[AB] Dyskusja na temat modyfikacji 431683 1735

O temacie

Autor Maciuś

Zaczęty 28.01.2018 roku

Wyświetleń 431683

Odpowiedzi 1735

Woad

Woad

Użytkownicy
posty82
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Pykał ktoś w AB ze Slash&Craft? Bo trochę boję się na tym grać bez gwarancji, że jest zbalansowany.

reveen

reveen

Użytkownicy
posty29
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tabliczki umiejętności zostały usunięte? Nie widziałem jeszcze żadnej

WhiskasReturn

WhiskasReturn

Użytkownicy
posty213
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@reveen Słabo patrzysz. Większość została przeniesiona do późniejszych lokacji (głównie pustynia)

reveen

reveen

Użytkownicy
posty29
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aby zostać magiem ognia trzeba przynieść Karrasowi te 5 tomów? Czy zostało to zmienione?

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z change logów wynika że zostało zmienione.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Po skopiowaniu obu plików przy wczytywaniu zapisu rozgrywki wywala mi bład z brakiem jakiegoś modelu zbroi. Ktoś doświadcza również takiej sytuacji?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa

Hearthstone

Alternatywny Balans
#607 2018-07-31, 10:07(Ostatnia zmiana: 2018-07-31, 10:19)
Jakieś bugi są na tej nowej wersji AB :(  Najpierw Udar szkoli mnie za 1 punkt kuszy 2PN mimo że mam 20% a za to Dragomir uczy mnie do 40% za 1PN , przecież próg to 30% miał być :/ A teraz bug z kuciem grotów do bełtów miałem 55 nagrzanej stali czyli powinien wykuć z tego 2750 grotów a tym czasem zużyłem 50 prętów i wykułem 2500 grotów i co ciekawe dalej mogę kuć groty po 50 szt nie wiem z czego są one kute bo pozostałe 5 nagrzanych prętów jest nie tknięte ??? Patrzyłem w ekwipunku i ani stalowe pręty ani sztaby żadnej z rud mi nie ubywają co groty tworzę z powietrza czy co? Nie polecam tej nowej wersji albo wymaga nowej gry albo twórcy aktualizacji dali dupy :/

Dodam że te bugi zauważyłem w ciągu pierwszym kilku minut gry na nowym patchu nawet nie chce wiedzieć co jeszcze zepsuli

Edit : obrażenia z kuszy też jakieś dziwne są mam kusze która bije 160 i wymaga 200 siły i 56% wyszkolenia kuszy i podczas próby na myśliwych walę ich po 1000 obrażeń? wtf wracam do wersji z 20.07

:D

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Po skopiowaniu obu plików przy wczytywaniu zapisu rozgrywki wywala mi bład z brakiem jakiegoś modelu zbroi. Ktoś doświadcza również takiej sytuacji?

Obu? Są trzy pliki? Dwa idą do /Data, a AST do /System.

No cóż, wczytałem sobie stary zapis maga ognia. Na obecnym patchu czary: Ognista Fala i Deszcz Ognia są strasznie bezużyteczne. Ognista Fala nie zadaje obrażeń a deszczowi ognia znowu chyba zmienili zasięg. Ja nie wiem teraz to moby tylko w zasięgu walki wręcz tyka. Nie wiem po co ruszali tą Falę, taki przyjemnie silny był ten mag ognia. Za to nowy czar Gniew Innosa super, ale dopiero na 6 kręgu. Oberwało się magowi ognia;/

Co do nowej gry... Usuneli zębacza dla Gaana, respi się dopiero po rozmowie z Gaanem. Problem jest taki, że już przy pierwszej rozmowie Gaan zaczepia nas, że bestia nie zyje. No i zadanko potem wisi w dzienniku bo nie ma nic nowego po prawdziwym zabiciu bestii. Ja nie wiem po co oni ruszają takie zadania...

Woad

Woad

Użytkownicy
posty82
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
@Buub Musieli ruszyć zadanie z Gaanem, bo ludzie przypadkowo zabijali bestię i psuli zadanie, przez co całkowicie uniemożliwiali sobie dołączenie do myśliwych. No ale widać wkradło im się kilka bugów, co jest nieuniknione przy takiej liczbie zmian.

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Nie wiedziałem, widocznie zawsze najpierw rozmawiałem z Gaanem. Czyli teraz nie da się tego zadania rozwiązać prawidłowo bez cheatów. Jak miło...

Woad

Woad

Użytkownicy
posty82
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Pewnie niedługo wleci fix. Już jest paczka testowa na dysku.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Buub Musieli ruszyć zadanie z Gaanem, bo ludzie przypadkowo zabijali bestię i psuli zadanie, przez co całkowicie uniemożliwiali sobie dołączenie do myśliwych. No ale widać wkradło im się kilka bugów, co jest nieuniknione przy takiej liczbie zmian.

Że co?

Przecież dołączenie do myśliwych wymaga tylko 3 skór cieniostwora. A zabicie tego zębacza jest potrzebne do bycia szefem myśliwych (poparcie Gaana)

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ

Że co?

Przecież dołączenie do myśliwych wymaga tylko 3 skór cieniostwora. A zabicie tego zębacza jest potrzebne do bycia szefem myśliwych (poparcie Gaana)
Zgadza się.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Woad

Woad

Użytkownicy
posty82
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Cytowałem Rosjan z forum. Możliwe, że się pomylili i chodziło im właśnie o to.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Witam

W świątyni łez jest 9 (pokazał ognik)  tabliczek znalazłem 6.
1- tabliczka w tunelu pod świątyni z pełzaczami rudy jest tam też eliksir życia
2-tabliczka na filarze na lewo od wejscia do światyni
3- to co wyżej po prawej pod głową kamiennego strażnika
4- za pierwszą pułapką na ołtarzu
5-6 w komnacie z bossem szkieletów (wojownik)

Jedna tablica jest też u bossa szkieletów (maga) z tego co pamiętam

Gdzie są 2 pozostałe tabliczki przeszukałem całą świątynię i nic nie znalazłem ??

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W ogóle korzysta ktoś z was z ognika z amuletu? (Numpad7). Beka, że są trzy opcje do wyboru i ognik może podawać informacje o tym ile w danym ZENie w którym aktualnie jesteśmy zostało do zebrania: roślin, i tabliczek a za 55 szt. rudy mały gnojek przeszuka wszystko co się da. Dla mnie to jest pro.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
W ogóle korzysta ktoś z was z ognika z amuletu? (Numpad7). Beka, że są trzy opcje do wyboru i ognik może podawać informacje o tym ile w danym ZENie w którym aktualnie jesteśmy zostało do zebrania: roślin, i tabliczek a za 55 szt. rudy mały gnojek przeszuka wszystko co się da. Dla mnie to jest pro.

Jak działa to szukanie daję mu rudę a ten stoi tylko ?? Znalazłeś wszystkie tabliczki w świątyni łez ?

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy

tldr

Alternatywny Balans
#618 2018-08-01, 14:17(Ostatnia zmiana: 2018-08-01, 14:23)
Ja dopiero Jarkendar zacząłem eksplorować, nawet nie oczyściłem kanionu z piratami. Masz max lvl ognika?

edit///// u mnie też ognik stoi jak mu dam rudy. Ale Lipa ;/

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Mam 4 poziom ognika :) Może 3 tabliczki było obok maga szkieleta bo nie mam już pomysłu w samej komnacie z łzą nie ma ani jednej tabliczki. Może ognik w tej lokacji jest zbugowany i źle pokazuje ilość tabliczek bo przeszukałem każdy centymetr tej lokacji

0 użytkowników
Do góry