Wyłapałem jeszcze kilka błędów:
- Dialogi z piratami w Jarkendarze nie mają polskich znaków (głównie z Henrym przy bramie obozowiska, ale kilka innych dialogów z piratami też ma ten problem)
- Swobodne celowanie: działa bardzo fajnie, ale miewam takie momenty, kiedy wróg biegnąc do mnie wybiegnie mi z celownika (celownik zrobi się biały), a wystrzelona strzała zamiast polecieć we wskazywane miejsce, poleci gdzieś w kosmos. Dzieje się tak w różnych momentach, i w walce, i poza walką.
- Dziwne właściwości strzał/bełtów: zauważyłem, że na niektórych przeciwników kusza jest nieskuteczna, działa tylko łuk (5 pkt. obrażeń różnicy). Badając sprawę odkryłem, że kusza ma właściwości lecznicze! Uszkodzony mieczem/łukiem przeciwnik po otrzymaniu strzału z kuszy regeneruje pewną wartość zdrowia. Brakło mi strzał i chciałem dobić kamiennego strażnika kuszą, a tu taka niespodzianka

(nie pamiętam na czym jeszcze to tak działało, ale były to jakieś potwory)
- Nowe gobliny są kompletnie zbugowane:
a) goblin szaman zadaje zerowe obrażenia swoją kulą ognia i leczy się w ułamku sekundy. Jestem przed połową gry i nie da się go zabić inaczej, niż zamrozić i tłuc czymś mocnym. Poza tym jest nieszkodliwy.
b) goblin wojownik, kiedy podejść do niego staje się szamanem, tj. zamiast atakować toporem - rzuca we mnie nieszkodliwą kulą ognia i leczy się natychmiastowo. Dopiero stojąc blisko niego zapisałem, wczytałem, a ten rzucił się na mnie z toporem.
c) tego trzeciego goblina nie sprawdzałem
Poniżej lekki spoiler:
Spoiler
Kiedyś z pomocą marvina myszkowałem po modzie i odkryłem miecz z jedynki. Rozczarowały mnie jego niskie statystyki jak na miecz TAKIEJ kategorii... może mógłbyś trochę podbić mu obrażenia, żeby plasował się w klasie topowej? Przykro patrzeć, jak coś takiego wymięka przy mieczach z magicznej rudy...