Konwersja czcionki 1493 2

O temacie

Autor K4R0L111

Zaczęty 4.05.2017 roku

Wyświetleń 1493

Odpowiedzi 2

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Jest jakiś sposób na konwersję czcionki z formatu TrueType na Gothicową bitmapę czy trzeba samemu teksturę przerabiać? :hmmm:

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Konwertujesz do formatu .tga, po czym wymuszasz konwersję grą (dodajesz jakiś printscreen ze swoją teksturą czcionki). Gothic powinien się zaciąć na około 2 - 15 sekund i stworzyć ją w formacie .fnt. Jeśli się nie uda, bądź tekstura nie będzie ani troszkę przypominała tej, co dodałeś - wyłącz grę i włącz ją od razu ponownie. Jeśli zaś po ponownym włączeniu dalej dupa, zmień nazwę na jakąś losową, np. walnij ręką w klawiaturę i zostaw taką nazwę, po czym ponów czynności, które podałem wyżej i w końcowym efekcie zmień wszystkie nazwy tych nowych tekstur na swoje (jeśli chcesz).

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany

K4R0L111

Konwersja czcionki
#2 2017-05-04, 16:33(Ostatnia zmiana: 2017-05-04, 17:00)
Hmm  :hmmm:
Dziwnie to brzmi ale Gothic zawsze był inny niż reszta  :D
Spróbuję i napisze czy działa  :ok:

Post połączony: 2017-05-04, 17:00
Ja pierdole. Szkoda mi na to nerwów.
Albo nie widać liter w czcionce albo zSPY wywali błąd na 200 linijek.
Co mi się nie podoba w oryginalnej czcionce? xD

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry