Out of memory 7821 5

O temacie

Autor KaciPL

Zaczęty 27.06.2017 roku

Wyświetleń 7821

Odpowiedzi 5

KaciPL

KaciPL

Użytkownicy
posty14
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Zainstalowalem Lhiver 1.0 PL i DX11 i co parenascie minut wyskakuje mi blad out of memory. Mialem juz kiedys problemy z tym w modzie unbalance 1.4. Mam 12GB ram i 6Gb karte graficzną wiec watpie zeby bylo to przez slabe specyfikacje. Czytalem ze niby mozna jakos pamiec w gothicu zwiekszyc ale nie wiem do konca jak. Pomocy

Zeratius

Zeratius

Użytkownicy
posty3
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przyczyną jest DX11...

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Jak wyżej. Specyfikacje komputera są mało ważne, ponieważ Gothic po prostu nie alokuje więcej niż chyba 2 GB pamięci, bo nie obsługuje 64-bitowego systemu. Wiele starszych gier ma ten problem.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
@Zucklov mała poprawka - nie obsługuje 4GB RAM (32-bit = max. 4GB ramu). Poszukaj na necie 4GB patch, gdzieś jakiś był, to pomoże rozwiązać ten problem :ok:

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

H3xty

H3xty

Użytkownicy
posty11
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Zucklov mała poprawka - nie obsługuje 4GB RAM (32-bit = max. 4GB ramu). Poszukaj na necie 4GB patch, gdzieś jakiś był, to pomoże rozwiązać ten problem :ok:

http://ntcore.com/4gb_patch.php

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Znam to jak i np Large Address Aware, nie wszystkim grom pomaga, np. Anno 1404 przestaje dawać ostrzeżenie o braku pamięci, ale i tak freezuje po osiągnięciu starego limitu, ergo jest gorzej, bo nie jesteś nawet o tym ostrzegany :F Więc czasem lekarstwo jest gorsze od choroby, to wszystko zależy od gry.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry