[G2NK] UnBalance v1.4.1 173107 485

O temacie

Autor Siemekk

Zaczęty 27.01.2017 roku

Wyświetleń 173107

Odpowiedzi 485

Frizbick
  • Gość
To chyba od obrażeń obszarowych, taki sam problem pojawiał się w Czasie Zapłaty. Z ciekawości Siemek, znalazłeś na to jakieś rozwiązanie czy lepiej to wywalić?

Bombirek

Bombirek

Użytkownicy
posty8
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam problem. Wszystko zainstalowałem zgodnie z kolejnością na czystego Gothica i po odpaleniu nowej gry mam problem ... otóż nie widać okien z napisami dialogowymi ani nie widać jak się wybiera jaką opcje, nie widać żadnych podpisów przedmiotów, nie mam paska życia itp, a nawet nie widać esc jak się włączy a da się wtedy zapisać grę jakby było włączone ale po prostu nie widać jakby miał włączony na kodach toogle deskop.Mam zainstalowany DX11. Proszę o pomoc, pozdrawiam :)

Nemrok19r

Nemrok19r

Użytkownicy
posty236
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bombirek-- A jaką wersje DX zainstalowałeś?(17.4) jak najnowszą to tak będzie, ja gram na 17.1 i jest ok, jak będziesz instalował starszą wersje, i odpalisz grę, to nie aktualizuj tylko wybieraj NIE przy każdym odpaleniu, bo automatycznie aktualizuje do najnowszej. a na najnowszej się chrzani   

Ronnie

Ronnie

Użytkownicy
posty29
Propsy4
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
@Johny599 - nie używaj Szponu Beliara, to on powoduje wszystkie problemy.

@Bombirek - tak jak Nemrok19r napisał, przy czym odpowiedź na to znajdowała się w "Cęste pytania" w pierwszym poście.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
@Frizbick w moim modzie system wykrywania kolizji i NPC jest podobny do tego z CZ 1.6 :)

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Nemrok19r

Nemrok19r

Użytkownicy
posty236
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem, moja postać nie zadaje żadnych obrażeń bronią jedynie łukiem i kuszą, da się to naprawić?

Ronnie

Ronnie

Użytkownicy
posty29
Propsy4
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Napisałem o tym dokładnie dwa posty wyżej.

@Siemekk - możesz rozbudować FAQ o te kilka pozycji, które wciąż i wciąż się tu przewijają?

mediewista

mediewista

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ten sam problem, nie używam szponu beliara :(

Nemrok19r

Nemrok19r

Użytkownicy
posty236
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja również nie używałem szponu, jestem na początku 2 aktu i przy piramidach( tam gdzie magowie wody)  postać przestała zadawać obrażenia mieczem

zeromus

zeromus

Użytkownicy
posty30
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sprawdził ktoś co dokładnie dają kolejne poziomy używania tarczy? Z tego co widzę są trzy stopnie.Pierwszy pozwala założyć tarczę.A drugi i trzeci stopień umiejętności? Mam właśnie 40 wolnych punktów nauki i zastanawiam się czy  zainwestować w tarcze lub w regeneracje many.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Nowe animacje. W 1.5 uniknę błędu z brakiem obrażeń z powodu, że zostanie lekko poruszony wątek szponu.

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jako, że nie chce mi się z moim zbuntowanym internetem przeglądać stron w poszukiwaniu czy ktoś już zadał takie pytanie to, wiadomo jak naprawić błąd podczas którego wywala mnie z gry, gdy chcę się położyć? Gram na wersji 1.4 chyba z zainstalowaną łatką 1.4.1 miałem tekst z tymi kamieniami, więc raczej 1.4.1
@Edit
https://zapodaj.net/2bf4b3b3ef3fa.png.html jakby potrzebne było

Bombirek

Bombirek

Użytkownicy
posty8
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dziękuje za pomoc !
Teraz mam inny problem a konkretnie wgl mi nie działają mi nowe dialogi. Mam wpis w dzienniku np o tych kamieniach druidów ale nie działał ten dialog z Xardasem jak i z wrzodem xdd

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Ja mam pytanie do autora, dałoby radę dać poziom trudności z Lhivera na trudnym, a na bardzo trudnym ten burdel typu głód itd? Nie widzi mi się grać z głodnym bohaterem :D :D

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Gothic II UnBalance 1.4
#274 2017-02-16, 18:26(Ostatnia zmiana: 2017-02-16, 19:46)
Ja mam pytanie do autora, dałoby radę dać poziom trudności z Lhivera na trudnym, a na bardzo trudnym ten burdel typu głód itd? Nie widzi mi się grać z głodnym bohaterem :D :D
A tak płaczesz że masz za trudno.  :pokerface: Poziom trudności to nie tylko w grach wieksze statystyki potworów

Jakby została poprawiona sztuczna inteligencja potworów to co innego, ale nic w tym kierunku nie zostało zamierzone ;)
To znajdź jakiś zaawansowanych programistów do tego

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Jakby została poprawiona sztuczna inteligencja potworów to co innego, ale nic w tym kierunku nie zostało zamierzone ;)

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mod jest przepisywana od nowa, jak rozumiem? Dało by się dodać kolor błyskawicy szponu jak w Returningu 2.0? :D

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
@Draks głód nie działa xD Poza tym w opcjach można go On/Off
@xMefistox Najpierw przepiszę moda od 0 potem zajmę się takimi "duperelami".
Dodam, że 1.5 będzie bardzo, ale to bardzo okrojone. Nie będzie np. umiejętności "Penetracji", kamery podczas snu będą tylko 2 na mapę, teleporty po aktywacji nie będą się świecić etc. Wszystko z tego powodu, że piszę to(teraz nie) na wersji 0.9.6 a chciałbym poczekać albo na 0.9.8 lub gdy kiedyś to nastąpi to na 1.0.0 xD

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Brawo ty w końcu dobre informacje :)

Darwin

Darwin

Użytkownicy
posty6
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Siema . Mod działa z wersją l'hiver 0.9.6 ?

0 użytkowników
Do góry