[G2NK] UnBalance v1.4.1 185867 485

O temacie

Autor Siemekk

Zaczęty 27.01.2017 roku

Wyświetleń 185867

Odpowiedzi 485

thedagon

thedagon

Użytkownicy
posty88
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mógłbyś w instalatorze dać możliwość wybrania miejsca instalacji bo mi domyślnie wybrało złą i też musiałem przekopiować wszystkie pliki.

Donatel

Donatel

Użytkownicy
posty60
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Problemy z wczytywaniem zniknęły po wgraniu SP 1.6.

Panowie, na jakim gracie poziomie trudności? Łatwy jest za łatwy, a o normalny się boję co będzie w GD.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota

Siemekk
Złote Wrota

Gothic II UnBalance 1.4
#62 2017-01-30, 19:33(Ostatnia zmiana: 2017-01-30, 22:12)
Udało mi się zrobić sporego Fix'a który naprawia sporo błędów. Oto spis naprawionych błędów:
FIX 1.4.1
-Zakładając Hełm bohater nie ma kucyka
-Crait działa już właściwie
-Nowe dialogi są już widoczne
-Naprawiono alchemię
-Nie ma już błędu ze zbroją pana cienia
-Naprawiono błąd z niepojawieniem się Erola
-Kołczany nie znikają po wczytaniu gry
-Poprawiono system sprintu (Max. wytrzymałość to 500, informacje o bonusie zostają wyświetlone w momencie awansu na kolejny poziom
-Można wykonać questa u Canthara
-Lester ma już poprawny dialog dot. powrotu z GD
-Przeciwnicy powinni już padać normalnie a nie biegać w bok(do testów)
To wszystko z tego patch'a dodatkowo SystemPack został uaktualniony do wersji 1.6 (Zalecane zmniejszenie Interface w SystemPack.ini bez tego paski będą "brzydko wyglądały")
Na obecną chwilę patch jest wgrywany na zasadzie "Kopiuj-Wklej", gdy większość ciężkich błędów zostanie załatana to zrobię instalator.
Błędy pokroju bug podczas sprintowania z łukiem lub "kamiennych" pasków kinowych nie został jeszcze naprawiony!

Nie wiem czy Save z 1.4 jest kompatybilny (prawdopodobnie nie, jednak jeśli ktoś chce to może spróbować [Nie odpowiadam za błędy!!!])

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

SoulTream

SoulTream

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja mam taki problem ze gra dziala ale nie widze dialogow okna menu okna statystyk oraz dziennika.
Nazw podnoszonych itemow.
Mam dxc11 17_1

Ronnie

Ronnie

Użytkownicy
posty29
Propsy4
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Sprawdziłem na savach z wersji 1.4, mi działają :) Z tym, że ja wciąż w I Rozdziale siedzę (bez gildii).
Tymczasem
- Nowe dialogi - check
- Erol - check
- Alchemia - check
- Kołczany - check
- Canthar - u mnie quest nadal nie działa, ale tylko na savach sprzed patcha, po rozpoczęciu nowej gry daje questa
- Sprint wydaje się działać dłużej niż przedtem (mam niski lvl)

Panowie, na jakim gracie poziomie trudności? Łatwy jest za łatwy, a o normalny się boję co będzie w GD.
Normalny, bo jest wyważony. Zresztą, GD musi być trudna :F

Ja mam taki problem ze gra dziala ale nie widze dialogow okna menu okna statystyk oraz dziennika.
Nazw podnoszonych itemow.
Mam dxc11 17_1
Na pewno masz 17.1? Czy podczas uruchamiania gry kiedy dxc11 17_1 pyta o pozwolenie na pobranie nowych plików nie kliknąłeś aby "Yes" ?

55TIGER39

55TIGER39

Użytkownicy
posty60
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Potwierdzam słowa usera wyżej, na starym Save działają rzeczy wiemienione przez niego plus

-Inubis  już się pojawia (jego brakująca zbroja działa)
(Jedyne co jest nie tak to wpis o zadaniu ,,Plaga nieumarłych" ale taki wpis się  nie pojawia? Nie  wiem co to za zadanie nie pamietam go)
-Erol działa aczkolwiek zamiast siedzieć w domu siedzi na ławeczce ale to wina pewnie starego Save XD
-Crait działa poprawnie, wcześniej stało się wbitym w jego ciało jak decha teraz wszystko działa.
-Kucyk znika po założeniu hełmu

Błędy:
-  Po założeniu i ściagnięciu hełmu respi w eq pancerz cienia zniszczony
-  Te paski się nakładaja na siebie i sa duże jakby rozdziałka była duża aczkolwiek u mnie jest HD 1920x1080

Nie sprawwdziłem jeszcze tych pasków po rozmowie z poszukiwaczami czy zmieniają na czerwony i tego co wysłałem ci Siem na PW a nie tu bo za duży spoiler.

Ronnie

Ronnie

Użytkownicy
posty29
Propsy4
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Jeśli ktoś doświadczył zbyt dużych okien interfejsu i zachodzących na siebie napisów w oknie statystyk, to niech sobie wyłączy skalowanie interfejsu w SystemPack.ini i ustawi własną wielkość okien.

1. Znajdź plik: (folder z grą)\System\SystemPack.ini
2. Otwórz notatnikiem
3. Znajdź znacznik [INTERFACE]
4. Zmień Scale z 1 na 0 (jeśli nie masz tam parametru Scale to go dopisz w nowej linijce)
5. Ustaw sobie rozmiar okien wedle uznania
Dla przykładu moja konfiguracja (dla rozdzielczości 1440x900):
[INTERFACE]
Scale=0
DialogBoxX=800
DialogBoxY=600
SubtitlesBoxX=800

mettju97

mettju97

Użytkownicy
posty21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak uruchomić kamienie druidzkie?

Ronnie

Ronnie

Użytkownicy
posty29
Propsy4
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
1. Po wyjściu z wieży Xardasa powinieneś dostać questa o tych kamieniach
2. Pogadaj o tym z Xardasem, on Ci wyjaśni co trzeba zrobić
3. W pobliżu kamieni druidow szukaj kamieni runicznych (w pobliżu nie znaczy TUŻ OBOK, trzeba się trochę nałazić po zakamarkach)
4. Mając odpowiedni kamień runiczny użyj zwoju od Xardasa stojąc przy kamieniu druidów
Kamienie runiczne mają lekką poświatę, w ciemności to nieźle widać.

A tak przy okazji: co jakiś czas mam crashe gry. Mają miejsce tylko w momencie zapisywania gry (po około 1,5h grania), albo przy zbyt częstym wczytywaniu. Pojawia się wtedy małe okienko błędu "Out of memory!" oraz Breakpoint z Gothica:

Przyzwyczaiłem się już do tego i gram sobie dalej, chociaż fajnie by było pozbyć się problemu :D
Używam DX11 17.1, żadnych innych modów poza UnBalance
8GB RAM, GTX 1060, Win10

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
To pewnie permmem a raczej sposób jakym jest używany.

55TIGER39

55TIGER39

Użytkownicy
posty60
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U mnie crash jest podczas spania, sprawdziłem na starszych zapisów i też po położeniu sie i przeminięciu tej retrospekcji zmiany pogody wywala ten błąd ale to tam zapewne wina starego zapisu z przed 1.4.1
Zrzut wstawię później.

Out of Memory miałem raz na poprzednim patchu 1.3 przy zapisywaniu ale jakoś znikł.

Jakby co mój sprzęt to
AMD FX-6100 6rdzeni po 3.30GHz
8GB ram
Asus R9 270x podkręcona na maks
Wszystko na CX 600
DX11 używałem kiedyś teraz nie używam bo po aktualizacji sterów do karty są z nim problemy.

W sumie muszę przyznać że z patcha 1.4.1 jestem bardzo zadowolony, naprawia większość błędów tych ciężkich.
Prawie wszystkie które wymieniłem wcześniej.

mettju97

mettju97

Użytkownicy
posty21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nigdzie nie moge znalezc tych kamieni runicznych. Mógłby ktoś dać chociaż podpowiedz?

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Zębacze pod Khorinis.

mettju97

mettju97

Użytkownicy
posty21
Profesjabrak
  • Użytkownicy

mettju97

Gothic II UnBalance 1.4
#73 2017-01-31, 17:49(Ostatnia zmiana: 2017-01-31, 18:04)
Dzięki.

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Genialny efekt ze spaniem i z niespodzianką w Khorinis. mam bug z chodzącymi przeciwnikami w bok :/ Patch jest, wszystko jest.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Siemek nie myślałeś o tym, aby dodać coś do wątku głównego? Miałem dzisiaj zagrać, ale kurcze jak sobie przypominam, że czeka na mnie fabuła z gothic 2 noc kruka to mi się odechciało, serio za dużo razy w to grałem :D

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Zmodyfikowany został tylko akt 5. Dodany został nowy wątek który należy wykonać przed zdobyciem wskazówek dot. Dworu Irdorath.

thedagon

thedagon

Użytkownicy
posty88
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No fajnie jakby były jakieś nowe questy bo mod zajebisty ale mi się trochę nie chcę grać w to samo kolejny raz :)

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Mam ten sam problem, kiedyś chciałem zrobić drugi dwór irdorath i nawet mam koncept ale mi się nie chciało :D Jakby mi się udało zrobić razem ze skryptami to się odezwę :)

mettju97

mettju97

Użytkownicy
posty21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem ze spaniem i wczytywaniem. Kiedy wstaje z łóżka po śnie pisze acces violation. Kiedy wczytuje gra się crashuje i pisze że gothic przestał działać. Mam system packa 1.6 i unbalance 1.4.1

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry