O temacie
Autor Siemekk
Zaczęty 27.01.2017 roku
Wyświetleń 173108
Odpowiedzi 485
Rivet
Xeron
Cytat: UnnamedLSPD w 2017-02-08, 19:06Nie ma ktoś save po wyjściu z jarkendaru?Mam save jak stoję przed portalem w Jarkendarze. W spoilerze stan postaci:Spoiler- najemnik ~20-25 lvl, rozdział 2- broń dwuręczna 60%- Jarkendar ukończony (nie mam wszystkich pierścieni budowniczych, tablice zebrałem chyba wszystkie)- wykonane wszystkie zadania w Khorinis dostępne w I rozdziale (w tym gildia złodziei - joined)- czeladnik Harada- Szpon Beliara "niepomodlony" (i tak nie da się nim grać w tej wersji, więc można od razu podejść do Saturasa i mu go oddać)- GD jeszcze nieruszonaPoza tym dużo złota, mnóstwo nieotwartych mieszków, brak umiejętności szybka nauka.Cytat: paulpolska w 2017-02-08, 21:30Kolejny błędem jest brak możliwości strzelania z łuku (albo jakoś inaczej się to robi ?). Bohater namierza mi cel ale nie chcę wypuścić strzały.Wolne celowanie wymaga włączenia opcji "Sterowanie z Gothic 1".Cytat: Legal w 2017-02-09, 01:57Cytat: Arthaz w 2017-02-08, 23:31Ponawiam pytanie w sprawie kowalstwa u Harada - czy Wam też Harad nie chce kupować wykutych mieczy?A patrzyłeś w EQ czy na pewno jest tam miecz który chciałeś wykuć? Możliwe że próbujesz sprzedać niewykończone ostrze. Jeśli masz ostrze to musisz najpierw wychłodzić je w wiadrze z wodą(nie jestem pewien czy wiadro jest obowiązkowe), później warsztat kowalski i na końcu spotykasz się z osełką.Harad normalnie kupuje miecze. Zapewne nie wykułeś do końca. Ostatnim etapem jest wykończenie miecza na Warsztacie kowalskim. Kowadło->wiadro->osełka->warsztat. Szkoda, że w tym procesie piec jest kompletnie zbędny dopóki nie wytapiasz sztabek sam Przy okazji: Engor w zamku w GD ma quest o przyniesienie mu dwóch tuzinów surowego mięsa. Miałem 96 w eq, więc mu je daję, a tu pojawia się komunikat "Oddane mięso: 96 szt." albo "Posiadane mięso: 96 szt.", (nie pamiętam dokładnie treści), no a quest zaliczony. Problem w tym, że dalej mam 96 sztuk w ekwipunku Siemekk, na którym poziomie wyuczyłeś się szybkiej nauki? Jak dla mnie (lvl 26+) to strata PN i pieniędzy, skoro PN zwrócą mi się dopiero za 20 poziomów.A, i czy szybka nauka ma wpływ na ilość PN za Bohaterski Bonus?
Nie ma ktoś save po wyjściu z jarkendaru?
Kolejny błędem jest brak możliwości strzelania z łuku (albo jakoś inaczej się to robi ?). Bohater namierza mi cel ale nie chcę wypuścić strzały.
Cytat: Arthaz w 2017-02-08, 23:31Ponawiam pytanie w sprawie kowalstwa u Harada - czy Wam też Harad nie chce kupować wykutych mieczy?A patrzyłeś w EQ czy na pewno jest tam miecz który chciałeś wykuć? Możliwe że próbujesz sprzedać niewykończone ostrze. Jeśli masz ostrze to musisz najpierw wychłodzić je w wiadrze z wodą(nie jestem pewien czy wiadro jest obowiązkowe), później warsztat kowalski i na końcu spotykasz się z osełką.
Ponawiam pytanie w sprawie kowalstwa u Harada - czy Wam też Harad nie chce kupować wykutych mieczy?
zeromus
Ronnie
Puma
MysticLogistic
Siemekk Złote Wrota
Maravel
Mod dodaje jakieś większe wątki fabularne które ciągną się przez całą grę lub przez jakąś jej większą część? Jak np. z Opiekunami z Returninga? :s
Modyfikacja wykorzystuje świat z L'hvier Edition (wersja 0.9.3). Modyfikacja nie zmienia nic w fabule, ale za to dodaje mnóstwo dodatków! Jeżeli więc grałeś w Gothic II i było ci zbyt 'nudno' to ta modyfikacja jest dla ciebie!
Gledr
ruunaldo
Fajny modzik. Tylko jedno pytanie gdzie można nauczyć się penetracji?
Nic na razie nie dorzucę z powodu, że mod jest przepisywany od 0.
Matero77
Johny599