[quote author=Thoro link=topic=290.msg44685#msg44685 date=1234487772tawiam na MP5. KS M4/M16/G36C. Nigdy nie byłem zwolennikiem AK, oraz broni na niej wzorowanej. Mimo iż faktycznie, technicznie jest niezawodny to celność oraz poręczność leżą i kwiczą.
- Karabiny/karabiny wyborowe
>Zawsze podobał mi się M1-Garand. Ale że od wojny jesteśmy ładne 70lat, a sprzęt przeszedł spore zmiany możemy liczyć na o wiele większą wydajność. Co do KW to Dragunov od zawsze na zawsze. Chociaż mogę śmiało dołączyć jeszcze Barrett.
- Pistolety
>Tutaj właściwie trudno mi wybrać. Nigdy nie interesowałem się tym zbytnio. Jednak gdybym miał wybierać to USP. Ale potraktujcie ten wybór z przymrużeniem oka.
- Broń wsparcia
>Tutaj swego zdania nie wyrażę. Broń tę traktuję jako niehumanitarną podobnie jak miotacze ognia. Nie dają żołnierzowi żadnej szansy, gdyż broń służy do... masowej rzezi. Inaczej tego ująć nie mogę. Wszyscy mogliśmy zobaczyć jej skutki w doskonałym filmie "szeregowiec ryan", gdzie takowej broni używali Niemcy.
- Broń najbardziej niezawodna
>M1-Abrams jeśli można, Javelin, AC-130A, AC-130E ale przede wszystkim AC-130U.
- Największy bubel
>Broń nuklearna, jądrowa. Szlag by to trafił i tyle. To już nawet nie jest broń, ale po prostu narzędzie do masowego ludobójstwa.