, żeby grać jako mag bitewny. Czy miecze pod inteligencje są konkurencyjne wobec kosturów?

2.I drugie pytanie - czy w returning 2.0 jest możliwość kucia broni z magicznej rudy jako inna klasa niż najemnik/łowca smoków? Jestem czeladnikiem u Harada i podoba mi się system wydobywania żelaza, przetapiania i wykuwania broni.

3.Czytałem, że odpowiednio zbuffowano guru, co bardzo mnie cieszy - ale czy strażnik świątynny też został ulepszony? Ma ktoś jakieś doświadczenia?

Przeczytałem changelog co do nowej wersji AB i zmiany będą faktycznie kolosalne, chyba porzucę obecną postać i zaczekam na premierę. Z góry dzięki za wszystkie porady

Uber Cyrus The Virus

Uber Cyrus The Virus

Użytkownicy
posty118
Propsy25
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Yo!

Zainstalowalem AB (ver. z 08/09/2018)... wczesniej mialem Returninga 2.0 ( i podstawke) po PL (bez rosyjskiego dubbingu)...

Teraz mam albo wszystko po rusku, albo (po instalacji Ang tlumaczenia) po angielsku. O Translatoryjnej polskiej wersji nawet nie wspominam...

Czy da sie zainstalowac AB, by wszystkie dialogi i napisy (z returninga i podstawki) byly po PL, ale tylko czesc z AB po ang?

Dzieki!

MvcieG

MvcieG

Użytkownicy
posty14
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Yo!

Zainstalowalem AB (ver. z 08/09/2018)... wczesniej mialem Returninga 2.0 ( i podstawke) po PL (bez rosyjskiego dubbingu)...

Teraz mam albo wszystko po rusku, albo (po instalacji Ang tlumaczenia) po angielsku. O Translatoryjnej polskiej wersji nawet nie wspominam...

Czy da sie zainstalowac AB, by wszystkie dialogi i napisy (z returninga i podstawki) byly po PL, ale tylko czesc z AB po ang?

Dzieki!
Nie. AB nie jest kompatybilne ze spolszczeniem albo grasz po angielsku z AB albo Grasz po polsku BEZ AB
I jak chcesz grać w AB to zainstaluj wszystko od nowa na czystego Gothica

0 użytkowników
Do góry