Nieoficjalne patche by Nergal 86704 198

O temacie

Autor Nergal

Zaczęty 20.06.2017 roku

Wyświetleń 86704

Odpowiedzi 198

furlon

furlon

Użytkownicy
posty70
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
możesz dodac mozliwosc ulepszenia kostórów magów oraz ich szat maga ognia wody nekromanty guru

Nergal

Nergal

Użytkownicy
Kawał ch*ja, reszta dziada
posty84
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kawał ch*ja, reszta dziada
Kostury w ulepszonej wersji są dostępne w 4 rozdziale. A szat jest wystarczająco. Od 4 kręgu masz nową szatę, od opiekunów masz adepta, potem w 5 rozdziale masz szatę w zależności od wybranego żywiołu.

Nieoficjalne patche do Returning Rebalance v2.1:
http://themodders.org/index.php?topic=28417.0

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Tak wpadłem na pomysł aby dodać gdzieniegdzie w jakiś ciężko dostępnych miejscówkach trochę więcej smoczych korzeni czy innych alloesów i innych rzadkich roślinek?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
To jest edycja zena tego skryptami nie dodasz

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Nergal

Nergal

Użytkownicy
posty84
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Poza tym, podliczyłem kiedyś wszystko i spokojnie z bonusów idzie nabić +200 siły tak na luzie. Orkowe eliksiry, eliksiry z pomyjów, orkowe serca, zupki z zółwi i 500 siły jest osiągalne nawet w 4 rozdziale.
Do tego z biżuterią klasową i bonusem setowym masz więcej tej siły.
A co do edycji zena to jest to wykonalne, ale w tym momencie musiałbym najwięcej ważący plik .mod rozpakować, a wątpię, że dla paru pierdółek ludziom chciałoby się ściągać kilka GB.

A tak btw, @Tizgar skryptami dodasz, ale trzeba znaleźć odpowiedni waypoint/freepoint i funkcją bodajże Wld_InsertItem :D

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
To jest edycja zena tego skryptami nie dodasz

Aha no rozumiem, spoko.

Nergal97pl:

Łoł no to nieźle, nie spodziewałem się że z samych bonusów aż tyle tego jest :P

Nergal

Nergal

Użytkownicy
posty84
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Kolejna aktualizacja. Myślę że to już wystarczy. No chyba, że pojawią się jakieś bugi.

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanko.
Mam na kompie patch 1_3_1_PL.

Z tego co kojarzę Gallhald uczył mnie magii i miałem runę zniszczenie ożywieńca. W tamtym patchu uczyl kazdej gildii ?

Nergal

Nergal

Użytkownicy
posty84
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Od 1.3.2 zniszczenia uczyl tylko magow.

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To mówisz mistrzu że w grajac na tym patchu 1.3.1 mnie nauczy ?
Bo według listy zmian jest zapis ze nie moze uczyć magi a nagroda jest eliksir potęgi...

Nie czaje tego bo ostatnio jak grałem na tym samym patchu to mialem rune zniszczenia ozywienca.

Nergal

Nergal

Użytkownicy
posty84
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Nie rozumiesz chyba.
1.3.2: Gallahad uczy każdego ALE zniszczenia ożywieńca uczy tylko magów. Dodatkowo masz eliksir potęgi w jego inwentarzu do kupienia. Albo hajs czy mikstura do wyboru (siły/many/zręczności)
1.4: Gallahad uczy TYLKO magów. Nagrodą dla innych jest hajs albo mikstura do wyboru (siły/many/zręczności)
1.3.1 Gallahad uczy każdego. Runa zniszczenia ożywieńca dostępna dla każdego. Dodatkowo masz eliksir potęgi w jego inwentarzu do kupienia. Albo hajs czy mikstura do wyboru (siły/many/zręczności)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Czyli 1.3.1 jest najlepsza. Nie wiem po co zmieniales to u siebie, że gallahad uczy tylko magów. Miałem nadzieje, że w swoich patchach po prostu poprawisz to co zjebali w patchach 1.3.2 i 1.3.3 ale jak widzę Polak zawsze musi dać coś od siebie i coś zjebać... szkoda.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Czyli 1.3.1 jest najlepsza. Nie wiem po co zmieniales to u siebie, że gallahad uczy tylko magów. Miałem nadzieje, że w swoich patchach po prostu poprawisz to co zjebali w patchach 1.3.2 i 1.3.3 ale jak widzę Polak zawsze musi dać coś od siebie i coś zjebać... szkoda.
Kurde...
NIE JEST NAJLEPSZA.
Bo 1.3.1 ma okropnego buga gdzie każda broń magiczna zadaje kosmiczny dmg, nic Polak ci nie zjebał...
Runy nie są dla wojów tylko dla magów, a w szczególności te potężne, także wszystko się zgadza i jest to logiczne, to że ty lubisz grac na bugach, to nie znaczy że wszyscy.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie, takie było zamierzenie twórców Returninga, aby nie-magowie mogli się uczyć u Gallahada podstawowych run. Były bugi - jak powiedziałeś - ale potem przyszedł Tizgar z innymi i zamiast naprawić bugi, to rozpierdolili system walki gdzie teraz musisz być dzieckiem albo no-lifem i grać w gry 24/7 bo zwykłego szkieleta tłucze sie 5 minut. I teraz przyszedł Nergal z zamiartem poprawienia tego, ale zamiast tylko poprawić i naprawić wpierdala kolejne bzdetne i bezsensowne rzeczy do moda. Szkoda, naprawde wielka szkoda bo widzialem w tym patchu potencjal, nawet ściągnałem i ciągle jest na pulpicie, chciałem zagrać w niego jak sciagne Returninga. Ale jak widać, zapowiada się, że na pulpicie już pozostanie.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Nie, takie było zamierzenie twórców Returninga, aby nie-magowie mogli się uczyć u Gallahada podstawowych run. Były bugi - jak powiedziałeś - ale potem przyszedł Tizgar z innymi i zamiast naprawić bugi, to rozpierdolili system walki gdzie teraz musisz być dzieckiem albo no-lifem i grać w gry 24/7 bo zwykłego szkieleta tłucze sie 5 minut. I teraz przyszedł Nergal z zamiartem poprawienia tego, ale zamiast tylko poprawić i naprawić wpierdala kolejne bzdetne i bezsensowne rzeczy do moda. Szkoda, naprawde wielka szkoda bo widzialem w tym patchu potencjal, nawet ściągnałem i ciągle jest na pulpicie, chciałem zagrać w niego jak sciagne Returninga. Ale jak widać, zapowiada się, że na pulpicie już pozostanie.

EEE... że co?
przecież naprawili te bugi, i na nowszym patchu nie ma już bugów typu bugged magiczne bronie.
A system walki jest taki sam, to zostało nietknięte, więc ocb?

A kt oci każe bić szkieleta 10minut? są na niego bronie, to jest proste, woj ma bronie 1h i 2h na nieumarłe a mag runę, WSZYSTKO się zgadza, twoje narzekania są przesadzone i to grubo, rozumiem jeszcze 1.3.2 bo to trudny patch i jest nie dla każdego ( nie dla ciebie jak widać ) ale patche od Nergala są teoretycznie idealne.

Nergal

Nergal

Użytkownicy
posty84
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Jak tak bardzo wam nie pasuje Gallahad, to mogę to usunąć. Kurde to jest jeden warunek w InfoAddChoice.
Zresztą, na cholerę Ci ten Gallahad na np. Wojowniku? Zmniejszenie potwora? Zwojów jest wystarczająco na potwory, na które lepiej je użyć. Leczenie? Po przeleceniu się po całym Khorinis i Jarku zwojów jest z 20 łącznie (lekkich, średnich i ciężkich). Dodatkowo po coś Tizgar i Thompson dodali wodę do handlarzy i zmienili receptury mikstur. Zniszczenia ożywieńca nie będę komentował. Garry mnie uprzedził - mag ma runę, woj ma miecze, łucznik ma łuk na trupy.

To samo z bractwem. Wg mnie dołączanie do tych frakcji było źle przemyślane. Zamysł Strażnika Świątynnego i Guru był że awans dostajesz dopiero po odnalezieniu Cor Angara. Guru jako mag, miałby w tym momencie przesrane z racji tego, że jakoś tego Cor Angara trzeba odszukać - czyt. olać Płomień Eligora i lecieć od razu w 2 rozdziale do GD. Strażnik Świątynny teraz, tak jak pozostałe gildie dostaje awans w 3 rozdziale. (Paladyn i Łowca za uwolnienie Benneta, Strażnik za zadania wymienione w changelogu.

W miarę starałem się wyłapywać błędy, bugi na forum, u youtuberów i na bieżąco je eliminowałem.

Pisałem, jakieś sugestie,problemy,bugi,cokolwiek - Piszcie. Nic nie doszło. A potem przychodzi @Werewolf i zamiast wcześniej napisać, że to nie pasuje, to jest takie i takie, to lepiej zjechać od góry do dołu. Bosh.

Poza tym, masz wcześniejsze patche. A nawet jeśli, to sam możesz to zrobić, bo gothicVDFS i GothicSourcer nie są aż tak skomplikowane.

Nie dość, że robisz za darmo, nawet nie żebrząc o propsy, to jeszcze Cię opierdolą....

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Bo niepotrzebnie ruszasz mechaniki które w podstawowym returningu były dobre, o to mi chodzi.

KOMPUTER:
Spoiler

Nergal

Nergal

Użytkownicy
posty84
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Jeżeli naprawdę mój patch jest taki zły, bo miesza to zawsze masz czystego returninga* 1.1. Tyle z mojej strony.

//Przepraszam, ReBalance.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Jeżeli naprawdę mój patch jest taki zły, bo miesza to zawsze masz czystego returninga* 1.1. Tyle z mojej strony.

//Przepraszam, ReBalance.

Nergal nie rób tego.

Nie dogadzaj poszczególnym jednostkom, bo zawsze jakieś inne będą miały pretensje, to co zrobiłeś jest dobre, bo przynajmniej w inny sposób utrudnia rozgrywkę, ale za to ułatwia niektóre mobki.
Także rób to co uważasz za słuszne, nie daj się ponieść narzekaniom ze strony kogoś tam, bo coś mu się nie podoba, w ten sposób NIKOMU nie dogodzisz.

Także wszystko jest ok.

Nergal

Nergal

Użytkownicy
posty84
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Nie mam zamiaru. Skoro ludzie to ściągają i nikogo kto narzeka, poza Werewolfem nie widzę, to nie mam zamiaru nic narazie zmieniać.

Spoiler
A przejmować się nie mam zamiaru, tymbardziej jeśli czasami przeglądam forum i posty pana W. są na poziomie Mac Duna albo i gorzej.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry