Witam
Czy ktoś z Was próbował coś szperać w plikach *.big KoA:R? Postanowiłem wprowadzić drobne kosmetyczne zmiany na głównym ekranie gry, oraz na mapie jako takiej. Ideą jest, by zredukować elementy UI, które strasznie psują screenshoty. Wszystkie te elementy są zbyt bardzo na środku ekranu, pozostawiając do krawędzi spory margines.
Gdy idzie o HUD, pousuwałem z grafiki, co chciałem, tj. ramkę mapy, ramkę broni w rękach, oraz ramkę pasków życia/many... Zmniejszyłem ikony paska umiejętności na spodzie ekranu, również usuwając ramki. Okazuje się, że pod ramką pasków życia/many jest prostokątny brunatny obszar, który według mnie nie jest wypełniony teksturą, tylko jakoś programowo, czy coś. Nie pozwala to efektywnie pozmniejszać tych pasków (a chciałbym, by miały one najwyżej 2px szerokości), bo ten obszar i tak jest cały czas widoczny... No dobrze, moje pytanie brzmi: gdzie są jakieś parametry, dzięki którym po prostu przesunę ten element? Albo - gdzie jest tekstura tego obszaru, jeżeli to jednak tekstura?
A teraz na temat mapy: usunąłem znaczniki questów - te kółka, wykrzykniki i znaki zapytania, które psują zabawę, mówiąc z wejścia, gdzie trzeba iść. Nie mogę jednak znaleźć strzałek pokazujących, że cel jest powyżej/poniżej pozycji gracza, co często i tak zdradza lokację... Jakieś pomysły?
Jeszcze takie postscriptum
Tak naprawdę zabrałem się za sprawę dwa dni temu i jeszcze nie rozkminiłem tych *.big'ów. Szukam informacji na bieżąco, ale wiem, że ta gra nie posiada praktycznie żadnego modowania i może być ciężko. Wszelkie drogowskazy do źródeł wiedzy/narzędzi bardzo mile widziane.
Pozdrawiam