[G2NK] UnBalance v1.4.1 172989 485

O temacie

Autor Siemekk

Zaczęty 27.01.2017 roku

Wyświetleń 172989

Odpowiedzi 485

Puma

Puma

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Puma

Gothic II UnBalance 1.4
#120 2017-02-01, 21:33(Ostatnia zmiana: 2017-02-01, 21:43)
Zażegnałem problem z crashem przy wczytaniu gry :D
Teraz tylko jak kłade się spać to mam crasha ale mam rozwiązanie, po prostu nie spać

Przy okazjii to gdzie moge znajść tego gościa ze straży który da tą tarcze ???

Post połączony: 2017-02-01, 21:43
Zażegnałem problem z crashem przy wczytaniu gry :D
Teraz tylko jak kłade się spać to mam crasha ale mam rozwiązanie, po prostu nie spać

Przy okazjii to gdzie moge znajść tego gościa ze straży który da tą tarcze ???

mettju97

mettju97

Użytkownicy
posty21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie można zdobyć hełm?

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Hełmy są zabugowane :F Dostajesz pancerz za free po założeniu/zdjęciu hełmu... Naprawione, mogę wydać patch'a ale po kiego? Skoro 1.4.2 będzie też to miał + że 1.4.2 będzie kompatybilny.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Puma

Puma

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemekk gdzie można znaleźć tego typka który ma mi dać tarcze

Jestem w straży jak coś :D

55TIGER39

55TIGER39

Użytkownicy
posty60
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemekk gdzie można znaleźć tego typka który ma mi dać tarcze

Jestem w straży jak coś :D

Jego szkielet leży w jaskini, w okolicy wieży, musisz wyjść wyjściem koło statku paladynów.
W straży jak jesteś tarcze moze sprzedać Ci kwatermistrz paladynów.

Samiuel

Samiuel

Użytkownicy
posty38
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
Siemekk mógłbyś zapodać kod na postać taką która ma te nowe rzeczy lub coś w tym stylu ? ( o ile takowe coś istnieje )

Największym zwycięstwem nie jest zabicie przeciwnika, a oszczędzenie go.

Ronnie

Ronnie

Użytkownicy
posty29
Propsy4
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Też chciałbym sprawdzić taki kod. W l'Hivier PL był insert wiesiek, tutaj go nie ma.

mettju97

mettju97

Użytkownicy
posty21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie ty schowałeś te kamienie runiczne? Znalazłem z 5 kamieni druidzkich a runicznych 2

huczu

huczu

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znalazł ktoś może sposób na naprawę błedu z  crash'em gry podczas spania ?

Samiuel

Samiuel

Użytkownicy
posty38
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
pewnie zmieniałeś komendą czas w grze, ja tam miałem parę razy.

Największym zwycięstwem nie jest zabicie przeciwnika, a oszczędzenie go.

Ronnie

Ronnie

Użytkownicy
posty29
Propsy4
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Wyłapałem jeszcze kilka błędów:
- Dialogi z piratami w Jarkendarze nie mają polskich znaków (głównie z Henrym przy bramie obozowiska, ale kilka innych dialogów z piratami też ma ten problem)
- Swobodne celowanie: działa bardzo fajnie, ale miewam takie momenty, kiedy wróg biegnąc do mnie wybiegnie mi z celownika (celownik zrobi się biały), a wystrzelona strzała zamiast polecieć we wskazywane miejsce, poleci gdzieś w kosmos. Dzieje się tak w różnych momentach, i w walce, i poza walką.
- Dziwne właściwości strzał/bełtów: zauważyłem, że na niektórych przeciwników kusza jest nieskuteczna, działa tylko łuk (5 pkt. obrażeń różnicy). Badając sprawę odkryłem, że kusza ma właściwości lecznicze! Uszkodzony mieczem/łukiem przeciwnik po otrzymaniu strzału z kuszy regeneruje pewną wartość zdrowia. Brakło mi strzał i chciałem dobić kamiennego strażnika kuszą, a tu taka niespodzianka :F (nie pamiętam na czym jeszcze to tak działało, ale były to jakieś potwory)
- Nowe gobliny są kompletnie zbugowane:
a) goblin szaman zadaje zerowe obrażenia swoją kulą ognia i leczy się w ułamku sekundy. Jestem przed połową gry i nie da się go zabić inaczej, niż zamrozić i tłuc czymś mocnym. Poza tym jest nieszkodliwy.
b) goblin wojownik, kiedy podejść do niego staje się szamanem, tj. zamiast atakować toporem - rzuca we mnie nieszkodliwą kulą ognia i leczy się natychmiastowo. Dopiero stojąc blisko niego zapisałem, wczytałem, a ten rzucił się na mnie z toporem.
c) tego trzeciego goblina nie sprawdzałem

Poniżej lekki spoiler:
Spoiler
Kiedyś z pomocą marvina myszkowałem po modzie i odkryłem miecz z jedynki. Rozczarowały mnie jego niskie statystyki jak na miecz TAKIEJ kategorii... może mógłbyś trochę podbić mu obrażenia, żeby plasował się w klasie topowej? Przykro patrzeć, jak coś takiego wymięka przy mieczach z magicznej rudy...

mettju97

mettju97

Użytkownicy
posty21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie do końca wiem jak działa wolne celowanie. Niby mam je włączone ale nie działa. Ktoś pomoże?

modzel982

modzel982

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam zainstalowałem tą modyfikacje,są te nowości itd,inny wygląd.Ale nie mam żadnych nowych dialogów z Xardasem,co jest tego przyczyna? Zainstalowałem tak samo jak w instrukcji jest,tylko bez Playerkita bo już go mam.

Kempix

Kempix

Użytkownicy
posty171
Propsy12
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
.Ale nie mam żadnych nowych dialogów z Xardasem,co jest tego przyczyna?
Nie masz dialogu o kamieniach druidzkich?

Ronnie

Ronnie

Użytkownicy
posty29
Propsy4
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Nie do końca wiem jak działa wolne celowanie. Niby mam je włączone ale nie działa. Ktoś pomoże?
Wolne celowanie działa tak, jak w Gothic 3:
https://youtu.be/2twKlysN9cM?t=1m38s

Witam zainstalowałem tą modyfikacje,są te nowości itd,inny wygląd.Ale nie mam żadnych nowych dialogów z Xardasem,co jest tego przyczyna? Zainstalowałem tak samo jak w instrukcji jest,tylko bez Playerkita bo już go mam.
Mody instalować najlepiej na czystą instalkę i trzymać się kolejności instalowania rozszerzeń :P
Może Ci to działa, tylko jeszcze nie wiesz. Nowe dialogi u Xardasa pojawią się jak będziesz mieć odpowiedni wpis w dzienniku. Wyjdź z wieży i rozejrzyj się koło niej, to dostaniesz nowy wpis. Wtedy wróć do X i z nim pogadaj, powinieneś mieć nową opcję dialogową, w której wyjaśni Ci co i jak.

modzel982

modzel982

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra działa tylko mam jeszcze jeden problem,moj laptop nie chce ciągnać ttej lepszej grafiki,mam bardzo mało fps,zmniejszalem widoczność itd ale słabo pomaga, Mam karte graficzną 2gb,procesor intel core i5 2,5ghz,8 gb ram.Da sie coś z tym zrobić?

mettju97

mettju97

Użytkownicy
posty21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiem jak ogólnie działa wolne celowanie. Tylko że w ustawieniach mam je włączone a gra nadal mi celuje w przeciwnika sama.

huczu

huczu

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
musisz mieć włączone wolne  celowanie i do tego sterowanie z gothic 1 wtedy dopiero działa

Donatel

Donatel

Użytkownicy
posty60
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak się włącza szybkie bieganie?

gothic_raf

gothic_raf

Użytkownicy
posty27
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Skąd można pobrać tego moda oprócz linka w temacie? Niestety mi nie załącza się pobieranie. Zaznaczam, że z fixem nie było problemu. Wyskakuje mi poniższy komunikat:

"Dysk Google nie może przeskanować tego pliku w poszukiwaniu wirusów.
UnBalance 1.4.rar (541M) przekracza maksymalny rozmiar pliku, który możemy przeskanować. Czy wciąż chcesz pobrać ten plik?"

Po kliknięciu pobierz mimo to mod nie zaczyna się pobierać.

0 użytkowników
Do góry