[G2NK] UnBalance v1.4.1 173112 485

O temacie

Autor Siemekk

Zaczęty 27.01.2017 roku

Wyświetleń 173112

Odpowiedzi 485

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Tak wiem o tym, dlatego zainwestuje też w jakąś fajną teksturę :)

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Wiesz co, jeśli jest to możliwe to ja bym dał tło po prostu z g3 z menu statystyk :ok:

zeromus

zeromus

Użytkownicy
posty30
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ukończyłem grę Łowcom Smoków i teraz zaczynam grę Magiem Ognia.Błędy jakie zauważyłem:
-Przerośnięty Dzik (rzadkie zwierze koło kamiennego kręgu) mnie nie atakuje.Po prostu stoi i pozwala się zabić.Miałem tak w obu grach,
-Goblini szamani nie zadają obrażeń, leczą się co chwilę do pełna i atakują własnych towarzyszy.W jaskiniach próbują strzelać do mnie przez ścianę.Generalnie są potwornie zabugowani.Miałem tak w obu grach,
-Szkielety Magowie (ci z zadania plaga nieumarłych)  zabijają własnych towarzyszy podczas walki,miałem ten błąd Łowcom Smoków nie dotarłem do nich jeszcze magiem więc może to był jednorazowy błąd.

Generalnie bardzo udany Mod.Zdecydowanie warty polecenia.

mettju97

mettju97

Użytkownicy
posty21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z kim trzeba pogadać w rozdziale 3?

Weziel

Weziel

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem! W rozdziale 4 podczas questa plaga nieumarłych Pyrokar dał mi mapę na której są zaznaczone miejsca które mamy zbadać, ale mi (nie wiem dlaczego) zbugowała się tekstura mapy i mam tylko brązowy kwadrat, więc mam prośbę czy mógłby ktoś napisać miejsca do których mam się udać w tym questcie lub wysłać screena tej mapy? Z góry dziękuję  :)

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Jest na 10 stronie tego tematu.
Powiem tak :D Przepisywanie kodu od zera idzie świetnie :) Jeżeli jutro będę miał chęci to już jutro menu zostanie przepisane, a ja wezmę się za resztę skryptów! Tutaj dodam też od siebie, że jeżeli nic nie stanie na przeszkodzie to najnowsza wersja (Tak znowu :<) będzie bazowała na wersji 0.9.8 a nie 0.9.3 ;)

P.S Wyrzuciłem umiejętności takie jak "Penetracja"i "Rozbicie" z powodu, że nikt ich nie potrzebuje :F Dodałem za to nowe np. "Łowca głów" dodatkowo menu posiada teraz teksurę(Przejściowa) oraz aż 14 okienek dot. łowiectwa(wcześniej było tylko 8...)

Tak więc pozdrawiam :)
Spoiler
Patch nie wyjdzie w tym miesiącu z powodu tego że nie będę miał dostępu do PC od 14 do 26 więc proszę nie spamić o premierę bo sam jej nie znam...
Mały SS okna ;P

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

mettju97

mettju97

Użytkownicy
posty21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam chyba buga... po rytuale przywrócenia mocy oka innosa wszyscy znikają oprócz Vatrasa i nigdzie nie mam opcji dialogowych.

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
Propsy43
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@mettju97

Jest napisane ze ten rytuał jest przerobiony w jakis sposób, wiec moze jest inaczej niz w G2 zwykłym.

I mam pytanie, czy istnieje mozliwosc włączenia, lub też dodania jeżeli tego nie ma, systemu walki tego z Returninga? Chodzi mi po prostu o to, że lewy click = zwykły atak bez potrzeby klikania przycisków kierunkowych. Strasznie sie do tego przyzwyczaiłem. Jeżeli tego nie ma, to może jest w planach dodanie tej małej opcji do kolejnych wersji?

mettju97

mettju97

Użytkownicy
posty21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Brimstone

Ja wiem, tylko z kim trzeba porozmawiać. Pisze żeby porozmawiać z kimś najbliżej ale z nikim nie ma nowych opcji dialogowych....

Rivet

Rivet

Użytkownicy
posty102
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Brimstone Opcje -> Gra -> Sterowanie z Gothic 1 = NIE

Ronnie

Ronnie

Użytkownicy
posty29
Propsy4
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
@mettju97 rusz głową. Jaki NPC jest najbliżej Słonecznego Kręgu? Po nim polecam pomyśleć co charakterystycznego znajduje się w pobliżu. Ja właśnie jestem w tym momencie gry i już znalazłem co trzeba, teraz mam... gruby orzech od zgryzienia.

mettju97

mettju97

Użytkownicy
posty21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Ronnie no który? Grimbald nie żyje...

Ronnie

Ronnie

Użytkownicy
posty29
Propsy4
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
No to już go znalazłeś. Zwróć uwagę na to, co wypowiada/myśli Bezimienny. I na to co poleciłem zrobić po spotkaniu tego NPC.

Nemrok19r

Nemrok19r

Użytkownicy
posty236
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie, odnośnie nowych questów, bo chyba mam buga że rozmawiając z nowymi npc (wrzód) albo na temat nowych zadań( np kamienie teleportacyjne) pokazuje się ramka bez dialogów, można to naprawić?

mediewista

mediewista

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

mediewista

Gothic II UnBalance 1.4
#234 2017-02-11, 20:45(Ostatnia zmiana: 2017-02-11, 21:32)
Mam problem, a mianowicie, mod "ucina" mi część interfejsu. Jeśli ktoś wie jak temu zaradzić to proszę o odpowiedź.

http://imgur.com/a/PBP78

Ronnie

Ronnie

Użytkownicy
posty29
Propsy4
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
@mediewista strona 4, post #66, powinno pomóc.

A co do buga ze spaniem, który ciągle się komuś zdarza: może pomogłaby tu dodatkowa opcja w menu pozwalająca wyłączyć efekt kamery na rzecz standardowego przeskoku czasu?

Malxik

Malxik

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@mediewista strona 4, post #66, powinno pomóc.

A co do buga ze spaniem, który ciągle się komuś zdarza: może pomogłaby tu dodatkowa opcja w menu pozwalająca wyłączyć efekt kamery na rzecz standardowego przeskoku czasu?

Ja zrobilem tak że przed każdym spaniem zapisałem gre na 2 slotach> zabezpieczenie> dalej tak> kładziesz sie spac naciskasz spij do rana i odrazu nacisnij "w" mi przerywało animacje zmiany czasu i powracało do postaci bez crasha

Post połączony: 2017-02-12, 08:59

Legal

Legal

Użytkownicy
Zryta czacha
posty118
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zryta czacha
Od mniej więcej którego momentu zacząć robić zadania z kamieniami druidów? Jak zacząć to zadanie? Nie chodzi mi o opis jak zrobić to całe lecz o podpowiedź odnośnie tego od czego mam zacząć lub z kim zagadać na początku bo nie mam kompletnie pomysłu co z tym questem zrobić.

Ronnie

Ronnie

Użytkownicy
posty29
Propsy4
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Możesz od samego początku. Wystarczy, że pogadasz z Xardasem, a potem aktywujesz jakikolwiek kamień druidów. Wtedy quest zniknie z dziennika, jeśli dobrze pamiętam. Reszta to po prostu bieganie po świecie i szukanie tych nieszczęsnych kamieni :P
Już w pierwszym rozdziale miałem większość aktywowanych.

MagicUnicorn

MagicUnicorn

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co jest potrzebne do wykucia pancerza: Ochrona czarnego trolla? U mnie jest napisane 2x skóra z czarnego trola, 5x tkanina i reszty składników nie widzę. 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry