Jak zrobić pełny szkielet w pancerzu? 2053 3

O temacie

Autor Mind Fear

Zaczęty 8.05.2017 roku

Wyświetleń 2053

Odpowiedzi 3

Mind Fear

Mind Fear

Użytkownicy
VLTSW
posty39
Propsy10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • VLTSW
Witam,
Mam problem ze zrobieniem skryptu na szkieleta w pancerzu, dokładnie w ubraniu kapitana i to jest problemem ponieważ do skryptu pana cienia dodaje ten pancerz, a on różni się od podstawowej zbroi ponieważ odkrywa część ciała i widać ciało człowieka :
Spoiler
//=================
//   Wygląd
//=================

func void B_SetVisuals_Skeleton_Pirate()
{
   Mdl_SetVisual      (self,   "HumanS.mds");
   //Mdl_ApplyOverlayMds    (self,   "humans_skeleton.mds"); //FIXME s.Skeleton.
   Mdl_ApplyOverlayMds    (self,   "humans_1hST1.mds");
   Mdl_ApplyOverlayMds    (self,   "humans_2hST2.mds");
   Mdl_ApplyOverlayMds    (self,   "humans_BowT1.mds");
   Mdl_ApplyOverlayMds    (self,   "humans_CBowT1.mds");
   //                        Body-Mesh      Body-Tex   Skin-Color   Head-MMS   Head-Tex   Teeth-Tex   ARMOR
   B_SetNpcVisual                                                (self,MALE, "Ske_Head", 0,0,ItAr_Pir_H_addon);
};
Słabo ogarniam skrypty i nie wiem co zmienić żeby taki szkielet miał teksturę ciała szkieleta, nie tylko głowę. Próbowałem użyć wyglądu zwykłego szkieleta, ale wtedy nie widać nawet głowy. Ktoś ma pomysł, jak to najlepiej zrobić?

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
Wszyscy skończymy w Choroszczy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wszyscy skończymy w Choroszczy
Dać npc'owi teksturę czaszki zamiast twarzy i daj mu gildię szkielet
Powinno działac
Nic innego ci doradzić nie mogę a inaczej się chyba nie da skoro PB nawet tak robiło

TheKetrab

TheKetrab

Użytkownicy
posty334
Propsy217
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
Musisz wiedzieć, że pancerze nie nakładają się na ciało, tylko je podmieniaja. Chcąc zrobić ubranie kapitana dla szkieleta, musisz otworzyć zbroję asc blenderem i ta część gdzie widać ciało, zamienić na kości szkieletu. Rhademes, quarhodron mają zmienione tylko twarze, zbroja kruka i tak nie odkrywa ciała.

@up: jest cała głowa chyba szkieleta a nie tylko twarz.

Mind Fear

Mind Fear

Użytkownicy
VLTSW
posty39
Propsy10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • VLTSW
Dać npc'owi teksturę czaszki zamiast twarzy i daj mu gildię szkielet
Powinno działac
Nic innego ci doradzić nie mogę a inaczej się chyba nie da skoro PB nawet tak robiło
Ten skrypt co napisałem robi dokładnie to samo.
Musisz wiedzieć, że pancerze nie nakładają się na ciało, tylko je podmieniaja. Chcąc zrobić ubranie kapitana dla szkieleta, musisz otworzyć zbroję asc blenderem i ta część gdzie widać ciało, zamienić na kości szkieletu. Rhademes, quarhodron mają zmienione tylko twarze, zbroja kruka i tak nie odkrywa ciała.

@up: jest cała głowa chyba szkieleta a nie tylko twarz.
Tego właśnie się obawiałem ... dobra, mimo wszystko dzięki.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry