Gothic + DX11 Problemy (temat zbiorczy) 15491 9

O temacie

Autor H.i.e.n.A

Zaczęty 13.06.2017 roku

Wyświetleń 15491

Odpowiedzi 9

H.i.e.n.A

H.i.e.n.A

Użytkownicy
posty1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam,
Po pobraniu z waszej strony ( http://themodders.org/index.php?topic=27984.0 ) tych linków podczas włączania instalacji któregokolwiek pojawia mi się błąd  NSIS. Mógłby mi ktoś pomóc z tym problemem ?

Z góry dziękuję, HienA

Silent Soul

Silent Soul

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Podczas grania w moda L'Hiver z zainstalowanym DirectX 11 wyskakuje mi po jakimś czasie błąd z komunikatem "Out of memory" zazwyczaj co 30 minut od włączenia gry. Trochę to irytuje i chciałbym poprosić Was o pomoc.

Zainstalowałem Gothic 2 NK > Gothic2_fix-2.6.0.0-rev2 > Gothic2_PlayerKit-2.8 > G2NoTR-SystemPack-1.7 > DirectX11 do Gothica (zaktualizowany z automatycznie pobranymi teksturami) > L'Hiver 1.0

FPSy były w granicach 200-100 z tymi modyfikacjami

Zdecydowałem, że usunę wszystko i zainstaluje od nowa, ale bez DirectaX (Z owymi patchami i samym L'Hiverem 1.0)

Z samym tym modem FPSy skakały od 30-50

Już przeżyłbym brak DirectaX, ale żeby chociaż ta modyfikacja działała płynnie

Bardzo proszę o pomoc

Specyfikacja:
Windows 10 Pro 64
i3-6100
8GB ram
GeForce GTX 950

Pozdrawiam.

Elligon

Elligon

Użytkownicy
posty38
Propsy18
Profesjabrak
  • Zbanowany

Elligon

L'HIVER + DIRECTX 11
#2 2017-06-26, 08:25(Ostatnia zmiana: 2017-06-27, 08:34)
Jasne. System jest 64-bitowy, ale aplikacja (czy to Gothic II, czy ten render pod DX11, czy ten L'Hiver) jest 32-bitowa. Czyli system może przydzielić do niej tylko 2-3.5 GB pamięci. Ten L'Hiver wygląda na zasobożerny, do tego dochodzi antyczny zEngine Gothica no i problem gotowy z użyciem RAMu.

Zaaplikuj TEN patch do wszystkich .EXE których twoja zmodyfikowana gra może użyć (tylko nie zapomnij o zrobieniu sobie uprzednio ich kopii zapasowych). Kliknij "DOWNLOAD THE 4GB PATCH" na dole strony. Sam go używałem do dosyć pomodowanego Fallout 3 kiedyś tam i działał.

Jeszcze TUTAJ masz coś na ten temat wraz z jakąś aplikacją. Oczywiście wszystko po angielsku, a tego nigdy nie używałem, ale wiem że działało moim kumplom. Do tego jednak będziesz potrzebował .NET Framework 4.5, a nie wiem czy W10 ma go domyślnie na stanie.

Nie zapomnij napisać czy zadziałało. Jak nie - jest być może jeszcze inny sposób, ale o wiele bardziej skomplikowany.

Silent Soul

Silent Soul

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dalej nic, ale dziękuje za pomoc. W wieży Xardasa do 50 fpsów, a w mieście średnio 30 :/

Nie rozumiem jak to możliwe... Wszystkie inne modyfikacje działają bez zarzutu jak normalny czysty Gothic 2 tylko ta jedna nie chce coś współpracować eh...

Może to wina tej "Nowej szaty graficznej" dodanej w L'Hiver?

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Może głupie pytanie, ale czy aby na pewno masz zainstalowany sterownik DX? Najlepiej pobierz najnowszy i zainstaluj, bo możesz nie mieć, albo masz uszkodzony lub niepełną wersję.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Elligon

Elligon

Użytkownicy
posty38
Propsy18
Profesjabrak
  • Zbanowany

Elligon

L'HIVER + DIRECTX 11
#5 2017-06-26, 10:38(Ostatnia zmiana: 2017-06-27, 08:35)
Jak Bodgan powyżej wspomniał - może biblioteki DirectX są uszkodzone. Weź pobierz STĄD online instalatora i uruchom. Jak zainstaluje - to zobacz czy coś dało, a jak nie - to kontynuuj poniżej.

A teraz skomplikowana sztuczka, której użyłem na Dead Space 1 (i kilku innych grach, jak Risen 1; nie używam na Gothic 2 bowiem ten działa mi płynnie i nie wysypuje się do Windows), który też krzaczył się w okolicach 40 FPSów na mocarnej maszynie (mimo iż z Windowsem 7). Po prostu komputer był za szybki i wyświetlał tak dużo klatek, że aż gra się krzaczyła; tak może być tez i w twoim przypadku. Najpierw pobierz D3DOverrider. Uruchom poprzez D3DOverrider.exe, a jego ikona wyląduje w trayu. Kliknij ją, a potem w oknie co wyskoczy, obok ikony kosza naciśnij plus. Następnie zlokalizuj Gothic2.exe oraz GothicStarter.exe i GothicStarter_Mod.exe (ten ostatni to po to, aby być bezpiecznym). Jak już wylądują w Overriderze, to wybierz Gothic2.exe i po prawej zaznacz "HIGH" w "Application Detection Level", a następnie "Force Triple Buffering" i "Force VSync". To samo zrób dla pozostałych .EXE wymienionych powyżej.

To połowa drogi. Następnie pobierz RivaTuner Statistics Server i zainstaluj (pobierz wersję 6.6.0, a nie najnowszą BETĘ). W tym nowo zainstalowanym programie dodaj również Gothic2.exe i te pozostałe, na wzór tego co przeczytałeś w paragrafie powyżej. Potem znajdź Gothic2.exe w oknie RivaTunera i w menu po prawej zaznacz "Limit FPS" i wpisz 60; tak samo dla tych pozostałych.

Teraz uruchom moda przez GothicStarter.exe i zobacz czy to coś dało.

A jak nie - to chyba zostaje już tylko się pociąć.  :|

Silent Soul

Silent Soul

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zrobiłem wszystko co napisaliście i ani lepiej ani gorzej.
Chyba po prostu nie jest mi godzien zagrać w L'Hivera xp
No cóż... Dziękuje Wam wszystkim za pomoc, przejdę jeszcze raz czystego Gothica 2 ^^

kuba2000

kuba2000

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam problem gothic 1 po zainsatlowaniu dx11 wlacza sie jest dzwiek i nawet gre moge zaczac ale obraz jest bialy i mruga i widac najwyzej kursor. Ten sam problem mialem w  g2 ale zainstalowalem d3d11 redender 17.1 i dziala prawidlowo. Jak mam sobie z tym poradzic?

kowixq

kowixq

Użytkownicy
posty7
Propsy2
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Zrobiłem wszystko co napisaliście i ani lepiej ani gorzej.
Chyba po prostu nie jest mi godzien zagrać w L'Hivera xp
No cóż... Dziękuje Wam wszystkim za pomoc, przejdę jeszcze raz czystego Gothica 2 ^^

Wszystko bedzie ladnie latalo na najnowszym 17.6.7 Clockworkmod Dx11 i  jesli na samym koncu wgrasz "Gothic II - 2.6 (fix)-rev2   - bo ten plik niweluje te twoje crashe dotyczace zbyt malej pamieci :).
Sprobuj i sie przekonasz, ale zrob to w takiej kolejnosci jak podawalem :).

Matma to chleb powszedni...

Araxus1995

Araxus1995

Użytkownicy
posty117
Propsy10
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam problem Gram Gothic 2 z DX11 i podczas próby odpalenia cutscenki nie pokazuje się ona i tylko obraz gry zapauzowany bez menu.(tak jak przy nacisnieciu klawisza pause break tyle że nie klikałem tego klawisza.) Wie ktoś jak to rozwiązać?

0 użytkowników
Do góry